به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدصادق معتمدیان عصر سهشنبه در جلسه کارگروه محرومیت زدایی بنیاد مستضعفان در تکاب که با حضور «سیدپرویز فتاح» برگزار شد، افزود: علاوه بر چالدران، تکاب و سردشت نیز جزو شهرهای هدف محرومیت زدایی بنیاد مستضعفان انتخاب شدند که اقدامات بنیاد موجب افزایش شتاب رفع محرومیت در این شهرستانها خواهد شد.
وی با بیان اینکه تکاب نسبت به سایر شهرها از جمله شاهیندژ طرحهای نیمه تمام بیشتری دارد، اظهار کرد: ۸۰۰ میلیارد ریال طرح عمرانی و زیربنایی در تکاب درحال اجراست که امیدواریم بنیاد مستضعفان عنایت بیشتری برای تکمیل آنها داشته باشد.
استاندار آذربایجان غربی با اشاره به اینکه بنیاد مستضعفان در راستای سرعت بخشیدن به توسعه مناطق محروم کشور در کنار دولت است، گفت: زیرساختهای شهری تکاب ضعیف است از این رو درخواست داریم بنیاد از منابع مالی خود جهت اجرای طرحهای حوزه مدیریت شهری و خدمات رسانی به مردم اعتبار تخصیص دهد.
معتمدیان با بیان اینکه تکاب دورترین شهر آذربایجان غربی است که ۲۸۰ کیلومتر با مرکز استان فاصله و جاده های غیر استاندارد و نامناسب دارد، ادامه داد: همه قطعههای محورهای مواصلاتی جنوب استان از میاندوآب تا تکاب به همت دولت سیزدهم تعیین تکلیف و پیمان سپاری شده که با اجرا و تکمیل طرحهای راهسازی این حوزه، تکاب از بن بست خارج شده و تردد و ارتباط این شهرستان با تهران از طریق محور دندی تسهیل میشود.
وی اضافه کرد: ساخت، توسعه و آسفالت محور تکاب - شاهیندژ مطالبه به حق مردم این منطقه است که در دولت سیزدهم ۱۲ هزار میلیارد ریال برای تکمیل آن اعتبار با تخصیص ۱۰۰ درصدی در نظر گرفته شده است.
استاندار آذربایجان غربی یادآور شد: همچنین از محل سرمایه گذاری سازمان گسترش معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) پنج هزار میلیارد ریال برای تکمیل فاز اول محور تکاب - تخت سلیمان - دندی اختصاص یافته و این پروژه راهسازی نیز پیمان سپاری شده است.
معتمدیان با اشاره به اینکه تکاب از شهرهای ثروتمند و برخوردار از مواهب و نعمتهای الهی است اما در بخشهای مختلف محرومیت دارد، افزود: تاکنون مطالعات سیستماتیک در شناسایی پهنههای معدنی استان نشده اما با عنایت دولت سیزدهم چهارهزار و ۲۰۰ میلیارد ریال در بزرگترین پروژه مطالعات معدنی در پهنههای جنوبی آذربایجان غربی سرمایه گذاری شده که موجب تحول جدی در شناسایی مواد معدنی جدید در منطقه میشود.
وی تاکید کرد: ۵۱ ماده معدنی کانی و غیرکانی در آذربایجان غربی شناسایی شده و تکاب با تولید ۳۸ درصد شمش طلای کشور یکی از قطبهای معدنی منطقه به شمار میرود.
استاندار آذربایجان غربی با تاکید بر اینکه مردم باید بتوانند از منافع سرمایه گذاری های معدنی بهره مند شوند، ادامه داد: بر همین اساس یکی از سیاستهای استان در دولت سیزدهم این است که خسارتهای زیست محیطی بهره برداری از معادن کاش یافته و منافع آن به مردم برسد.
معتمدیان یادآورشد: فعالیت های پعدنی مطالبه به حقی برای مردم ایجاد کرده و تخریب هایی که توسط معادن ایجاد می شود باید در قالب عمل به مسوولیت های اجتماعی برگردد. وی گفت: اکنون طلا تولید شده به صورت خام از استان خارج می شود و به جز ایجاد اشتغال، در بخش فرآوری و صنایع پایین دستی صنعت طلا اقدامی نشده است.
سفر چهار روزه «سید پرویز فتاح» رییس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی به آذربایجان غربی در حال انجام است، وی در روزهای نخست به شمال استان سفر کرد و امروز هم در شهرستانهای شاهین دژ و تکاب حاضر شد.
نظر شما