علی مالکی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با تاکید بر اینکه آسانسور مشمول استاندارد اجباری است، افزود: بررسیهای انجام شده توسط اداره کل استاندارد استان نشان میدهد که گواهی بازرسی دوره ای آسانسورهای حدود ۵۰ درصد از اداره های دولتی اصفهان، منقضی شده است یا به زودی منقضی میشود.
وی اظهارداشت: با توجه به اهمیت استانداردسازی آسانسور، این موضوع در ۳۰ فروردین امسال در شورای استاندارد استان مطرح و به دستگاههای دولتی فرصت داده شد که تا پایان خرداد امسال نسبت به استانداردسازی آسانسورهای خود اقدام کنند.
مالکی اضافه کرد: با توجه به اینکه این فرصت پایان یافته است، گزارش آخرین وضعیت آسانسورهای دستگاههای دولتی استان از سامانه مربوطه دریافت و با اداره هایی که در این زمینه کوتاهی کردند، برخورد قانونی می شود.
وی ادامه داد: گزارش مربوط به آسانسورهای دستگاه های دولتی به مدیریت بحران استانداری اصفهان نیز ارسال خواهد شد.
مدیرکل استاندارد اصفهان با اشاره به اینکه پارسال پنج دستگاه آسانسور در اداره های دولتی استان بهدلیل استاندارد نبودن و منقضی شدن تاریخ بازرسی دوره ای پلمب شد، خاطرنشان کرد: از ابتدای امسال تاکنون موردی از پلمب نداشتیم اما با توجه به پایان یافتن مهلت ۲ ماهه با اداره هایی که برای استانداردسازی آسانسورهای خود اقدام نکردند، برخورد لازم صورت میگیرد.
وی به حادثه ای که سال گذشته برای آسانسور یکی از بانکهای کاشان اتفاق افتاد، اشاره و تصریح کرد: یکی از مشکلات اساسی در زمینه آسانسور این است که در برخی ساختمان ها زمانی آسانسور راه اندازی شد که هنوز مشمول استاندارد اجباری نبود و بهره برداران نیز برای دریافت گواهی بازرسی دوره ای اقدامی نکرده اند.
وی توضیح داد: در واقع یکی از مسائل اصلی در باره آسانسور مربوط به ساختمان هایی است که تاکنون هیچ بازرسی از آسانسورهای آنها صورت نگرفته و اطلاعات و سابقه ای از آنها در سامانه استاندارد وجود ندارد که بتوان نظارتی روی آنها انجام داد این درحالی است که بهره برداران در ساختمان های دولتی، خصوصی یا عمومی ملزم به انجام این کار و اخذ گواهی بازرسی های دوره ای هستند.
وی خاطرنشان کرد: استاندارد آسانسورهای هیدرولیک از سال ۱۳۹۱ اجباری شده و قبل از آن بهره برداران آسانسور ملزم به دریافت گواهی بازرسی دوره ای نبودند.
مالکی با اشاره به اینکه گواهیهای بازرسی دوره ای آسانسورها یک سال اعتبار دارد و پس از آن باید برای تمدید گواهی اقدام کرد، گفت: تذکرها و اخطارهای لازم در این زمینه به بخش های مختلف دولتی و عمومی داده شده است.
وی با بیان اینکه آسانسورها در هر مکانی که نصب باشند باید برای ثبت و بازرسی دوره ای آنها اقدام شود، افزود: اگر حادثه ای در آسانسور اتفاق بیفتد، بهره بردار مسوول آن است و اگر بازرسی دوره ای استاندارد نداشته باشد شرکت های بیمه خسارت آن را پوشش نمی دهند.
مدیرکل استاندارد استان اصفهان توضیح داد: در آسانسورهایی که گواهی بازرسی دوره ای دارند کد ۱۰ رقمی نصب شده که اگر به شماره ۱۰۰۰۱۵۱۷ پیامک شود آخرین وضعیت استانداردسازی آسانسور و اینکه آیا گواهی بازرسی آن معتبر است، مشخص می شود.
وی افزود: اگر مردم با مواردی از غیر استاندارد بودن آسانسور یا منقضی بودن گواهی بازرسی دوره ای آن مواجه شدند می توانند این موضوع را به شماره تلفن ۱۵۱۷ گزارش کنند.
مالکی ادامه داد: کارشناسان ما در اسرع وقت آن را پیگیری می کنند و به واحد مذکور اخطار می دهند که اگر توجهی به آن نشود، آسانسور پلمب می شود.
مدیرکل استاندارد استان اصفهان خاطرنشان کرد: بالابرها در زمان حاضر مشمول استاندارد اجباری نیستند.
آسانسورهای ۵۰ درصد از ادارههای دولتی اصفهان گواهی بازرسی دورهای ندارد
۴ تیر ۱۴۰۲، ۸:۰۰
کد خبر:
85150347
اصفهان - ایرنا -مدیرکل استاندارد اصفهان گفت: آسانسورهای حدود ۵۰ درصد از ادارههای دولتی استان گواهی بازرسی دورهای ندارد و باید برای تمدید آن اقدام شود.
اخبار مرتبط
-
مهمترین چالش آسانسورهای اماکن عمومی در اصفهان مربوط به بازرسی دورهای است
اصفهان - ایرنا - مدیرکل استاندارد اصفهان گفت: مهمترین چالشی که درباره آسانسورهای مستقر در اماکن…
-
دریافت گواهی ایمنی آسانسور، ضرورتی اجتناب ناپذیر
زنجان - ایرنا - امروزه با گسترش آپارتمان نشینی در شهرهای مختلف، دریافت گواهی ایمنی آسانسور…
نظر شما