دستگاه قضائی با ۸۰ نهاد حاکمیتی ارتباط مجازی برخط دارد

تهران-ایرنا- معاون اول قوه قضائیه گفت: اکنون دستگاه قضائی با ۸۰ دستگاه اجرایی و نهاد حاکمیتی ارتباط مجازی برخط دارد و در سال گذشته ۱۶۷ میلیون مبادله الکترونیک انجام شده است.

به گزارش ایرنا از قوه قضائیه، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد مصدق به مناسبت هفته قوه قضائیه در یک برنامه تلویزیونی اظهارداشت: مطابق قانون جمهوری اسلامی ایران، پنج وظیفه برای دستگاه عدلیه تعریف شده که این پنج مهم در سند تحول قضایی به عنوان سند بالا دستی تدوین و براساس آن باید برنامه‌های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت تدوین شده است.

وی افزود: در بین این پنج برنامه مهمترین وظیفه که انتظار اساسی مردم نیز محسوب می شود، این است که زمانی که مردم به دادگستری‌ها مراجعه می کنند اطمینان داشته باشند که قوه قضائیه با آنها براساس عدالت رفتار می‌کند؛ یعنی مهمترین خواسته خواهان و خوانده، شاکی و متهم آن است که وقتی وارد دادگستری می‌شند، احساس امنیت داشته باشند.

مصدق گفت: یکی از مسائل مهمی که در دستگاه قضائی به دنبال آن هستیم مسئله قضازدایی است و برای بسیاری از موضوعات نیازی به مراجعه به دادگاه نیست. به عنوان مثال در تصادفات رانندگی نیازی به مراجعه به دادگستری نیست و اگر کمیسیونی برای رسیدگی به این پرونده باشد حجم زیادی از پرونده‌ها در دادگستری کاهش می‌یابد.

وی گفت: کسی که حق با او است و به دادگستری مراجعه می‌کند باید احساس آرامش کند و کسی که حق با او نیست باید بلرزد. ما برای اینکه این انتظار به صورت مطلوب اجرا شود فاصله زیادی داریم.

معاون اول قوه‌قضائیه اضافه کرد: برای رسیدن به این هدف هم به فرهنگ سازی و هم به قانون نیاز داریم. آنچه که درست قوه قضائیه است و مردم انتظار دارند این است که همکاران قضائی به مردم با محبت برخورد کنند. متهم هر جرمی که داشته باشد، قاضی حق ندارد که سر او فریاد بزند اما کثرت کار آرامش را از همکاران قضائی می گیرد. به همکاران قضائی توصیه می‌کنم که براساس آموزه های اسلامی با اصحاب دعوا برخورد کنند.

لایحه قضازادئی به مجلس ارسال شد

وی افزود: لایحه قضازادئی به مجلس ارسال شده است و اگر این لایحه به قانون تبدیل و اجرا شود حدود یک چهارم پرونده‌ها دستگاه قضائی کاهش می‌یابد.

معاون اول قوه قضائیه گفت: آیین دادرسی کیفری مترقی است اما مطابق نیاز روز نیست؛ این قانون برای دادگاهی تدوین شده است که قاضی روزانه یک پرونده را رسیدگی می‌کند.

مصدق افزود: زمانی که در محافل علمی بحث می‌شود همه آیین دادرسی را قبول دارند زیرا حقوق شاکی و متهم در نظر گرفته شده است.

معاون اول قوه‌قضائیه درباره زمان‌بندی در اجرای سند تحول قضایی گفت: سند تحول قضایی پنج سال قبل توسط رئیس وقت قوه قضاییه تدوین شد و در این سند برنامه‌های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت تدوین شده است. این سند از نظر ما اجرا شده اما از نظر مردم اجرا نشده است. برخی از قوانین در مسیر تصویب در دولت و مجلس است که زمان بر است.

مصدق افزود: حدود ۸۵ درصد از سند تحول قضائی که برعهده قوه قضائیه قرار دارد اجرا شده اما در مجموع حدود ۳۰ درصد آن اجرا شده است.

گزارش پیشرفت سند تحول قضائی به زودی منتشر می‌شود

وی افزود: ارائه گزارش از میزان پیشرفت سند تحول قضائی برعهده معاونت راهبردی قوه قضائیه است که آماده و به زودی منتشر می‌شود.

