به گزارش خبرنگار ایرنا، "نوع نگاه به ورزش بانوان بسیار سطح پایین است و خیلی ها به من نقد می کنند که از یک تیم فوتبال در لیگ دسته ۲ حمایت مالی می کنم"؛ این صحبتهای مدیرعامل کارخانه سقزسازی کردستان و عضو هیات مدیره باشگاه جاودان ستاره سنندج است که در جمع خبرنگاران درد دلهایش سر باز کرد.
محمد نجیب شریفی که با سه وام ۵۰ میلیون تومانی باشگاه داری می کند، افزود: ورزش کردستان شرایط خوبی ندارد و مسوولان حمایت چندانی از تیمها به ویژه در بخش بانوان نمی کنند.
وی با بیان اینکه حمایت مالی از ورزش توسط صنایع هیچ نمود خارجی ندارد، گفت: صنایع بزرگ و کوچک در مناطق مختلف کشور به امید تبلیغ تولیدات خود از تیم ها حمایت می کنند ولی در کردستان همین مساله نیز نمودی ندارد و صاحبان صنایع از حمایت مالی تیمها، هیچ نفعی نمی برند و من اگر تیم داری می کنم صرفا به دلیل علاقه ای است که خود به ورزش دارم.
مدیرعامل کارخانه سقزسازی کردستان که اولین تیم فوتبال بانوان را در سنندج در سال ۱۳۸۲ راه اندازی کرده، ادامه داد: همه هزینه های تیم را خودم متقبل می شوم تا راه آسیب های اجتماعی بسته شود.
شریفی سوزنی هم به خیزین زد و گفت: خیرین هنوز وارد عرصه ورزش نشده اند و این خلاء بزرگی است که باید به فکر ترویج و نهادینه سازی آن بود.
او افزود: از اول اسفند پارسال تا پایان اردیبهشت مواد اولیه به کارخانه داده نشده و وضعیت تولید نیز مناسب نیست که بشود به ادامه حمایت مالی از ورزش خوش بین بود.
منابعی که عاید استان نمی شود
عضو هیات مدیره باشگاه جاودان ستاره نیز با اشاره به اینکه صنایع بزرگی مانند پتروشیمی، لاستیک بارز و معادن بزرگ و صنایع مادر کردستان منابع مالی خود را به خارج از استان هدایت کرده اند، اظهار کرد: یک عزم عمومی لازم است تا این منابع به استان برگردد و مردم از مزایای آن متنفع شوند.
عابد خورشیدی افزود: سه سال است که این باشگاه وارد استعدادیابی و پرورش دختران در حوزه فوتبال شده و بزرگترین مزیت آن دور نهداشتن نوجوانان و جوانان از آسیبهای اجتماعی و مانوس کردن آنان با ورزش است.
وی تاکید کرد: اگر استاندار کردستان، توسعه اجتماعی را با قدرت دنبال کند، حمایت جامعه ورزش را با خود خواهد داشت.
هر جلسه تمرین ۲۰۰ هزار تومان در وقت نامناسب
سهیلا حقگو، مربیگری باشگاه جاودان ستاره را برعهده دارد، او دارای مدرک مربیگری آسیا و داوری فوتبال و از سال ۱۳۹۴ باشگاهداری کرده است. ۹ سال سابقه بازی در لیگهای برتر بانوان کشور را دارد و هم اکنون در رده های پایه و نوجوان مشغول تربیت فوتبالیست است.
وی بزرگترین مشکل تمرین تیمها را اختصاص وقتهای نامناسب برای تمرین تیم برشمرد و گفت: هر جلسه ۲۰۰ هزار تومان برای تمرین در زمین ورزشی از تیم دریافت میشود که سه جلسه تمرین در هفته بار مالی زیادی را تحمیل میکند.
از سنندج تا اردوی تیم ملی
ویان کمانگر ۱۴ سال سن دارد و از چهار سالگی فوتبال بازی می کند. او عضو تیم است و به خاطر علاقه ای که از بچگی به این رشته داشته از هشت سالگی وارد این عرصه شده است.
اینها را گفت و ادامه داد: ۲ دوره به اردوی تیم ملی نوجوانان دعوت شده ام و در حال حاضر در ترکیب تیم ملی کشور قرار گرفتهام و از اول تیرماه قرار است در تیم حاضر شوم.
او از بی توجهی به تیم دختران گله دارد و افزود: از خودم برای این رشته هزینه کردم و هیچ درآمدی نداشتم و تنها به دلیل عشق و علاقه است که توپ می زنم.
ویان درسش خوب و معدلش همواره ۱۷ یا ۱۸ بوده است و حمایت خانواده اش را هم دارد و گاهی از مدرسه در می رود تا بتواند تمرین کنم. او خودش را وامدار مربیش خانم حقگو می داند.
رزا چتانی هم ۱۶ ساله است و ۹ سال است که فوتبال بازی می کند، او استعداد و علاقه خود را در مدرسه فوتبال شناخت و دانست که می تواند در این رشته موفق شود.
از کلاس اول در مدرسه فوتبال بودم، این را گفت و افزود: تاکنون ۲ دوره در اردوی تیم ملی نوجوانان حاضر شدهام و حالا منتظرم بخت خود را برای دعوت به اردوی تمی ملی جوانان امتحان کنم.
او هم از وقت و امکاناتی که به تیم های دختران می دهند ناراضی است و ۶ صبح و ۱۳ ظهر را ساعاتی می داند که با عشق و علاقه مشغول تمرین است.
نظر شما