آسفالت مسیر مجموعه جهانی تخت سلیمان آغاز شد

ارومیه - ایرنا - مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی گفت: به دستور استاندار آذربایجان غربی عملیات آسفالت‌ مسیر منتهی به مجموعه جهانی تخت سلیمان در تکاب به طول پنج کیلومتر آغاز شد.

به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان غربی، مرتضی صفری روز پنجشنبه افزود: پس از سفر ماه گذشته وزیر میراث‌فرهنگی به تکاب و وصول گلایه‌هایی در خصوص وضعیت نامناسب جاده منتهی به مجموعه جهانی تخت سلیمان اقدامات لازم برای ساماندهی این مسیر انجام شد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی آذربایجان غربی اظهار کرد: با طرح این موضوع در جلسات شورای اداری، استاندار دستور لازم در خصوص آسفالت‌ریزی این مسیر را صادر و در نهایت با پیگیری‌های این اداره‌کل، آسفالت‌ریزی مسیر پنج کیلومتری منتهی به مجموعه جهانی تخت سلیمان توسط اداره‌کل راه و شهرسازی استان آغاز شد.

وی ادامه داد: با توجه به جهانی بودن این مجموعه و شروع سفرهای تابستانی ساماندهی این مسیر بیش از پیش ضرورت داشته و با تقویت زیرساخت‌های جاده‌ای در مسیر منتهی به جاذبه‌های گردشگری بسترهای لازم برای انجام سفرهای ایمن و توسعه صنعت گردشگری فراهم می‌شود.

صفری یادآور شد: مجوعه جهانی تخت سلیمان تکاب یکی از مقاصد بسیار مهم برای علاقه‌مندان، متخصصان و گردشگران داخلی و خارجی است و برای معرفی و شناساندن این مجموعه مفاخر نیازمند همکاری همه دستگاه‌های اجرایی استان هستیم.

آسفالت مسیر مجموعه جهانی تخت سلیمان آغاز شد

به گزارش ایرنا، یکی از شاخص‌ترین و شاید بتوان گفت برجسته ترین آثار تاریخی در حوزه گردشگری آذربایجان غربی مجموعه میراث جهانی تخت سلیمان تکاب است که با داشتن یک مجموعه ثبت جهانی و ۱۵۵ اثر ثبت ملی یکی از شهرستان‌های کهن، باتمدن و تاریخی کشورمان است تمدنی که در دل خود اسرار ناشناخته زیادی از گذشتگان به میراث دارد.

مجموعه تخت سلیمان که در دوره‌های مختلف تاریخی محل سکونت اشکانیان، ساسانیان و ایلخانیان بوده در جنوب‌شرقی آذربایجان‌غربی و در ۴۵ کیلومتری شهر تکاب واقع شده از دوره ساسانیان باقی‌مانده است و با بخش‌های مختلفی همچون تالار ستون دار، ایوان خسرو، دروازه ها و دیوارهای مستحکم‌اش از بناهای مهم تاریخی جهان به شمار می‌رود.

این مجموعه میراث فرهنگی که با دریاچه‌ای اسرارآمیز در وسط بقایای تاریخی آن در سال ۱۳۸۲ به عنوان چهارمین اثر ملی کشور در فهرست آثار جهانی سازمان یونسکو به ثبت رسید به عقیده باستان‌شناسان در قبل از اسلام آتشکده زرتشتیان و یکی از سه آتشکده مهم ساسانیان بوده و در دوره پس از اسلام به عنوان تفرجگاه و کاخ تابستانی ایلخانان مورد استفاده قرار گرفته‌است و هم اکنون نمونه آثار و بقایای کاخ های ایلخانی تنها در این مجموعه به چشم می‌خورد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha