به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، اصغرجهانگیر در پاسخ به این پرسش که شرکتهای دانشبنیان چقدر میتوانند به اشتغالزایی در مناطق محروم کمک کنند، گفت: در این مسیر نخست باید راهبردمان را مشخص کنیم.
وی خاطرنشان کرد: ۶۰ تا ۷۰ سال پیش ساکنان مناطق محروم که عمدتا روستایی بودند به دلیل فقر و بیکاری و خشکسالی و نبود درآمد مهاجرت کردند و به حاشیه شهرها آمدند و امروز ما باید اشتغالزایی را به نحوی در روستاها ایجاد کنیم که دوباره مردم از مناطق حاشیهای به روستاها بازگردند. این شدنی نیست مگر اینکه در روستاها جاذبه ایجاد شود و محیطهایی که میتوانند تولید ثروت کنند احیا شوند.
جهانگیر ادامه داد: می توان از کسانی که آبا و اجدادشان در آن روستاها بوده و به نوعی املاک دارند و علاقهمند هستند که نام و نشانی در جامعه و کشور داشته باشند دعوت کرد که به روستای نیاکان خود بیایند و از این طریق، چرخهای که ساعت به ساعت مناطق محروم را تخلیه میکند و به سمت حاشیهنشینی شهرها سوق میدهد، شکل معکوس پیدا کند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه بیان کرد: نمایشگاه آبادیران ایدههای خوبی دارد ولی باید این ایدهها را به نحوی برای مردم و کسانی که در این عرصه کار میکنند به ثروت تبدیل کرد. این پیوند ثروت و خدمت به مردم میتواند ضامن ادامهدار شدن این فعالیتها باشد.
جهانگیر در خصوص ایجاد دادگاههای ویژه رسیدگی به شکایات دانشبنیانها، با تاکید بر اینکه دستگاه قضایی باید به عنوان آخرین مرجع برای رسیدگی به جرائم و ترک فعلها تلقی شود، گفت: اگر این فرآیندها اصلاح و مدیریتهای موفق در این عرصهها به کار گرفته شود و قوانین و مقررات مزاحم به سمت و سویی برود که مسیر حرکت تلاشگران و آبادگران عرصههای فناوری را باز بگذارند، نیاز به این نداریم که هر روز شاهد تشکیل یک دادگاه ویژه با شرایط ویژه برای رسیدگی به امور جامعه باشیم.
وی با بیان اینکه یکی از بخشهای مهم قوه قضائیه، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور است، گفت: ثبت شرکتها و اختراعات در این بخش صورت میگیرد و با برنامهریزیهایی که دستگاه قضایی و این سازمان انجام داده است، تلاش میشود که روند ثبت اختراعات از طریق برنامههای تحولی، تسهیل شود. از این طریق، هم ایدههای جدید شرکتهای دانشبنیان به موقع به ثبت میرسند و هم اینکه از سرقتهای علمی رخ نمیدهد.
جهانگیر با تاکید بر اینکه در زمینه ثبت اختراعات، بازنگریهایی صورت گرفته است، یادآور شد: معاونت پیشگیری نیز در این زمینه همکاریهای خوبی با سازمان ثبت دارند تا به توسعه شرکتهای دانشبنیان کمک شود.
نخستین دوره نمایشگاه فناوری ها و محصولات محرومیت زدا در راستای اجرای برنامه ملی با عنوان «آبادیران» سه شنبه ۲۳ خرداد ماه با حضور «روح الله دهقانی فیروز آبادی» معاونت علمی، فناوری رئیس جمهور، «سید مرتضی بختیاری» رئیس کمیته امداد امام خمینی، «عارف نوروزی» سرپرست ستاد اجرایی فرمان امام در شبستان اصلی مصلای امام خمینی (ره) افتتاح شد. این نمایشگاه امروز به کار خود پایان می دهد.
نظر شما