به گزارش ایرنا،عباس رضاییان زاده روز شنبه در نشست خبری، محله سنگ سیاه واقع در بافت تاریخی شیراز، بیشترین موارد ابتلا به سالک در فارس را داشته، از شناسایی ۱۸۰۱ مورد ابتلا به سالک در زمستان سال گذشته خبر داد و گفت: در سه ماهه اول امسال افزایش ۵ درصدی موارد ابتلا را شاهد بودیم.
وی ادامه داد: محله سنگ سیاه شیراز واقع در بافت قدیمی و تاریخی این کلانشهر و یکی از نقاط گردشگرپذیر منطقه تاریخی فرهنگی شیراز، بیشترین آمار مبتلایان به سالک در سطح استان فارس دارد.
رضائیانزاده افزود: سالک یک بیماری انگلی است که از طریق گزش انسان توسط پشه خاکی منتقل میشود و ارتباط مستقیم با زیرساختها و وضیعت بهداشت محیط دارد.
او با یادآوری اینکه در مناطق فاقد زیرساخت و الزامات بهداشت محیط، سالک شیوع بیشتری دارد، افزود: معمولا بیشترین موارد ابتلا، مربوط به فصل گرم سال است و ارتباط منطقی بین تعداد جمعیت پشه خاکی، در معرض گزش قرارگرفتن انسان و مشکلات زیست محیطی در مناطق مسکونی دارد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز اظهار کرد: زمان بروز علائم بیماری بین ۳ تا ۴ ماه بعد از گزش فرد توسط پشه ناقل بیماری سالک خواهد بود و عمده موارد ابتلا در فصل پائیز و زمستان مشهود میشود.
وی استانهای فارس و اصفهان را همواره کانون سالک در کشور برشمرد و گفت: سالانه بین ٢ تا ٤ هزار مورد ابتلا به سالک در استان فارس ثبت میشود.
رضاییانزاده با بیان اینکه بیماری سالک همیشه وجود داشته و دارو یا واکسن برای پیشگیری از این بیماری نیست، گفت: سال گذشته یک کار تحقیقاتی توسط علوم پزشکی شیراز انجام و مشخص شد که عمده موارد سالک در فارس، از نوع شهری (زخم خشک) است و همزمان نیز کار آموزش پرسنل و بیماریابی در این حوزه آغاز شد.
وی با اشاره به اینکه جوندگان و سگها از مخازن اصلی بیماری سالک محسوب میشود،افزود: یکی از منابع اصلی انتقال بیماری سالک شهری یا خشک، سگ است و افزایش جمعیت سگهای ولگرد، میتواند در افزایش آمار بیماری سالک اثرگذار باشد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: هزینه درمان هر بیمار مبتلا به سالک، اگر نیاز به بستری نداشته باشد، ٤٢٠ دلار است، اما بیماریابی و درمان آن در سطح استان فارس کاملا رایگان انجام میشود.
او ادامه داد: با بیماریابی و ارجاع آنها به مراکز جامع خدمات سلامت، افرادی که به دلیل زخم گسترده نیاز به بستری و داشتند با بیمارستان شهید فقیهی هماهنگ و بستری شدند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز تاکید کرد: یکی از دلایل افزایش تعداد مبتلایان سالک در طی یک سال اخیر فارس، اجرای طرح بیماریابی در این استان و مناطق آلوده به سالک بوده است.
وی گفت: فرآیند بیماریابی فعال در فارس تا پایان امسال ادامه دارد.
نظر شما