شهرام محمدی روز سهشنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا درباره خسارت سیل اخیر در شهرستان مشگینشهر اظهار کرد: بهدنبال وقوع سیل اخیر در شهرستان مشگینشهر جلسه ستاد مدیریت بحران شهرستان به صورت میدانی در یکی از روستاهای مشگینشهر برگزار شد و مدیران دستگاهها درباره میزان خسارتها گزارشهایی ارائه کردند.
وی اضافه کرد: در مناطقی که کانال انتقال آب کشاورزی آسیب دیده است، مقرر شد سازمان جهاد کشاورزی با اعتباری بالغ بر ۱۵ میلیارد ریال کار را به صورت امانی شروع کند.
فرماندار مشگینشهر در خصوص برآورد سیل در بخشهای مختلف این شهرستان گفت: بر اساس برآوردهای اولیه در اثر سیل اخیر مشگینشهر بخش کشاورزی یک هزار و ۵۳۵ میلیارد ریال ، در بخش شیلات ۴۰ میلیارد ریال ، راهداری ۳۴۰ میلیارد ریال ، تاسیسات برق ۱۰ میلیارد ریال و تاسیسات آبرسانی ۱۵ میلیارد ریال خسارت دیده است.
محمدی اضافه کرد: علاوه بر این بر اساس برآورد کارشناسان راههای عشایری شهرستان ۱۵ میلیارد ریال و تاسیسات آب و فاضلاب ۲۰ میلیارد ریال خسارت دیده است.
وی یادآورشد: در اثر سیل ۱۸ روستای شهرستان خسارت دید که باید در اسرع وقت نسبت به جبران خسارتهای روستانشینان اقدام شود.
فرماندار مشگینشهر افزود: همچنین بر اثر سیل بخش مسکن ۲ هزار میلیارد ریال خسارت دید که حجم تخریب ۳۰ واحد بیش از ۳۰ درصد است که این واحدها باید احداث شود و ۵۰ واحد هم بین ۱۰ تا ۳۰ درصد آسیب دیده که این واحدها هم باید تعمیر شود.
وی اظهار کرد: اگر در جبران خسارت بخشهای سیل زده اقدام عاجلی نشود در سیلهای بعدی حجم خسارت به مراتب بیشتر خواهد بود.
محمدی یادآورشد: طی ماههای اخیر مردم مشگینشهر، مجموعهای از انواع بلایای طبیعی اعم از طوفان، سرمازدگی، تگرگ و سیل را تجربه کردند که هر کدام خسارتهای زیادی به اقتصاد و معیشت مردم وارد کرده است.
وی تصریح کرد: تداوم زندگی و حیات اقتصادی اهالی این شهرستان منوط به حمایتهای مسئولان در سطح استانی و ملی است و دستگاههای مسئول باید با ارائه کمکهای مالی و تسهیلات ارزان قیمت مانع از وارد شدن آسیبهای بیشتر به معیشت کشاورزان و باغداران شوند.
فرماندار مشگینشهر گفت: در حال حاضر کشاورزان برای تامین نهادههای تولید مانند کود سم و بذر برای انجام کشت و زرع در سال پیش رو نیازمند حمایتهای مالی هستند و در صورتی که از کشاورزان حمایت نشود کشت و زرع سال آینده نیز تحت تاثیر بلایای طبیعی امسال خواهد بود.
محمدی با تاکید بر لزوم افزایش تعهدات بیمه کشاورزان، باغداران و دامداران مشگینشهر اظهار کرد: یکی از علل عدم رغبت کشاورزان به بیمه محصولات پایین بودن سطح تعهدات بیمهای است که در جریان سفر مدیرعامل صندوق بیمه محصولات کشاورزی مقرر شد سطح تعهدات بیمه افزایش یابد.
نظر شما