به گزارش خبرنگار ایرنا، محسن نظام دوست روز شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: بهره برداران این استان در بهار امسال ۶ هزار و ۵۰۰ تُن انواع کود در بخش کشاورزی مصرف کردند که از این میزان کود؛ پنج هزار و ۵۰۰ تن کود ازته و مابقی شامل کود فسفاته و پتاسه است.
به گفته وی؛ کشاورزان خراسان شمالی در سه ماهه نخست سال گذشته حدود هشت هزار تُن مصرف کردند.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی خراسان شمالی افزود: این شرکت در سال زراعی جاری ۱۷ هزار تن انواع کود شیمیایی تهیه و تدارک دیده است و در این زمینه مشکلی وجود ندارد.
وی سهم کود ازته استان از شرکت پتروشیمی خراسان را سالانه ۴۴ هزار تُن عنوان کرد و ادامه داد: از این میزان ۱۲ هزار تُن تامین شده است و مابقی تا پایان امسال جذب می شود.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی خراسان شمالی تصریح کرد: در سال زراعی جاری ۳۰ تن کود شیمیایی خارج از شبکه توزیع شده بود که توسط بازرسان سازمان های مربوطه شناسایی و کشف شد.
وی گفت: اینک انبارهای این استان ذخیره ۱۱ تا ۱۲ هزار تن انواع کود شیمیایی را دارند که از این میزان پنج هزار تن انبارهای استیجاری است.
نظام دوست عنوان کرد: با توجه به کاهش بارندگی و منابع آبی از کشاورزان تقاضا می شود که کمتر از کود اوره استفاده کنند و کودهای پتاسه را در سبد کودی قرار دهند تا مقاومت گیاه را نسبت به شرایط خشکسالی بیشتر کند.
وی افزود: در شرایط تنش خشکی می توان به صورت سرک از کودهای پتاسه استفاده کرد، کود پتاسه را همراه با آبیاری در اختیار گیاه قرار دهند.
در خراسان شمالی۳۳ نوع محصول زراعی و ۲۶ نوع محصول باغی تولید می شود که از حیث تولید محصولات زراعی از نظر سهم از کشور ۱.۰۸ درصد و از نظر تولید رتبه ۲۶ را دارد.
با توجه به شرایط اقلیمی استان انواع محصولات سردسیری شامل غلات، چغندرقند و محصولات نیمه گرمسیری شامل برنج و پنبه در کشتزار های این استان به عمل می آید.
خراسان شمالی ۶ دهم درصد در تولید ناخالص داخلی کلیه بخش های اقتصادی کشور نقش دارد اما سهم بخش کشاورزی این استان از تولید ناخالص بخش کشاورزی ۱/۱ درصد است که مهمترین بخش تولیدی استان محسوب می شود.
خراسان شمالی با یک میلیون نفر جمعیت در شمالشرق کشور قرار دارد و ۴۴ درصد جمعیت این استان روستایی هستند که ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی در اختیار دارند.
نظر شما