به گزارش ایرنا ، آنتونی بلینکن صبح امروز (یکشنبه) در جریان یک سفر رسمی، وارد پکن پایتخت چین شد.
خانم هوآ چونیینگ دستیار وزیر امور وزیر امور خا رجه و یکی از سخنگویان وزارت امور خارجه چین در صفحه توئیترش نوشت: امیدواریم این ملاقات بتواند روابط چین و آمریکا را به همان مسیری که روسای جمهوری دو کشور در اجلاس جزیره بالی در اندونزی مورد تاکید قرار داده بودند، هدایت کند.
همزمان با انجام سفر بلینکن به پکن، رسانه چینی گلوبال تایمز چین در صفحه توییترش خطاب به دیپلمات ارشد آمریکا توصیه کرد: بلینک باید به دقت به آنچه که در این سفر به او گفته خواهد شد، گوش کند. آمریکا نباید انتظار داشته باشد که همکاری های دوجانبه اش با چین، فقط به نفع خودش باشد. وقتی صحبت از روابط با یک شکور قدرتمند مثل چین در میان است، احترام متقابل یک اصل اساسی محسوب می شود و در غیر این صورت، آمریکا نه تنها نمی تواند مشکلات را حل کند، بلکه به مشکلات اضافه خواهد کرد.
این رسانه چینی به نقل از برخی کارشناسان نوشت اگرچه کارشناسان چینی امید چندانی به حصول دستاوردهای قابل توجه در زمینه بهبود روابط از سفر بلینکن به پکن ندارند، اما دست کم امیداور هستند که این سفر باعث گشوده شدن پنجره ای برای جلوگیری از تشدید و وخیم تر شدن اوضاع روابط دو کشور از شرایط بد و وخیم کنونی شود.
پایگاه خبری ساوث چاینا مورنیگ پست هم در گزارشی نوشت بلینکن یکی از اهداف اصلی سفر خود به چین را ایجاد "ارتباطات باز و قدرتمند" با مقامات چینی بیان کرده است.
بر اساس این گزارش، بلینکن چند ساعت پیش از ورود به پکن خاطرنشان کرد: دو طرف نیازمند رقابت دیپلماسی پایدار هستند. همچنین باید اطمینان حاصل شود که این رقابت به مقابله یا درگیری تبدیل نمی شود. بلینکن تصریح کرد: این چیزی است که جهان از ایالات متحده و چین انتظار دارد.
بلینکن گفت: روئسای جمهور آمریکا و چین متعهد به بهبود ارتباطات شده اند. ما باید مطمئن شویم تا از بروز سوء تفاهمهای احتمالی جلوگیری شود.
آنتونی بلینکن صبح امروز (یکشنبه) در جریان یک سفر رسمی دو روزه، وارد پکن پایتخت چین شد. بلینکن آخرین بار در سال ۲۰۱۸ به چین سفر کرده بود. انتظار می رود وی در جریان این دیدار دو روزه با شماری از سران عالی رتبه چین دیدار کند.
شی یین هونگ، کارشناس چینی فعال در زمینه مطالعات آمریکا در دانشگاه رنمین پکن می گوید: تجربه گذشته نشان می دهد اگر چه ارتباطات میان دو طرف اندک است، همچنان امید آن می رود پیشرفتهایی هر چند محدود در روابط دو کشور به وقوع بپیوندد.
شی یین هونگ گفت: سفر بلینکن به احتمال زیاد نتایج محسوسی را در میزان کاهش رقابت میان چین و ایالات متحده ایجاد نخواهد کرد. این در حالیست که امید آن می رود اراده و مکانیسم کافی برای جلوگیری از درگیری نظامی میان دو طرف را تقویت کرد.
این کارشناس چینی خاطرنشان کرد دولت پکن آنقدر زودباور نخواهد بود که انتظار بهبود قابل توجه و پایدار در روابط استراتژیک یا اقتصادی با آمریکا داشته باشد. همچنین بنظر نمی رسد تغییری در نگرش و موضع ایالات متحده در مورد تایوان و اوکراین حاصل شود.
شن دینگلی، یک محقق روابط بین الملل در شانگهای بر این باور است این دو کشور رقیب باید بکوشند تا به نوعی از همکاری فعال دست یابند.
شن دینگلی می گوید با بدتر شدن روابط رقابتی آمریکا و چین، مدیریت این تنش از اهمیت فراوانی برخوردار است.
شن همچنین ابراز امیدواری کرد این دیدار نتایج مثبتی را به دنبال داشته باشد.
ژو فنگ، استاد دانشگاه امور بین المللی در دانشگاه نانجینگ نیز بر این باور است که دو طرف باید همه اختلافات خود را روی میز قرار دهند تا از بدتر شدن روابط دوجانبه جلوگیری کنند.
ژو فنگ می گوید چین و آمریکا باید از یک سو روابط خود را مدیریت کنند و از افزایش قضاوت نادرست و سوء تفاهم جلوگیری کنند و از سوی دیگر، باید یک مکانیسم مدیریت پویا برای مقابله با شرایط اضطراری و بحران ها ایجاد شود.
استاد دانشگاه امور بین المللی در دانشگاه نانجینگ با اشاره به مساله تایوان افزود: دو طرف باید قضاوت های دقیق در خصوص این مساله داشته باشند و دیگر نباید سوء تفاهم و قضاوت های غلط وجود داشته باشد. علاوه بر این، نگرانی های دو طرف باید از طریق گفتگو حل و فصل شود.
جو بایدن و شی جینپینگ روسای جمهوری آمریکا و چین در آبان ماه سال گذشته در حاشیه اجلاس سران گروه ۲۰ در جزیره بالی اندونزی با یکدیگر دیدار و گفت و گو کردند. بایدن امیدوار است این ملاقات دو جانبه پاییز امسال نیز در جریان اجلاس سران گروه ۲۰ در فصل پاییز تکرار شود.
در شرایطی که این دو اقتصاد بزرگ جهان پیرامون مجموعه ای از مسائل از تجاری گرفته تا فناوری و امنیت منطقه ای و بین المللی اختلافات فاحش دارند، در عین حال خواستار توسعه روابط هستند. البته دو طرف انتظارات خود در خصوص پیشرفت قابل توجه در روابط را تقلیل داده اند.
نظر شما