به گزارش روز سهشنبه ایرنا، آئین اختتامیه دهمین سوگواره ملی تعزیه ده زیار شامگاه دوشنبه با حضور بسیار باشکوه ارادتمندان به امام حسین (ع)، ذاکران تعزیه خوان از اقصی نقاط کشور، مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری انقلاب اسلامی و دیگر مسئولان استانی در مسجد مقدس حضرت جوادالائمه (ع) روستای دهزیار برگزار شد.
در این مراسم مجلس تعزیه شهادت حضرت عباس (ع) و ماجرای امان نامه آوردن برای آن حضرت توسط گروه تعزیه خوانی از استان قزوین اجرا شد و مورد استقبال بسیار خوب شرکت کنندگان در سوگواره قرار گرفت.
ثارالله انکوتی دبیر اجرایی دهمین سوگواره ملی تعزیه ده زیار در این آئین با تجلیل از گروههای تعزیه شرکت کننده در این دوره از سوگواره اظهار داشت: آنچه که همه ما را از اقصی نقاط کشور در این نقطه جمع کرده است امام حسین (ع) و دوستی اهلبیت (ع) است.
وی با بیان اینکه بیش از ۴۰۰ ذاکر تعزیه خوان در این سوگواره در آئین شبیه خوانی شرکت کردند گفت: امیدواریم با حمایت بیشتر مسئولان استان در سالهای آینده بتوانیم میزبانی بهتری از گروههای تعزیه از استانهای مختلف باشیم.
انکوتی با تقدیر از مردم روستای ده زیار به واسطه همکاری بسیاری خوب برای برگزاری باشکوه سوگواره تعزیه افزود: حدود ۲ ماه است که مردم روستای ده زیار از آماده سازی روستا و فضا سازی محل برگزاری سوگواره و همچنین میزبانی و اسکان گروههای شرکت کننده خالصانه خدمت کردند.
وی هنر آئینی تعزیه را یک ظرفیت عظیم برای جهاد تبیین و ترویج ارزشهای اسلامی و عاشورایی عنوان کرد و گفت: برگزاری باشکوه مجالس تعزیه در سوگواره ملی تعزیه ده زیار به ارتقای سطح کیفی این هنر آئینی در استان کرمان کمک کرده و در واقع به یک کارگاه آموزشی بزرگ برای تعزیه خوانان استان تبدیل شده است.
حمایت از هنرمندان استانی حوزه تعزیه
کوروش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری انقلاب اسلامی شامگاه گذشته در آئین اختتامیه دهمین سوگواره ملی تعزیه دهزیار با بیان اینکه روستا دهزیار یکی از مراکز تعزیه استان کرمان است، اظهار داشت: در این روستا همیشه و مناسبتهای مختلف در طول سال آئین تعزیهخوانی برگزار میشود.
وی با اشاره به برگزاری سوگواره ملی تعزیه در این روستا با حضور هنرمندان تعزیه خوان مطرح کشوری، گفت: روستای دهزیار مردم ولایتمداری دارد و در این روستا مردم و هنرمندان پای کار هستند و سالها تلاش میکنند که این هنر آئینی در استان کرمان و این روستا باقی بماند.
مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه امسال حوزه هنری انقلاب اسلامی یک گروه تعزیهخوان را با حضور تعدادی از هنرمندان برجسته شبیهخوانی ایران همچون سید محسنهاشمی، ابوالفضل صابری و سید محمدرضا امینی به فستیوال تئاتر صحرایی تونس اعزام کرد، گفت: این فستیوال با حضور گروههای نمایشی از ۳۰ کشور دنیا از جمله ایتالیا، آلمان، انگلیس، فرانسه، اسپانیا، لبنان، سوئد، سوریه، عراق و غیره برگزار و گروه تعزیه و شبیهخوانی کشورمان توانست رتبه نخست این فستیوال را از آن خود کند.
وی با بیان اینکه ما در حوزه هنری انقلاب اسلامی تلاش میکنیم که تعزیه این هنر سنتی آئینی و اصیل ایرانی را از مرزهای خودمان فراتر ببریم و به دنیا معرفی کنیم، افزود: امسال بنا داریم که گروههای تعزیهخوانی را به کشورهای عراق و سوریه اعزام کنیم.
این مسئول با بیان اینکه من تعزیه ایران را اپرای ایرانی نامیدم و زمانی که در غرب اپرایی وجود نداشته ما تعزیه را داشتیم، خاطرنشان کرد: ما از زمان صفویه تعزیه را داشتیم و تلاش میکنیم که به اروپاییهای نشان دهیم که ما ایرانیها اپراهایی داریم که از زندگی اهلبیت (ع) و رشادتهای آنها روایت میکند.
مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه علاوه بر برگزاری سوگوارهها و مجالس تعزیه، ما شبیههای شادیآوری هم داریم که باید احیا شوند، گفت: شبیههایی داریم که نسخههای غریبی دارند که کمتر اجرا شده که این مجالس تعزیه هم باید به جامعه معرفی شوند.
وی با اشاره به اینکه ما در تهران و در حوزه هنری تلاشهایی برای حمایت از این هنر آئینی داریم، افزود: در برنامه داریم در استانهای مختلف که حوزه هنری داریم، دفاتر تعزیه را راهاندازی کرده و از هنرمندان استانی در این زمینه حمایت کنیم.
به گزارش ایرنا دهمین سوگواره ملی تعزیه ده زیار از دهم خردادماه به مناسبت ارتحال ملکوتی بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران آغاز و با حضور گروههای برگزیده تعزیه از سراسر کشور به مدت ۱۳ شب برگزار شد.
نظر شما