به گزارش ایرنا، اسدالله عباسی روز پنجشنبه در دومین سالانه شهر خلاق خوراک «رشت» که با حضور شهرهای خلاق کشور در رشت برگزار شد با تاکید بر اینکه گیلان از نظر میراث فرهنگی دارای تمدن ایرانی و اسلامی است، افزود: گیلان در ابعاد دیگر چون پزشکی، موسیقی، ادبیات، صنایع دستی و بسیار دیگر درخشان است و توانسته در این زمینهها مردان و زنانی با آوازه جهانی بپرورد.
استاندار گیلان ادامه داد: همانطور که اقوام در مرزها حافظ خاک این سرزمین هستند، مردمان متمدن گیلان زمین که ریشه در فرهنگ غنی ایرانی - اسلامی دارند، همواره دست رد بر سینه ظالمان زده و اگر چه از علم آنها استفاده کردند اما هیچگاه تحت استعمار آنها قرار نگرفتند که میرزا کوچک خان و شهدای جنگ تحمیلی نمونه ای از آنهاست.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان نیز در این مراسم ضمن تاکید بر برندسازی شهری بیان کرد: شهر رشت نامزد دریافت عنوان شهر جهانی صنایع دستی شده و ارزیابان شورای جهانی صنایع دستی نیز در اسفندماه سال گذشته به استان سفر کرده و منتظر اعلام نتیجه بررسی آنان هستیم.
ولی جهانی با بیان اینکه گیلان در انتظار اعلام نظر یونسکو برای ثبت جهانی منظر فرهنگی - تاریخی ماسوله نیز هست گفت: بحث خواهر خواندگی اورامانات کردستان و ماسوله گیلان نیز مطرح شده که امیدواریم به زودی محقق شود.
وی دریافت برندهای جهانی را یکی از مولفههای قوی در توسعه گردشگری عنوان کرد و افزود: در تلاشیم علاوه بر حفظ برندهای جهانی استان بر تعداد آنها بیافزاییم.
شهردار رشت نیز در این همایش هدف از برگزاری این ۲ سالانه را توسعه گردشگری با پیوستهای فرهنگی - ورزشی و رسانهای و همچنین ایجاد همافزایی با شهرهای خلاق برای استفاده از برندهای متفاوت و ایجاد فضای درآمدزایی و توسعه مبتنی بر گردشگری عنوان کرد.
رحیم شوقی اظهار کرد: رشت شهرنخستینهاست و می کوشد با تاکید بر برندسازی علاوه بر عنوان شهر خلاق خوراک عنوان شهر صنایع دستی را نیز بر افتخاراتش بیافزاید.
وی اضافه کرد: عناوینی چون شهر بیدار و شهر شبهای روشن توانسته با توسعه گردشگری بر نشاط و جامعه بیافزاید.
وی ادامه داد: در ستاد راهبردی شهر خلاق رشت به هر میزانی که لازم باشد به برندسازی و ارتقا شهروندی می پردازیم تا پویایی اقتصادی رقم بزنیم.
شهردار رشت گفت: امسال در شهر رشت بعنوان شهر پیشرو در ورزش و رسانه، ۲ رویداد میزبانی مسابقات شطرنج جام کاسپین و برگزاری همایش نقش رسانه در برندسازی شهری را پیش رو خواهیم داشت.
رئیس شورای شهر رشت نیز با بیان اینکه متاسفانه در غنیتر ساختن سفره مردم توفیق نداشتیم، گفت: این همایش فرصتی برای بهره مندی از تجربیات شهرهای خلاق کشور است.
محمدحسین واثق کارگرنیا اظهار کرد: تلاش می شود با بهره گیری از رسانه ها در قالب نشست های تخصصی از نقطه نظر نخبگان در راستای بهبود وضعیت جامعه بهرهمند شویم.
رشت بعنوان مرکز گیلان هشت سال پیش با عنوان شهر خلاق خوراکشناسی در نشست یونسکو در پاریس به شبکه شهرهای خلاق جهان پیوست.
به گزارش ایرنا، آشپزخانه گیلانی مملو از عطر غذاهای محلی است که دیگر نه یک گیرایی پرجاذبه برای گردشگری داخلی است بلکه آوازهاش جهانی شده و اینک گردشگران خارجی نیز پس از ورود به گیلان غذاهای محلی را در روستاها پرس و جو می کنند و اینک در نخستین روز تابستان با حضور شهرهای خلاق اصفهان، سنندج، بندرعباس و کرمانشاه این استان برگزار کننده دومین سالانه شهر خلاق رشت شده است.
یونسکو بهعنوان سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی از سال ۲۰۰۴ شبکه شهرهای خلاق را با هدف قرار دادن خلاقیت و صنایع فرهنگی در مرکز برنامههای توسعه محلی و همکاریهای بینالمللی مطرح کرد.
شبکه شهرهای خلاق یونسکو، هفت حوزه خلاق صنایع دستی، هنرهای بومی، هنرهای رسانهای، فیلم، طراحی، خوراکشناسی، ادبیات و موسیقی را پوشش میدهد. تقویت خلاقیت، تولید، توزیع و بهرهمندی از محصولات و خدمات فرهنگی در سطح محلی، ترویج خلاقیت و بیان خلاقانه بهویژه در میان اقشار آسیبپذیر از جمله زنان و جوانان، افزایش دسترسی به زندگی فرهنگی و شرکت در آن و نیز بهرمندی از محصولات فرهنگی، تلفیق صنایع فرهنگی و خلاق در برنامههای توسعه محلی اهداف شبکه شهرهای خلاق یونسکوست.
نظر شما