گروه سیاسی ایرنا - بعد از حاشیههای جلسه علنی روز سهشنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۰ مجلس برای بررسی صلاحیت «حمید سجادی» وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان که نمایندگان مانع سخنرانی رئیس دولت وقت شدند، فردای همان روز (چهارشنبه اول تیر) اعضای هیأت رئیسه، رؤسای کمیسیونهای تخصصی و رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی به دیدار مقام معظم رهبری رفتند.
در آن ایام موضوع استیضاح وزیر امور خارجه وقت بهدلیل انتصاب «محمدشریف ملکزاده» به معاونت اداری مالی این وزارتخانه هم مطرح بود که طراح اصلی آن «احمد توکلی» نماینده تهران و رئیس مرکز پژوهشها بود.
وقتی نمایندگان با اعلام مخالفت صریحِشان با انتصاب مذکور، استیضاح وزیر را مطرح کردند، «علی اکبر صالحی» تصمیم گرفت به احترام به نظر مجلسیها و نیروهای انقلاب و برای حفظ انسجام و تعامل قوا ملکزاده را برکنار کند اما با این وجود، برخی نمایندگان در مخالفت با سیاستها و رویکردهای دولت مستقر بر انجام استیضاح وزیر امور خارجه اصرار ورزیدند.
به جلسه دیدار هیأت رئیسه مجلس با رهبر انقلاب برگردیم. در آن دیدار حضرت آیتالله خامنهای دو گلایه را از مجلسیها مطرح کردند: یکی اخلال برخی نمایندگان در سخنرانی رئیسجمهور در صحن مجلس و دیگری اصرار استیضاحکنندگانِ صالحی بر نظرشان با وجود وعده برکناری ملکزاده در صورت احراز ادعاهای مطرح شده درباره او.
و اما ارتباط این موضوع با این روزها...
در روزهای اخیر بخشنامهای از سوی رئیس ستاد انتخابات کشور ابلاغ شده که صدور آن هم مسبوق به سابقه بوده و هم بسیاری کارشناسان معتقدند مفاد آن در تأمین و تضمین سلامت انتخابات، رفع شائبه هرگونه بهرهبرداری سیاسی از رأی مردم و دخالتهای بیرونی در این فرایند مهم مؤثر است اما منشاء سوءبرداشت، سوءتفاهم و اعتراض برخی نمایندگان شده است!
تا اینجای کار میتوان گفت که گلایه و انتقاد از یک بخشنامه یا دستوالعمل هم امری معمول است که مرجع صدور، با دریافت نظرات کارشناسی آن را اصلاح و ملغی کرده یا دربارهاش به افکارعمومی توضیح می دهد؛ اتفاقی که درباره بخشنامه اخیرالصدور ستاد انتخابات هم تکرار شد و «احمد وحیدی» روز ۲۸ خرداد با تأکید بر تعامل سازنده دولت و مجلس و استفاده از نقطهنظرات مشورتی نمایندگان در پیشبرد امور مناطق مختلف کشور، بندهایی از آن را ملغی اثر کرد.
روز گذشته هم مجلسیها در جلسهای غیر علنی با وزیر کشور درباره این موضوع بحث و گفتوگو کردند اما به نظر میرسید آنچه پس از این جلسه مطرح شد، کمی در عالم سیاست غیر متعارف باشد و آن هم اصرار نمایندگان بر برکناری رئیس ستاد انتخابات با وجود دستور صریح وزیر کشور برای لغو ابلاغیه انتخاباتی جنجالی است!
بند آخر این نوشتار صرفاً برای ثبت در تاریخ و جهت اطلاع مردم عزیز و عنایت نمایندگان ملت نوشته شده و از مجلسی که رهبری آن را انقلابی توصیف کردند، انتظار میرود در انجام وظایف و مسئولیتهای خود به رهنمودهای ایشان توجه ویژه داشته و بیش از دیگران به اصول و هنجارهای اخلاقی پایبند باشد:
مقام معظم رهبری در دیدار تاریخی مورد اشاره در ابتدای این نوشتار که بر حسب تصادف در سالروز آن نیز قرار داریم، در بیان یک توصیه راهبردی و همیشگی به استیضاحکنندگان وزیر امور خارجه گفته بودند: «اینکه به موضوعی اعتراض دارید، سؤال یا استیضاح کنید. اما وقتی موضوع استیضاح حل شده، چرا اصرار میکنید حتی با رفع مشکل باید استیضاح انجام شود؟ این حرف قابل قبولی نیست که وقتی دلیل استیضاح یک وزیر رفع شده، کینهورزانه بگوییم باید استیضاح شود».
نظر شما