طرح آب‌رسانی کوچری به ساوه بخش مهمی از نگرانی استان مرکزی را رفع می کند

ساوه - ایرنا - استاندار مرکزی گفت: طرح آب‌رسانی سد کوچری به شهرستان ساوه با افق تامین آب مورد نیاز شرب و صنعت به بخش مهمی از نگرانی این استان در حوزه تامین مایه حیات را رفع می کند.

به گزاش ایرنا، فرزاد مخلص الائمه عصر چهارشنبه در آیین کلنگ زنی مرحله دوم عملیات آب‌رسانی سدکوچری به شهرستان ساوه با بیان اینکه این طرح به عنوان آخرین حلقه مسیر آب‌رسانی از سد کوچری برای توسعه استان مرکزی از اهمیت ویژه ای برخوردار است اظهار کرد: هم اکنون به خاطر تغییر شرایط اقلیمی بسیاری از نقاط کشور از لحاظ کشاورزی با تنش های آبی مواجه شده و دولت به صورت ویژه برای رفع این مشکلات برنامه ریزی کرده است.
وی افزود: همچنین ساوه نیز از جمله شهرهایی است که امروز به صورت ویژه ای با مشکلات آب در تمام حوزه ها از جمله کشاورزی، شرب در مناطق شهری و روستایی و صنعت مواجه است که اجرای طرح آب رسانی از سد کوچری به آن می تواند به صورت بلند مدت نیازهای این منطقه را بر طرف کند.
استاندار مرکزی با بیان اینکه اعتبارات مورد نیاز این طرح از محل اعتبارات سفر رئیس جمهور به این استان تامین شده است افزود: در اجرای این طرح دولت و مجلس به شکل ویژه ای با هم همکاری دارند و با حَور قرارگاه خاتم الانبیا (ص) به عنوان پیمانکار به نتیجه رسیدن این طرح نمادی از وحدت رویه بین قوای نظام و نیروهای مسلح در خدمت رسانی است‌
وی با اشاره فرا رسیدن سالروز شهادت دکتر چمران گفت: با توجه به اینکه ساوه زادگاه خانوادگی این شهید است پیشنهاد می شود این طرح به عنوان طرح آب‌رسانی شهید چمران مزین شود.
سد الغدیرساوه تنها ۴۰ میلیون متر مکعب آب دارد
مدیرعامل آب منطقه ای استان مرکزی هم در این آیین گفت: کمبود منابع آب به یکی از بحران های بزرگ در کشور تبدیل شده و استان مرکزی و ساوه نیز از این مساله مستثنی نیست.
عزت الله آمره ای افزود: امسال در نتیجه کاهش بارندگی ها سد الغدیر ساوه که ظرفیت ۲۷۰ میلیون متر مکعبی دارد تنها ۴۰ میلیون مترمکعب آب پشت این سد ذخیره شده که زنگ خطری بزرگ برای ما محسوب می شود.
وی اضافه کرد: وزارت نیرو در راستای رفع این چالش برنامه های متعددی را دارد که اجرای طرح انتقال آب از سد کوچری به ساوه از جمله این رویکردها است.
عامری اضافه کرد: این طرح به طول ۱۳۰ کیلومتر است که تا کنون ۳۵ کیلومتر آن اجرا شده و ۹۵ کیلومتر بافی مانده آن نیز در مرحله دوم در ۲ فطه به مرحله اجرا در می آید.
وی افزود: با توجه به برنامه ریزی صورت گرفته این طرح در طول مسیر ۱۳۱ کیلومتری خود به ۲۷ روستا، ۲ شهر استان قم و در نهایت شهرستان ساوه ابرسانی می کند که اتمام طرح نیازمند بیش از ۲۵ هزار میلیارد ریال اعتبار است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha