به گزارش ایرنا، شهر هَفشِجان استان چهارمحال و بختیاری به واسطه برخورداری از نیروی انسانی توانمند و مهندسان متبحر جوشکار با عنوان مهد مهارت جوش ایران شناخته میشود.
صنعت جوشکاری یکی از مهمترین فرایندهای ساخت و تولید در بخشهای مختلف است، که در صنایع مختلف از قبیل نفت و گاز، سازه و تاسیسات، خودروسازی، واگنسازی، کشتیسازی، هوا فضا، نیروگاهها، الکترونیک و تجهیزات دقیق، پزشکی و دیگر صنایع کاربردهای فراوانی دارد.
شهر هفشجان چهارمحال و بختیاری در داشتن متخصصان زبده صنعت جوش کشور شناخته شده است و با وجود اینکه صنعت جوشکاری در این منطقه چندین سال سابقه دارد، اما این موضوع در سالهای اخیر بیش از پیش مورد توجه واقع شده است و حتی این آوازه از مرزهای ایران فراتر رفته و به شهرت جهانی دست پیدا کرده است، به طوری که نیروهای متخصص این شهر با مهارت و تبحر منحصربه فرد خود با فعالیت در کشورهای دیگر، نظر کارفرمایان را به خود جلب کردهاند.
این صنعتگران از حدود نیم قرن گذشته تاکنون نقش مهمی در کارخانههایی مانند ذوبآهن اصفهان، فولاد مبارکه، فازهای مختلف پارس جنوبی از جمله عسلویه، پالایشگاههای خوزستان، شیراز، اصفهان، تهران و سرخس و تمامی پروژههای خطوط سراسری انتقال نفت، گاز و آب داشتهاند.
جوشکاران زبده و متبحر در این شهر در صنعت جوشکاری شناخته شدهاند و حتی دختری به نام فاطمه فتحی ۱۲ ساله، سال گذشته از سوی برخی از مردم به عنوان ملکه جوش ایران نیز معروف شد و در یکی از برنامههای ملی از این دختر جوشکار نوجوان تقدیر شد.
کسب مدال طلای جوش توسط صنعتگر هفشجانی
مدیرکل آموزرش فنی و حرفهای چهار محال و بختیاری گفت: ابوالفضلپالیزبان از استان با درخشش در مسابقات ملی مهارت در رشته جوش به مسابقات جهانی راه یافت.
علیرضا کریمزاده روز سهشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، با تبریک موفقیت این جوان هفشجانی به مردم استان به خصوص مردم شهر هفشجان افزود: این نخبه مهارتی در رشته رشته جوشکاری مسابقات ملی مهارت در شهر البرز موفق به کسب مقام اول و دریافت نشان طلا شد.
وی اظهارداشت: بیستمین دوره مسابقات ملی مهارت مرحله کشوری رشته جوشکاری به میزبانی اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان البرز برگزار شد.
به گفته وی، پالیزبان پس از شرکت در اردوی مسابقات جهانی برای شرکت در مسابقات جهانی، سال ۲۰۲۴ عازم لیون فرانسه خواهد شد .
وی با تاکید اینکه چهار محال و بختیاری خاستگاه مهارت آموزی جوش کشور افزود: شهر هفشجان به عنوان قطب جوش ایران نامگذاری شده است.
کریمزاده به ظرفیت این شهر در حوزه جوشکار و حضور استادکاران ماهر این شهر اشاره کرد و گفت: این شهر ظرفیت برگزاری مسابقات مختلف در حوزه جوش و همچنین برگزاری اردوهای مهارتی را دارد.
وی اظهار داشت:به منظور توسعه آموزش جوشکاری در استان نخستین آکواریوم جوش ایران در شهر هفشجان به ابعاد ۶ متر در۲.۵ متر و ارتفاع سه متر احداث شده است.
کریمزاده با اشاره به اهمیت تخصصی شدن حرفه و تخصص صنعت جوش از فعال شدن دپارتمان تخصصی صنعت جوش ایران در شهر هفشجان خبر داد و گفت: توسعه آموزش رشتههای فنی و حرفهای بین جوانان و نوجوانان زمینه اشتغال پایدار را فراهم خواهد کرد.
به گزارش ایرنا، بیش از ۷۰درصد جمعیت شهر هفشجان در حوزه جوش فعالیت دارند.
هماکنون بیش از ۲ هزار نفر از صنعتگران جوشکار در شهر هفشجان چهارمحال و بختیاری در طرحهای مختلف صنعتی، عمرانی، ملی و بینالمللی فعالیت میکنند.
هفشجان در ۱۰ کیلومتری مرکز چهارمحال و بختیاری قرار دارد.
نظر شما