به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد عبادی شامگاه شنبه در نخستین همایش هم اندیشی و هم افزایی هنرمندان موسیقی عاشقی شمال استان همدان اظهار داشت: هدف از راه اندازی این تشکل بررسی و رفع مشکلات معیشتی، بیمه و مستمری هنرمندان حوزه موسیقی عاشیقی، ساماندهی فعالیت در موسیقی عاشیقی و احیای فرهنگ عامه مردم است.
وی ادامه داد: تحقیق و بررسی در مورد پیشینه آثار عامه مردم (فولکلوریک) و هنری، اجرای برنامه های بزرگداشت، چاپ دانشنامه هنر عاشیقلار، تهیه آلبوم های صوتی اساتید گذشته، تالیف اشعار عاشیق ها و شاعرانی که آثار آنها مکتوب نبوده از دیگر اهداف راه اندازی این تشکل است.
رئیس انجمن فرهنگی و هنری عاشیقلار آذربایجان شرقی گفت: با راه اندازی این تشکل برنامهریزی های لازم برای حفظ و پاسداشت این آثار در همدان و استان های مجاور از جمله استان مرکزی و قم صورت می گیرد.
عبادی گفت: در ایران بیش از سه هزار نفر در این حوزه فعالیت دارند و سازهایی همچون بالابان، سرنا، قوپوز و دهل می نوازند.
وی با اشاره به اینکه ۱۰ محیط موسیقی عاشیقی در کشور فعال است که در نحوه اجرا، سبک، آهنگ ها و داستان ها با هم متفاوت هستند اظهار داشت: تنوع قومی و نژادی اقوام ایرانی در هنر موسیقی موجب شده که شاهد تنوع هنر عاشیقی در کشور باشیم.
رئیس انجمن فرهنگی و هنری عاشیقلار آذربایجان شرقی ادامه داد: در این همایش دانشنامه هنر عاشیقلار به عنوان منبعی برای پاسخگویی به سوالات هنرمندان و نیز آشنایی آنها با پیشینه این هنر به فعالان این حوزه اهدا شد.
عبادی با قدردانی از مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان، معاون هنری، شاعران و هنرمندان این استان اظهار داشت: در موسیقی عاشیقی حرف بزرگان، داستان، خاطرات، تاریخ و رویدادها در قالب سرود به نسل جوان انتقال داده می شود.
اجرای موسیقی عاشیقی از جمله برنامههای اجرا شده در این همایش بود.
در پایان این همایش هدایایی از تبریز از طرف استاد علی پولاد که شامل ۲ جلد کتاب دانشنامه هنر عاشیقلار و نشان رزت عاشیقلار و نیز تابلو قدمت هفت هزار ساله هنر عاشیقی تقدیم هنرمندان استان همدان شد.
این همایش به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان، انجمن موسیقی استان همدان و موسسه موسیقی پارس اجرا شد.
نظر شما