به گزارش ایرنا، طی چند سال گذشته با گسترش زندگی شهرنشینی و ساخت و ساز واحدهای مسکونی نیاز به آسانسور به امری مهم تبدیل شده است و کمتر ساختمانی را می توان پیدا کرد که فاقد این دستگاه کاربردی باشد.
در این میان ایمنی آسانسورها از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است که در صورت تداوم دریافت گواهی ایمنی از بسیاری حوادث تلخ جلوگیری می شود.
خوشبختانه شرکت های خدمات دهنده تلاش می کنند با در نظر گرفتن معیارهایی این مهم را انجام دهند که سازمان ملی استاندارد به عنوان متولی بازرسی نقش مهمی در تایید و سلامت ایمنی این نوع وسیله دارد.
مطابق الزامات استاندارد ملی و دستورالعملهای سازمان ملی استاندارد ایران، گواهی ایمنی آسانسور توسط شرکتهای بازرسی فنی دارای صلاحیت صادر می شود و تاییدیههای صادره نیز یک سال اعتبار دارد.
در زمان حاضر چندین شرکت نصاب آسانسور در این استان فعالیت دارد و مالکان برای دریافت تاییدیه به آنها مراجعه می کنند.
خبرنگار ایرنا برای کسب اطلاع از چگونگی وضعیت صدور گواهی ایمنی آسانسور در مکان های دولتی و خصوصی استان با صابر کاظمی سرپرست اداره کل استاندارد استان زنجان گفت و گو کرده است.
ایرنا:در خصوص فرآیند استانداردسازی آسانسور توضیح دهید؟
استانداردسازی آسانسورها به ویژه در طرح اقدام ملی مسکن مورد توجه قرار گرفته و بر اساس ابلاغیه سازمان ملی استاندارد در صدور پروانه استاندارد آنها تسریع شده است.
نکته مهمی که در استانداردسازی اهمیت دارد این است که سه مولفه موثر یعنی کارفرما، نصاب و شرکت بازرسی استاندارد باید مد نظر قرار گیرد.
به این معنی که شرکت های بازرسی آسانسور حلقه نهایی این موضوع هستند و در این میان خط قرمز ما تامین ایمنی مصرف کنندگان است که اهمیت بسزایی دارد.
اگر در هر مرحله ای از بازرسی ها موردی وجود داشته باشد که با استانداردهای مربوط منطبق نباشد و به نوعی برای گروه های هدف، مخاطره به همراه داشته باشد به هیچ عنوان گواهی استاندارد صادر نخواهد شد.
این مهم باید با تشریک مساعی کارفرما و نصاب در اولین فرصت اصلاح شود و دوباره به شرکت بازرسی آسانسور اعلام گردد که بازرسی ها دوباره تجدید می شود، اگر انطباق انجام گرفته باشد برای صدور گواهی ایمنی آسانسور اقدام می شود.
در حال حاضر، بازه زمانی برای بازرسی آسانسور به ۲۴ ساعت تقلیل یافته است، یعنی اگر کارفرمایی اعلام کند، آسانسور آماده بازرسی است، در این مدت کارشناسان مراجعه می کنند و آن را مورد ممیزی قرار می دهند.
خروجی این ارزیابی ها امکان دارد به صدور گواهی منجر شود یا اینکه فقدان انطباق گزارش شود که در این صورت باید چرخه را طی کند به طوری که در اسرع وقت در مدت پنج یا حداکثر هفت روز کاری نسبت به اصلاح اشکالات اقدام کنند.
ایرنا:بازرسی از آسانسورهای مکان های دولتی چگونه انجام می شود؟
اداره کل استاندارد در خصوص وضعیت آسانسورهای نصب شده در اماکن عمومی و دولتی امکان ورود و بازرسی را دارد اما در اماکن خصوصی با منع قانونی مواجه است مگر آنکه این مهم با درخواست مالک باشد، در زمان حاضر اطلاعات کافی از اینکه چه تعداد از مجتمع های مسکونی دارای آسانسور است وجود ندارد.
کارشناسان استاندارد در طول سال برای بررسی وضعیت آسانسور به مراکز دولتی مراجعه و طی مکاتبات متعدد اشکالات را گوشزد می کنند که مهمترین آنها این است که باید نسبت به تجدید صدور گواهی های ایمنی آسانسور اقدام کنند.
آسانسور یک وسلیه الکتریکی و مکانیکی است که امکان دارد در هر لحظه از حالت استاندارد خارج شود، بنابراین مالک نقش موثری در این خصوص دارد و باید متوجه باشد که صدور گواهی ایمنی پایان کار نیست بلکه صدور گواهی اقدامی برای شروع ایمنی است یعنی اگر اتفاقی برای آسانسور رخ دهد که حتی بر اثر مراجعه تعمیرکار غیر مجاز باشد به طور طبیعی پای مالک در میان است.
امنیت و ایمنی مصرف کننده مهم است و باید به مالک و بهره بردار اطلاع رسانی دقیقی انجام شود تا دچار اشتباه نشوند.
وقتی گواهی ایمنی آسانسوری صادر می شود دایمی نیست بلکه به تغییر تجهیزات آن بستگی دارد و هر اتفاقی هم که رخ دهد، باید صدور گواهی تجدید شود.
ایرنا: وضعیت آسانسورها چگونه پایش می شود؟
کارشناسان استاندارد به صورت دوره ای برای بررسی وضعیت آسانسور به این مکان ها مراجعه می کنند و برای صدور گواهی ایمنی و بازرسی آنها اقدام می کنند.
اینکه آیا بازرسی ها از آسانسور تداوم دارد یا نه در اختیار خود مالک است و باید مالکان در این زمینه هوشیار باشند هرچند اطلاع رسانی دقیقی در این خصوص انجام گرفته است.
شهروندان میتوانند با ارسال شناسه ملی ۱۰ رقمی آسانسور به سامانه ۱۰۰۰۱۵۱۷ به طور رایگان از اطلاعاتی مانند نام شرکت نصاب، نام شرکت بازرسی کننده، تاریخ آخرین تأییدیه بازرسی آسانسور و تاریخ انقضای آخرین گواهینامه بازرسی آن آگاه شوند.
نظر شما