۳۱ خرداد ۱۴۰۲، ۱۱:۰۹
کد خبرنگار: 3131
کد خبر: 85147050
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

احیای نواربافی بعد از ۳۰ سال در خراسان‌شمالی

۳۱ خرداد ۱۴۰۲، ۱۱:۰۹
کد خبر: 85147050
 احیای نواربافی بعد از ۳۰ سال در خراسان‌شمالی

بجنورد- ایرنا- معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان شمالی گفت: رشته "نواربافی" با هدف حفظ مشاغل سنتی و اشتغالزایی بعد از ۳۰ سال در استان احیا شد.

پروانه کلاته روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: "نواربافی" زیر رشته‌ای از دست بافته‌ها است که تا ۳۰ سال پیش در استان رواج داشته اما به دلیل فراوانی تزیینات وارداتی به فراموشی سپرده شده بود.

وی افزود: این رشته یکی از هنرهای دستی ایرانیان است که در آن برای بافت انواع بندها از کارت‌هایی به شکل مربع و مثلث استفاده می‌کردند اما نواربافی‌های امروزی را با قلاب انجام می‌دهند.

کلاته یادآور شد: تاکنون ۱۷ رشته صنایع دستی خراسان شمالی که منسوخ شده یا در خطر منسوخ شدن بود، احیا شده است.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان شمالی تصریح کرد: رشته های چاروق دوزی، بافت کلاه جاجرمی، پوشاک ترکمن، فنون نمد مالی، بافت سیاه چادر و چولی، ابریشم بافی و چلنگری از مهترین این رشته ها است.

وی خاطرنشان کرد: برخی از این رشته ها مانند چاروق دوزی و پوشاک ترکمن نفس های آخر خود را می کشیدند اما اکنون به سرعت جای خود را در بین دیگر رشته های صنایع دستی باز کرده اند و حتی فروش آن ها از دیگر صنایع دستی بیشتر شده است.

به گزارش ایرنا، ۱۸ هزار و ۴۷۷ نفر صنعتگر در ۶۳ رشته صنایع دستی در خراسان شمالی فعالیت می کنند.

۷۲ اثر صنایع دستی استان نشان ملی مرغوبیت دریافت کرده اند و ۲۵ رشته نیز در فهرست میراث معنوی کشور ثبت شده است.

سالانه ۱۵۰ هزار مترمربع گلیم‌سفره ‌کردی در خراسان شمالی بافته می‌شود که بر این اساس و با توجه به تجمع بافندگان آن در بجنورد، این شهر به عنوان شهر ملی گلیم‌سفره‌کردی ثبت شده است.

استان یک میلیون نفری خراسان شمالی در شمال شرق کشور دارای اقوام کرد، کرمانج، ترک، ترکمن، تات و بلوچ است که صنایع دستی هر یک از آنها ویژگی های منحصر به فردی دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha