مختار اسفندیاری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: عشایر استان در ۵۰۰ ناحیه مرتعی این خطه استقرار یافتند و تا پاییز در این مناطق حضور خواهند داشت.
وی با بیان اینکه جلوگیری از ورود زودهنگام عشایر از تاکیدات سال جاری بود، خاطرنشان کرد: بر همین اساس و با همکاری نهادهای مختلف از جمله استانداریها و امور عشایر استان های مبدا، بیشتر عشایر در زمان اعلام شده در استان اصفهان حضور یافتند.
وی ابراز امیدواری کرد که با همکاری بیشتر این قشر پرتلاش و نهادهای مرتبط در استانهای مبداء در سال آینده صددرصد عشایر در زمان مقرر به استان اصفهان وارد شوند تا هر چه بیشتر شاهد حفظ مراتع و رشد علوفه و گیاهان در مراتع باشیم.
مدیرکل امور عشایر اصفهان تصریح کرد: آبرسانی توزیع ارزاق و علوفه و سوخت رسانی از جمله اقداماتی است که برای رفاه حال این قشر پرتلاش در حال انجام آن هستیم.
اسفندیاری در مورد هجوم ملخ مراکشی به بخشی از مناطق مرتعی شهرستان سمیرم واقع در جنوب استان که محل حضور عشایر نیز هست، گفت: سمپاشی و مبارزه با این آفت در آن دیار مشکلی برای عشایر به وجود نیاورده است.
به گزارش ایرنا، شمار عشایر استان اصفهان بالغ بر ۶۰ هزار نفر در قالب ۱۱ هزار خانوار است، عشایر ایل بختیاری از خوزستان به شهرستانهای فریدونشهر، چادگان و فریدن در غرب اصفهان کوچ میکنند و عشایر ایل قشقایی از بوشهر، فارس و کهگیلویه و بویراحمد رهسپار شهرستانهای سمیرم، دهاقان و شهرضا در جنوب استان میشوند، همچنین عشایر عرب جرقویه در شهرستان جرقویه در شرق اصفهان سکونت دارند.
۶.۳ میلیون هکتار از ۹.۷ میلیون هکتار منابع طبیعی استان اصفهان را مراتع تشکیل میدهد و حفظ و احیای این داشتههای با ارزش طبیعی، اهمیت زیادی دارد و همگان باید در باره آن احساس مسوولیت داشته باشند.
۵.۶ میلیون هکتار معادل ۸۹ درصد از مراتع این استان تراکم گیاهی و میزان علوفه کمی دارد و به اصطلاح فقیر است، تنها ۱۱ درصد از مراتع این استان از وضعیت نیمه متراکم و متراکم برخوردار است و علوفه و پوشش گیاهی قابل ملاحظهای در آن به چشم میخورد.
این استان حدود ۲.۲ میلیون واحد دامی دارد اما منابع طبیعی و مراتع استان تنها جوابگوی چرای ۱.۲ میلیون واحد دامی است، بنابراین یک میلیون واحد دامی مازاد، بار اضافه بر عرصههای طبیعی این خطه تحمیل میکند.
نظر شما