۱۶ خرداد ۱۴۰۲، ۱۷:۱۱
کد خبرنگار: 2785
کد خبر: 85132524
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

روزانه ۷۸۰ تن پسماند شهری در استان زنجان تولید می‌شود

زنجان - ایرنا - مدیرکل حفاظت محیط زیست استان زنجان گفت: روزانه ۷۸۰ تن پسماند شهری در استان تولید می‌شود که از این میزان ۴۲۰ تن به حوزه شهرداری زنجان و ایجرود اختصاص دارد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدرضا یافتیان روز سه شنبه در نشست خبری به مناسبت هفته محیط زیست به موضوع پسماندها اشاره کرد و افزود: از این میزان زباله حدود پنج درصد بازیافت می شود که در این خصوص شهرداری زنجان برنامه های خوبی را از جمله تفکیک پسماندها از مبدا در نظر گرفته و قراردادی را با شرکتی منعقد کرده است تا در لندفیل روستای مهتر زنجان برای این کار اقدام شود.

این مسوول به موضوع طرح جامع مدیریت پسماند شهرهای زنجان و ایجرود نیز اشاره کرد و گفت: این طرح توسط شهرداری و با تزریق منابع لازم انجام می گیرد اما برای مابقی شهرستان ها اجرا نمی شود.

وی با بیان اینکه عمدتا در لندفیل ها دچار مشکلاتی هستیم، چون استانداردهای لازم را ندارند، اظهار داشت: با نظارت هایی که از طریق این اداره و سایر ارگان ها انجام می شود، به سمت بهبود و ارتقای لندفیل ها حرکت شده است.

روزانه ۷۸۰ تن پسماند شهری در استان زنجان تولید می‌شودمدیر کل حفاظت محیط زیست استان زنجان در خصوص پسماندهای صنعتی نیز گفت: پسماندهای این حوزه به ۲ بخش ویژه و غیر ویژه تقسیم می شود.

وی با بیان اینکه درصورتی که پسماندی ویژه نباشد با موافقت شهرداری به لندفیل ها انتقال می یابد، گفت: پسماندهای ویژه باید از سوی شهرداری بی خطرسازی شود یا خود تولید کننده مکلف به مدیریت آن است.

این مسوول ادامه داد: هم اکنون فقط یک لندفیل صنعتی در استان ویژه سرب و روی در روستای" سردهات" استان وجود دارد که ایجاد آن در سایر شهرستان ها به ویژه ابهر و ماهنشان امری مهم و ضروری است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان زنجان تاکید کرد: سیاست این اداره تعدد لندفیل ها در سطح استان نیست بلکه باید تلاش کرد آن را به صورت چندمنظوره ایجاد کنیم چون به لحاظ زیست محیطی منطقی‌تر است.

پزشکان زنجانی حاضر به دفع زباله های مطب ها نیستند

وی، در خصوص پسماندهای بیمارستانی استان نیز گفت: باید این موضوع بی خطر سازی شود که در این خصوص در بیمارستان ها و کلینک ها مشکلی نداریم هرچند، در برخی کلینیک های خصوصی برخی تخلفاتی وجود دارد که تا حدود زیادی کنترل شده است و در مجموع باید به سمت صفر شدن پیش برویم.

این مسوول مشکل اصلی پسماندهای کنونی را مربوط به مطب پزشکان اعلام کرد و گفت: جای تعجب دارد پزشکان که قشر فرهیخته جامعه محسوب می شوند، خود را از مواضعی دور کنند و به آن توجهی نداشته باشند.

وی اضافه کرد: متاسفانه تعدادی زیادی از مطب پزشکان استان نمی خواهند قراردادی برای دفع پسماند خود منعقد کنند.

این مسوول ادامه داد: در آخرین جلسه کارگروه پسماند استان مصوب شد که حداکثر تا شهریور سال جاری مطب ها با مجموعه های مدیریت پسماندهای پزشکی واجد شرایط و صاحب صلاحیت عقد قرارداد کنند.

وی خاظر نشان کرد: تحقق این موضوع می تواند برای ارتقای محیط زیستی استان مفید باشد و جای تعجب دارد هیچ کدام از استان های مجاور چنین مشکلی ندارد، اما در زنجان چنین چیزی مشکلی را شاهد هستیم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha