۲۹ خرداد ۱۴۰۲، ۱۷:۱۶
کد خبرنگار: 2785
کد خبر: 85145091
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پیشبرد برنامه‌های نظام ارجاع در زنجان نیازمند فرهنگسازی است

زنجان - ایرنا - سرپرست گروه گسترش معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زنجان گفت: گام اصلی و پیش‌نیاز اجرای برنامه نظام ارجاع، آموزش، فرهنگ‌سازی، مشارکت‌طلبی و استفاده از ظرفیت بخش‌های دولتی و خصوصی برای معرفی و اجرای هرچه بهتر این برنامه‌ها است.

زهرا گوزلیان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: برنامه ملی سلامت خانواده و نظام ارجاع از ابتدای اردیبهشت سال‌جاری در یک شهر منتخب هر استان آغاز شده و در استان زنجان نیز این مهم در شهرستان خدابنده در حال اجراست.

وی اضافه کرد:طبق برنامه، مناطق شهری بلوک‌بندی شده و به ازای هر یک هزار و ۵۰۰ نفر یک نفر مراقب سلامت تعیین می‌شود و او باید با جمعیت تحت پوشش خود در ارتباط باشد و هر فرد هم مراقب سلامت خود را بشناسد.

این مسوول با تاکید بر اینکه مراقب سلامت، تمامی خدمات بهداشتی را به جمعیت تحت پوشش خود معرفی و ارائه می‌کند، ادامه داد: یک رابط بین بهداشت و درمان، فرد نیازمند خدمات درمانی را به اولین سطح متناسب با نیاز اعم از عمومی، متخصص و فوق تخصص ارجاع می‌دهد.

گوزلیان افزود: در برنامه ملی سلامت خانواده و نظام ارجاع، یک پرونده الکترونیک سلامت به معنای واقعی برای هر شهروند با کد منحصر به فرد ایجاد می‌شود و تمامی مراقبت‌های بهداشتی، درمانی و خدمات پاراکلینیکی که فرد از بدو کودکی دریافت کرده در آن ثبت می شود.

به گفته این مسوول، بدین ترتیب با جلوگیری از انجام خدمات تکراری، پرداخت از سوی مردم کاهش می‌یابد.

سرپرست گروه گسترش معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زنجان ادامه داد: سال‌ها قبل کنترل بیماری‌های واگیر و ارتقای شاخص‌های سلامت مهمترین نیازها در حوزه بهداشت بود و شبکه‌های بهداشت بر این اساس پی ریزی شده است.

وی خاطرنشان کرد: در زمان حاضر نیازهای این حوزه به سمت بیماری‌های غیرواگیر به ویژه بیماری‌های قلبی و عروقی و حوادث تغییر پیدا کرده و عواملی چون افزایش جمعیت شهری نسبت به روستایی، افزایش سواد مردم، پیشرفت فناوری و دسترسی مردم به فضای مجازی، دست‌اندرکاران نظام سلامت را بر آن داشته است که در ارائه خدمات این حوزه تغییر ایجاد کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha