ولی جهانی ظهر جمعه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود:با توجه به ظرفیتهای موجود باید اقداماتی انجام شود که پرونده برند شهرهای خلاق در یونسکو تداوم داشته باشد با این برند بتوانم شاهد پیشرفت و آبادانی و سرمایهگذاری سرمایه گذاران داخلی و خارجی باشیم.
وی افزود: متولی تشکیل دبیرخانه شهر خلاق سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری رشت است اما برای پیشبرد اهداف این دبیرخانه باید همه مسئولان به ویژه فعالان حوزه فرهنگی و صنایع دستی همکاری لازم را با این دبیرخانه داشته باشند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گیلان بیان کرد: باید زمینه و ظرفیت خلاق شهر به دقت شناسایی و در این زمینه ها سرمایهگذاری شود.
رشت بعنوان مرکز گیلان هشت سال پیش با عنوان شهر خلاق خوراکشناسی در نشست یونسکو در پاریس به شبکه شهرهای خلاق جهان پیوست.
به گزارش ایرنا، آشپزخانه گیلانی مملو از عطر غذاهای محلی است که دیگر نه یک گیرایی پرجاذبه برای گردشگری داخلی است بلکه آوازهاش جهانی شده و اینک گردشگران خارجی نیز پس از ورود به گیلان غذاهای محلی را در روستاها پرس و جو می کنند و اینک در نخستین و دومین روز تابستان با حضور شهرهای خلاق اصفهان، سنندج، بندرعباس و کرمانشاه این استان برگزار کننده دومین سالانه شهر خلاق رشت شده است.
یونسکو بهعنوان سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی از سال ۲۰۰۴ شبکه شهرهای خلاق را با هدف قرار دادن خلاقیت و صنایع فرهنگی در مرکز برنامههای توسعه محلی و همکاریهای بینالمللی مطرح کرد.
شبکه شهرهای خلاق یونسکو، هفت حوزه خلاق صنایع دستی، هنرهای بومی، هنرهای رسانهای، فیلم، طراحی، خوراکشناسی، ادبیات و موسیقی را پوشش میدهد. تقویت خلاقیت، تولید، توزیع و بهرهمندی از محصولات و خدمات فرهنگی در سطح محلی، ترویج خلاقیت و بیان خلاقانه بهویژه در میان اقشار آسیبپذیر از جمله زنان و جوانان، افزایش دسترسی به زندگی فرهنگی و شرکت در آن و نیز بهرمندی از محصولات فرهنگی، تلفیق صنایع فرهنگی و خلاق در برنامههای توسعه محلی اهداف شبکه شهرهای خلاق یونسکوست.
نظر شما