به گزارش روز شنبه ایرنا از پایگاه خبری المطلع، مردم عراق در قالب گروههای مختلف امروز همراه با خانواده شهدای اسپایکر با حضور در محل جنایتی که به دست گروه تروریستی داعش انجام و منجر به کشته شدن بیش از ۲ هزار جوان عراقی شد، یاد و خاطره آنها را گرامی داشتند.
بر اساس این گزارش، تعدادی از خانوادههای شهدای پایگاه هوایی اسپایکر در نهمین سالگرد شهادت بستگان خود که توسط گروه تروریستی داعش انجام شد، به صحنه این جنایت در تکریت آمدند و ضمن محکوم کردن حمایت کشورهای غربی از گروههای تروریستی، با این شهدا در مبارزه با تروریسم تجدید میثاق و بر محاکمه عادلانه دست اندرکاران این جنایت تاکید کردند.
در این پیوند، «ثابت العباسی» وزیر دفاع عراق در سالگرد جنایت اسپایکر توسط گروه تروریستی داعش با صدور بیانیهای بر اقدام برای از بین بردن تمامی هستههای خفته و بقایای گروههای تروریستی در این کشور تاکید کرد.
وی افزود: در نهمین سالگرد اشغال شهر موصل توسط تروریستهای داعش بار دیگر با مردم عراق از شمال تا جنوب کشور تجدید عهد میکنیم که در حفاظت از سرزمین عراق و مردم آن در برابر هرگونه تجاوز اقدام میکنیم.
وزیر دفاع عراق اظهار داشت: پس از آزادسازی موصل از چنگال تروریسم بر تلاش خود برای از بین بردن تمامی هستههای خفته و بقایای گروههای تروریستی و تحت تعقیب قراردادن آنها را در هر کجا که باشند و پاکسازی سرزمین تمدنها از لوث آنها تاکید میکنیم.
وی تاکید کرد که اشغال موصل توسط تروریستها و جنایات فجیعی که در این شهر انجام دادند، امروز خاطره دردناکی است که مردم عراق آن را به یاد میآورند و برای حفظ و دفاع از میهن جرقه رشادت و فداکاری را در وجودشان روشن میکند.
روز ۱۲ ژوئن ۲۰۱۴ (۲۲ خرداد ۹۳) عراق شاهد یکی از فجیع ترین جنایت ها در تاریخ معاصر بود؛ یک هزار و ۷۰۰ جوان از اهالی استان های شیعه نشین جنوب و مرکز عراق در کاخ های صدام، دیکتاتور سابق حاکم بر عراق در شهر تکریت واقع در شمال بغداد، سربریده یا به صورت جمعی تیرباران شدند.
این جوانان، دانشجویان نیروهای هوایی عراق بودند که دوره آموزشی آنها در پادگان «اسپایکر» در حدود ۱۵ کیلومتری غرب تکریت با سقوط موصل مرکز استان نینوا به دست گروه تروریستی داعش همزمان شد. جوانان تازه اعزام شده و بی سلاح، از بیم حمله داعش به پادگان با وجود هشدار فرماندهانشان به ترک نکردن پایگاه، فریب برخی عشایر وابسته به خانواده صدام دیکتاتور عراق در تکریت را خوردند که به آنها وعده می دادند آنها را تا سامراء همراهی کنند و از آنجا می توانند راهی شهر و دیار خود شوند.
بسیاری از این جوانان با مشاهده خودروهای عشایر تکریت در دروازه پایگاه، به امید رسیدن به شهر و دیار خود سوار این خودروها و کامیون ها شدند اما به جای رفتن خودروها به سمت سامراء، به سمت کاخ های صدام دیکتاتور سابق حاکم بر عراق در شهر تکریت در کرانه رودخانه دجله حرکت کرده و آنها را آنجا پیاده کردند.
عشایر نزدیک به خانواده صدام به نشانه وفاداری به داعش، به این گروه تروریستی در موصل، دستگیری این جوانان را اطلاع دادند تا روز بعد، یک تیم از داعش به تکریت اعزام شود.
در عصر همان روز، عشایر تکریتی در خصوص سرنوشت سربازان بازداشت شده با هم گفت وگو کردند و نظر نهایی بر قتل همه آنها به نشان انتقام خون صدام شد و در همان شب، هر یک از عشایر، تعدادی از جوانان را برای قتل به روشی که خود تشخیص می دادند بردند و اینگونه، اولین جنایت رخ داد.
حدود ۴۰۰ تن از سربازان موفق به فرار از کاخ های دیکتاتور سابق شدند اما در شهر تکریت، آنها را یک به یک شناسایی کرده و در خیابان به قتل رساندند.
گروه تروریستی داعش روز بعد، وقتی به تکریت رسید که بخش زیادی از جوانان عراقی کشته شده بودند و گروه تروریستی داعش در ادامه با انتشار ویدیوهایی در شبکه های اجتماعی، اعدام جمعی آنها را با تیراندازی یا بریدن سر آنها در کنار رودخانه دجله تکمیل کرد.
بعد از پایان فتنه داعش، بسیاری از متهمان مشترک در این جنایت، دستگیر و بازجویی از آنها انجام گرفت؛ بعدها مشخص شد که تعداد شهیدان این جنایت هولناک، فراتر از دو هزار و ۵۰۰ نفر بود و نه یک هزارو ۷۰۰ نفر.
نظر شما