به گزارش ایرنا سیف اله آقابیگی در پنجمین جلسه مدیریت بحران شرکت آب منطقهای اردبیل با اشاره به برنامه ملی کاهش خطر حوادث و سوانح گفت: بررسیها نشان میدهد که سیل با حدود ۴۱ درصد رخداد از کل مخاطرات، بعد از زلزله بیشترین رخداد مخاطرات طبیعی را در کشور داراست.
وی افزود: سیل با وجود اینکه تنها سه درصد از تعداد تلفات جانی مخاطرات طبیعی را در کشور به خود اختصاص داده است، اما میزان خسارت اقتصادی سیل به مراتب بالاتر از تلفات جانی ناشی از آن است و نزدیک به %۳۰ از کل خسارتهای مخاطرات طبیعی ناشی از سیل است.
مدیرکل مدیریت بحران شرکت مدیریت منابع آب ایران با تاکید بر لزوم توجه جدی به برنامه ملی کاهش خطر حوادث و سوانح اظهار کرد: برنامه ملی کاهش خطر حوادث و سوانح بر اساس بند ب ماده ۴ قانون مدیریت بحران کشور سندی است که سازمان مدیریت بحران با مشارکت کلیه دستگاههای مسئول موضوع ماده ۲ این قانون، با رعایت قوانین و مقررات در چهارچوب سند راهبرد ملی مدیریت بحران تهیه و اهداف ویژه کاهش خطر حوادث و سوانح را به همراه اقدامات مربوطه بیان میکند.
آقابیگی ادامه داد: در راستای اجرای بند (پ) ماده ١٤ قانون مدیریت بحران کشور، ایجاد ساز وکارهای لازم برای کنترل آبهای سطحی(سیل) در سطح ملی و استانی تحت عنوان دستورالعمل کنترل آبهای سطحی(سیل) با پیشنهاد وزات نیرو در ستاد ملی پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران به تصویب رسیده و به دستگاههای مسئول ابلاغ شده است.
وی ادامه داد: در این دستورالعمل ارائه و نحوه انجام مسئولیتها و شفافسازی روابط میان متولیان و ذی مدخلان موضوع کنترل سیل در سطح ملی و استانی در دستورالعمل کنترل آبهای سطحی (سیل) مشخص و تفکیک شده و انتظار میرود شرکتهای آب مطنطقهای قبل از وقوع بحران بر اساس وظیفه قانونی و با حکم قضایی نسبت به دستگاههایی که وظیفه خود را انجام نمیدهند، اقدام کنند.
آقابیگی با تاکید بر اینکه برای جلوگیری از خسارات سیلاب تمامی دستگاهها باید پای کار بیایند، افزود: در سیلابهای اخیر استان اردبیل مشخص شد که تصرف به حریم و بستر و کشاورزی درختکاری در حاشیه رودخانه در هنگام سیل موجب بستن گلوگاههای آب شده و اتفاقات تلخی را رقم زد.
وی با اشاره به کاهش چشمگیر بارندگیها نسبت به سال آبی گذشته و بلند مدت تصریح کرد: در سال جاری شاهد پدیده نادر در استان اردبیل تحت عنوان جمع شرایط متناقض خشکسالی و سیلاب بودیم.
به گزارش ایرنا طی هفته های اخیر بارشهای رگباری منجر به وقوع سیلهای متعدد در استان اردبیل شده است و این سیلها خسارتهای سنگینی به بخشهای مختلف کشاورزی، تاسیسات زیربنایی، ابنیه فنی و واحدهای مسکونی و احشام دامداران وارد کرده است .
در اثر این سیلها در خردادماه جاری هفت شهروند از جمله چهار کودک جان خود را از دست دادند.
احمد وحیدی وزیر کشور روزهای یکشنبه و دوشنبه هفته جاری با حضور در مناطق سیل زده از نزدیک در آسیبهای سیل و نیز نحوه امدادرسانی به سیل زدگان قرار گرفت
نظر شما