معاون اول قوه‌قضائیه درباره هوشمندسازی دستگاه قضایی گفت: سامانه هوشمند استعلامات مالی، چهار استعلام مهم را در اختیار اجرای احکام قرار داده است. در سال ۱۴۰۱ نزدیک سه میلیون استعلام توسط این سامانه انجام شده که ۵۰۰ درصد رشد داشته است.

افزایش سرعت اجرای احکام

وی با بیان اینکه میزان سرعت اجرای احکام افزایش پیدا کرده است، افزود: سال قبل قضات بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار استعلام از طریق این سامانه و به صورت برخط انجام شده است.

مصدق درباره حمایت دستگاه قضایی از تولید گفت: سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی در سال ۹۲ ابلاغ شد و در قوه قضاییه ستادی با عنوان ستاد پیگیری سیاست‌های اقتصاد مقاومتی تشکیل و از افرادی که موثر هستند دعوت شد. یک جلسه رئیس سازمان بورس دعوت و راه‌های کمک به بورس بررسی شد و تاکنون ۱۰ جلسه است ستاد تشکیل شده است. در نتیجه اقدامات این ستاد از تعطیلی حدود ۴۴ هزار واحد تولیدی جلوگیری شد.

وی گفت: برخی از سرمایه گذاران خارجی دوست دارند در ایران سرمایه گذاری کنند، اما ترس دارند. بنده اعلام می‌کنم ایرانیان خارج از کشور که قصد دارند در کشور سرمایه گذاری کنند به هیچ وجه دستگیر نمی‌شوند. افرادی هم که پرونده دارند هم می توانند به کشور بیایند و مشکلی برای آنها پیش نمی آید.

معاون اول قوه‌قضائیه درباره ایجاد امنیت روانی در جامعه گفت: یکی از مسائل مهم که بعد از بیانات رهبر معظم انقلاب به جد پیگیری می‌شود موضوع صیانت از امنیت روانی جامعه است.

مصدق ادامه داد: افرادی که بی‌جهت جامعه را متشنج می‌کنند، همه افراد بدی نیستند و گاهی با قصد قربت مسئله‌ای را مطرح می‌کنند اما جامعه را منشنج می‌کنند و قوه قضاییه وظیفه دارد با این افراد برخورد کند. به عنوان مثال مطرح شد که نمایندگان مجلس برای استیضاح نکردن وزیری خودرو دریافت کرده اند که جامعه را به چالش کشید و نگاه مردم را به یک قوه بدبین کرد.

لایحه صیانت از امنیت روانی جامعه در قوه قضاییه تهیه شده است
وی گفت: اکنون لایحه‌ای به نام لایحه صیانت از امنیت روانی جامعه در قوه قضاییه تهیه شده است که در آستانه ارسال به دولت است؛ اگر این لایحه تصویب شود قوه قضاییه بهتر می‌تواند عمل کند.

تهیه سند نظام قضایی فضای مجازی
معاون اول قوه‌قضائیه در مورد تهیه سند نظام قضایی فضای مجازی گفت:  مقدمات این سند در دادستانی کل کشور تهیه و به معاونت حقوقی ارسال شده است. این سند در مورد تمام مسائلی است که فضای مجازی را الوده می‌کند که امیدواریم به نتیجه برسد.

معاون اول قوه‌قضاییه افزود: براساس اصل ۱۵۶ قانون اساسی یکی از وظایف قوه قضاییه پیشگیری از وقوع جرم است یکی از معاونت‌های قوه قضاییه هم معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم است که کار آن پیشگیری است. یک شورایی هم تحت عنوان شورای پیشگیری از وقوع جرم فعال است.

مصدق اظهارداشت: در پیشگیری از وقوع جرم همکاری تنگاتنگی با دولت داریم بررسی کنیم چگونه زمینه‌ها لغزش را از بین ببریم که پرونده‌ای تشکیل نشود. اکنون دادستان‌های سراسر کشور روی این موضوع کار می‌کنند. واقعیت این است که قوه قضاییه پرونده تولید نمی‌کند و جرم جای دیگری رخ می‌دهد که پرونده تشکیل می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha