وضعیت کشت‌و مسائل شالیکاران توسط فرمانداران مرتب رصد شود

رشت - ایرنا - استاندار گیلان با قدردانی از شالیکاران برای همکاری با مسئولان در مدیریت آب کشاورزی با توجه به کم بارشی و خشکسالی‌ از فرمانداران و مسئولان مرتبط درشهرستان‌های استان خواست تا طی سرکشی مستمر از مزارع شالیزاری و کشاورزان، مسایل و مشکلات آنان را را رصد و برای رفع آنها نهایت تلاش خود را به کار گیرند.  

به گزارش خبرنگار ایرنا، اسدالله عباسی روز یکشنبه در شورای حفاظت منابع آب در استانداری گیلان در رشت اظهار کرد:جهاد کشاورزی، آب منطقه‌ای، فرمانداران و سایر دست اندرکاران در این بخش پاسخگوی کشاورزان باشند و ضمن تعامل با بخش های مرتبط از ظرفیت کشاورزان برای مدیریت هر چه بیشتر و بهتر شرایط تا پایان فصل کشت و داشت و برداشت محصول بهره گیرند.

وی عنوان کرد: کشاورزان در ۲ سال اخیر با توجه به محدودیت منابع آبی، تقویم زراعی‌ِتعیین شده را رعایت و حتی جلوتر از آن حرکت کردند و با این همراهی به مسئولان اعتماد و در مدیریت شرایط کمک موثری کردند.

نماینده عالی دولت در گیلان با اشاره به تنش آبی در سال زراعی جاری گفت: هر چه پیش‌تر می‌رویم، مشکلات و محدودیتها در منابع آبی محسوس‌تر می‌شود که باید تلاش‌ها در راستای کاهش مشکلات گسترده تر شده و در این ارتباط اقدامات مثبت تقویت گردد تا شالیکاران دچار آسیب نشوند.

وی اضافه کرد: در نیمه نخست سال که فصل عمده کشت و کار است باید همه تلاش‌ها برای بهره‌گیری از تمام ظرفیت‌ها به منظور حمایت از بخش کشاورزی متمرکز شود.

استاندار گیلان با اشاره به تنش آبی سال گذشته و عبور موفق از آن در سایه تعامل و همدلی و تولید محصول برنج بیشتر از سال ماقبل اظهار کرد: سال گذشته تمام دستگاه‌های مرتبط در این بخش همکاری کردند، فرمانداران نیز پای کار بودند که در نتیجه این تعامل و همدلی اقدامات موثری در قرارگاه جهادی مدیریت آب موجب جلب رضایت مردم شد.

وی خاطر نشان کرد: در سال زارعی جاری نیز انتظار است که فعالیت‌ها و اقدامات برای گذر از تنش آب کشاورزی در استان با همکاری همه دستگاه‌ها در قرارگاه جهادی تداوم یابد تا سال زراعی خوبی را همانند پارسال پشت سر بگذاریم.

نماینده عالی دولت در گیلان در ادامه با تاکید بر ضرورت توجه به آب‌بندان‌ها و اهمیت لایروبی آنها برای مدیریت منابع آبی اظهار کرد: آب بندان‌ها میراث گذشتگان بوده که باید حفاظت از آنان مورد توجه قرار گیرد.

وی با بیان اینکه تقویت شبکه‌های آبیاری برای ماندگاری آب، جلوگیری از هدر رفت و سرعت در انتقال آب باید مد نظر باشد، اضافه کرد: دستگاه‌های مرتبط در ادامه راه برای مدیریت منابع آب کشاورزی باید همپوشانی داشته باشند.

استاندار گیلان اظهار کرد: در صورت نیاز کشاورز به حفر چاه اگر لطمه‌ای به سایر چاه‌های حفر شده وارد نمی‌شود، مجوز لازم داده شود ضمن اینکه کشاورزان در پیک مصرف برق از موتور برق ویژه آبیاری استفاده نکنند.

وی از دست‌اندرکاران جهاد کشاورزی گیلان خواست تا با نهادها، فروشگاه‌های زنجیره ای، اصناف و اتاق بازرگانی نشست برگزار کنند تا برنج باقیمانده سال زراعی گذشته از کشاورزان به منظور حمایت از آنان خریداری شود.

طبق گزارش‌های مربوط به ذخیره آب سد سفیدرورد، شالیکاران گیلان همانند پارسال، سال زراعی سختی را پیش رو دارند که به تاکید مسئولان برای عبور از این وضعیت راهی جز همکاری کشاورزان با مسئولان استان از جمله جهادکشاورزی و آب منطقه‌ای و ضرورت توجه به تقویم زراعی نیست. بیشتر بخوانید: تقویم زراعی؛ نقشه راه و راهکاری برای عبور از تنش آبی در گیلان

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha