استفاده از کولر در اتوبوس‌ها الزامی است/ بیش از ۹۰ درصد طرح‌های مشارکتی به دادگاه می‌رسد

تهران - ایرنا - رئیس شورای اسلامی شهر تهران درباره استفاده از کولر در اتوبوس و تاکسی توضیح داد و گفت: اگر این خودروها کولر دارند و نرخ آن را دریافت می‌کنند، الزام دارند که از کولر استفاده کنند.

به گزارش ایرنا، مهدی چمران در یکصد و پنجاه و هفتمین جلسه شورای شهر تهران با بیان اینکه یکی از خواسته های ما درباره اتوبوس‌های وارداتی داشتن کولر بود، افزود: اتوبوس‌های دوکابین از کولر استفاده می کنند مگر اینکه خراب باشد و مدیران مربوطه باید به تعمیر و اصلاح آن اقدام کنند.

وی همچنین با بیان اینکه درباره تاکسی ها نرخ داریم ، آنها که کولر روشن می کنند نرخ مشخصی دارد، گفت: راننده کولر را روشن می‌کند و پولش را می‌گیرد و این موضوع ساده ای است.

وی درباره اینکه روشن بودن کولر الزام قانونی وجود دارد یا خیر گفت: اگر کولر دارند و نرخ آن را دریافت می کنند، الزام دارند که از کولر استفاده کنند.

لزوم نظارت بر صرفه در پروژه‌های شهری/ بیش از ۹۰ درصد پروژه‌های مشارکتی به دادگاه می رسد

اعضای شورای اسلامی شهر تهران در ادامه جلسه امروز خود تذکراتی را ارایه کردند.

مهدی اقراریان عضو شورای اسلامی شهر تهران با تذکر به شهرداری تهران با تاکید بر ضرورت نظارت بر رعایت صرفه شهرداری در پروژه ها، گفت: نظارت بر اجرای پروژه ها و اینکه چه روندی دارند، در کلیه مناطق، سازمان ها و شرکت ها باید انجام و گزارش آن به کمیته نظارت ارسال شود و امیدواریم این گزارش مقدمه ای دقیق بر نظارت بر پروژه ها باشد.

مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران نیز تاکید کرد که بیش از ۹۰ درصد پروژه های مشارکتی به دادگاه می رسد و امیدواریم در دوره جدید مدیریت شهری، توفیقی باشد که بتوانند درست کار کنند و با مشارکت به نتیجه درستی برسند.

تکلیف ساختمان بلدیه در میدان امام خمینی، چیست؟

مهدی پیرهادی رئیس کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران نیز در این جلسه شورای شهر هفته قوه قضاییه را گرامی داشت، گفت: فعالیت بسیار پیچیده ای در قوه قضاییه انجام می شود و از نظر رفاهیات نیز در حداقل به سر می‌برند .

وی با اشاره به وضعیت ساختمان بلدیه در میدان امام خمینی ، گفت: این ساختمان سالها است که نیمه کاره رها شده و هیچ استفاده ای از آن نمی‌شود ، کاربری این ساختمان قرار است چه باشد و چرا بعد از گذشت ۲ سال همچنان در این وضعیت دیده می شود ؟

وی به معاونت عمران شهرداری تهران تذکر داد که نسبت به تعیین تکلیف این ساختمان در میدان امام خمینی اقدام کنند.

لزوم ساماندهی و رفع نواقص مسیل میان‌رود در منطقه ۵ قبل از فصل پاییز

زهرا شمس‌احسان دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز با تاکید بر ضرورت ساماندهی و رفع نواقص مسیل میان‌رود قبل از فصل پاییز اظهار داشت: کانال شرقی- غربی میانرود واقع در منطقه ۵، حدود ۷۰ سال پیش ساخته شده و امروزه یکی از حیاتی‌ترین مسیل‌های سیل برگردان غرب تهران (به طول ۹ کیلومتر) به حساب می‌آید.

وی ادامه داد: این کانال به طور کلی سرریز روان‌آب حاصل از حوضه‌های آبریز درون‌شهری و برون‌شهری از قبیل درکه، فرحزاد، حصارک، باکری، تپه نیزار و شاهین را جمع‌آوری نموده و به رودخانه کن انتقال می‌دهد و در سال‌های گذشته این مسیل سابقه طغیان و ورود آب به فضاهای عمومی شهری از قبیل ایستگاه مترو صادقیه و پایانه تاکسی را داشته است.

وی گفت: با توجه به اینکه کانال مذکور همجوار با بافت مسکونی جنوب بلوار فردوس است ضرورت توجه به موضوع ایمنی و مدیریت بحران را مضاعف می‌کند.

عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: طبق برنامه‌ریزی برای مقابله با بحران و ایمن‌سازی نقاط گلوگاهی مسیل میانرود، برخی اقدامات کوتاه مدت و فوری در راستای جلوگیری از تکرار بحران انجام شده است، با این وجود، مدیریت بهینه این مسیل مبتنی بر حجم آب و سطح سیلاب برای دوره بازگشت ۵۰ ساله و ۱۰۰ساله امری اجتناب ناپذیر است.

وی گفت: به این ترتیب به نظر می‌رسد فصل تابستان فرصت مطلوبی برای برخی مداخلات فنی پیرامون ارتقای ایمنی و رفع خطر این مسیل فراهم است.

۲۵ هزار معتاد متجاهر در تهران هستند

سوده نجفی، عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر تهران به بازدید از محلات آسیب خیز منطقه ۱۲ که با حضور اعضای شورا و معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه و معاون دادستان تهران اشاره کرد و گفت: در برخورد با آسیب ها برنامه‌ای برای چگونه بازگشتن فرد آسیب‌دیده از قبیل معتادان و کودکان کار به آغوش خانواده و جامعه نداریم و باید به دنبال اجرای برنامه های عملیاتی در این حوزه باشیم و نباید صرفا به ارائه برنامه های تئوری سلبی اکتفا کرد.

وی ادامه داد: در این زمینه با استفاده از مراکز و امکاناتی که وجود دارد اقدامات لازم برای فرد آسیب پذیر انجام شده اما برنامه ای برای بعد از بهبودی و جلوگیری از ابتلای مجدد آن وجود ندارد و اگر برنامه ریزی مناسب برای بعد از بهبودی وجود نداشته باشد بی شک هزینه هایی که در راه بهبود فرد آسیب پذیر صورت گرفته هدر خواهد رفت.

این عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: یکی از برنامه های عملیاتی که می تواند فرد آسیب دیده را بعد از بهبودی از ابتلای مجدد دور کند موضوع اقتصاد و معیشت است که انتظار داریم دستگاه های متولی در ایجاد اشتغال برنامه ریزی لازم و کافی داشته باشند که ایجاد اشتغال می تواند مانع بازگشت فرد به اعتیاد شود.

وی به اقدامات سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران اشاره کرد و گفت: شهرداری و سازمان خدمات اجتماعی اقداماتی در این زمینه داشتند که شایسته تقدیر است اما شهرداری تنها متولی این موضوع نیست. بر اساس آخرین آمار ۲۵ هزار معتاد متجاهر در شهر تهران وجود دارد که شهرداری تهران تنها ظرفیت ساماندهی از ۵ هزار نفر از آنها را دارد و سایر نهادهای متولی نیز باید در کنار شهرداری در ساماندهی این افراد نقش داشته باشند.

ضرورت اجرای مصوبات شورای اسلامی شهر تهران/ مصوبه شورا درباره ایمن سازی ساختمان ها روی زمین مانده است

مهدی بابایی رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای اسلامی شهر تهران با ارایه تذکری که به صورت مکتوب به هیئت رئیسه شورای شهر ارایه شد، با اشاره به تذکر ۳۱ خردادماه خود، گفت: پیرو تذکر ۳۱ خرداد ماه مبنی بر علت توقف الزام مالک ساختمان‌های ناایمن به ایمن‌سازی صرفاً به اخطار و عدم تشکیل پرونده قضایی برای مالکین ساختمان ها و عدم درخواست قطع انشعابات از مراجع قضایی توسط مناطق ۲۲گانه تاکنون هیچ پاسخی برای این جانب وصول نشده است.

وی افزود: رصد میدانی بنده نیز از مناطق، گویای عدم اقدام اجرایی مناطق در تشکیل پرونده قضایی است، لذا نظر به وجود مصوبه صریح شورای اسلامی شهر تهران مبنی بر اخطار، اطلاع‌رسانی و درخواست قطع انشعاب و در صورت عدم تمکین مالک مبنی بر ایمن‌سازی، نسبت پلمب واحد اقدام شود.

وی با اشاره به مصوبه شورای شهر تاکید کرد که شاهد ترک فعل هستیم لذا مقتضی است سریعاً نسبت به اقدام عملیاتی مبنی بر اجرای مصوبه مذکور اقدام و نتیجه را منعکس کنند.

کاهش سه درصدی پرونده‌های ورودی به دیوان در سال گذشته/ تشکیل کارگروه مشترک دیوان‌ و شهرداری تهران

اعضای شورای اسلامی شهر تهران در ادامه جلسه امروز خود، به مناسبت هفته قوه قضاییه میزبان حجت الاسلام حکمت علی مظفری رئیس دیوان عدالت اداری بودند.

وی در جمع اعضای شورای اسلامی شهر تهران اظهار داشت: مباحث مربوط به مسائل شهرسازی و تصمیم سازی و تصمیم گیری در این زمینه، یک ارتباط تنگاتنگ و جدایی ناپذیر با دیوان عدالت اداری دارد و از این رو نیازمند تعاملات و نشست های مشترک بیش از گذشته است.

وی با بیان اینکه تعاملات بین دیوان و شهرداری به نقطه مطلوب نرسیده است، گفت: در تهران و کلانشهرهای سطح کشور به تعاملات بیشتری نیاز داریم که وزارت کشور، شورای شهر و شهرداری تهران به عنوان بازوی توانمند شورا، از جمله نهادهایی هستند که باید با آنها تعامل کرد.

مظفری ادامه داد: ۱۸ کارگروه با ۱۶۰ جلسه با وزارت خانه ها تشکیل شده که بعضاً وزرا، معاونین و رؤسای سازمان ها در این جلسات حضور داشتند که تسریع در رسیدگی به درخواست های افراد و اصلاح بخشنامه ها را به دنبال داشته است.

حجت الاسلام مظفری افزود: پیش بینی می شد که ۵۰۰ هزار فقره پرونده به دلیل تغییرات در برخی قوانین اضافه شود؛ دیوان هر سال با افزایش ورودی پرونده ها روبه‌رو بود.

وی افزود: دیوان سالیانه به طور میانگین ۱۵ تا ۲۰ درصد افزایش پرونده داشت اما در سال ۱۴۰۱ با وجود تغییرات، شاهد سه درصد کاهش ورودی در پرونده های انفرادی بودیم.

مظفری با بیان اینکه کاهش پرونده ها نشان دهنده نظام مند شدن ساختار اولیه است، ادامه‌داد: در شکایت از مصوبات، آیین نامه ها و بخشنامه ها نیز بیش از ۴۰ درصد کاهش ورودی داشتیم.

رئیس دیوان عدالت اداری همچنین خواستار تشکیل کارگروه مشترک شهرداری و دیوان شد و تأکید کرد: با تشکیل این کارگروه و برگزاری جلسات، دغدغه مسائل قضایی وجود نخواهد داشت و آراء حکم رأی دیوان عدالت اداری را خواهد داشت.

وی با بیان اینکه تهران مشکلات زیادی دارد که نیازمند مداخله شهرداری و شورای شهر است، گفت: با تشکیل کارگروه مشترک می توان فرآیندها را تسریع کرد.

رئیس دیوان عدالت اداری همچنین به وضعیت مدارس اشاره کرد و گفت: کاری کردیم که مدارس دولتی قوانین را کنار گذاشته اند.

وی با بیان اینکه هرچه معلم خسته و بی انگیزه است به مدارس دولتی می فرستند، گفت: شاید نشد که مدارس دولتی رایگان باشند و دلایلی هم داشت اما به این معنا نیست که مدارس دولتی حذف شوند.

مظفری همچنین درباره اراضی که کاربری غیرمسکونی دارند، گفت: یا دولت باید تملک کند و تکلیف مردم در این زمینه مشخص شود و یا اگر پول تملک را ندارد، اجازه ساخت و ساز بدهد.

وی تأکید کرد که اگر به دنبال افزایش رضایت عمومی و سرمایه اجتماعی هستیم باید به حقوق شهروندی توجه شود که لازمه آن اصل مسئولیت پذیری و پاسخگویی است.

اعضای شورای اسلامی شهر تهران پس از سخنان رئیس دیوان عدالت اداری واکنش های را مطرح کردند.

سوده نجفی عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر تهران در یکصدو پنجاه و هفتمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران که با حضور حجت الاسلام و المسلمین مظفری ریاست دیوان عالی عدالت اداری برگزار شد ضمن گرامیداشت هفته قوه قضاییه با اشاره به موضوع کمیسیون مشاغل مزاحم گفت: کمیسیون بند ۲۰ ماده ۵۵ قانون شهرداری ها یا مشاغل مزاحم بنا بر وظایف خود در برخی موارد آراء مربوط به تعطیلی اماکن ایجاد کننده آلودگی و انتقال آن به فضایی دیگر را می دهد اما متأسفانه بعضاً این آراء با پیگیری های افراد باطل می شود که اثرات سوء زیست محیطی دارد و درخواست ما این است موضوع دنبال شود و دیوان در این زمینه ورود کند.

ریس کمیته سلامت شورای اسلامی شهر تهران به موضوع الزام شهرداری به نتایج عارضه سنجی ترافیک برای ساختمان های بزرگ مقیاس پرداخت و گفت: یکی از اقدامات لازم و مطالعاتی برای کاهش ترافیک در محدوده ساختمان های بزرگ مقیاس نتایج حاصل از عارضه سنجی ترافیک برای ساختمان های بزرگ مقیاس است موادی از آن از سوی دیوان باطل شده که که از ریاست دیوان عدالت اداری درخواست بررسی مجدد این موضوع را داریم.

نجفی با اشاره به موضوع شورایاری ها گفت: شورایاری ها یکی از بازوان توانمند شورای و مدیریت شهری است که متاسفانه در سال های اخیر با حکم دیوان عدالت اداری فعالیت آنها با مشکل مواجه شده است که انتظار می رود نسبت به این موضوع تجدید نظر شود.

ورود قوه قضاییه به موضوع شورایاری‌ها/ ضرورت تغییر رویه در آرای دیوان عدالت اداری 

مهدی پیرهادی رئیس کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران نیز پس از سخنان حجت‌الاسلام مظفری رئیس دیوان عدالت اداری، در صحن شورای شهر، از حضور ایشان در شورای شهر تقدیر کرد و به موضوع شورایاری‌ها اشاره کرد و گفت: بسیاری از پیگیری ها توسط معتمدین انجام می‌شود و حضور آنان در محلات برای ارایه مشکلات شهروندان به شورای شهر و تلاش در رفع مشکلات ضروری است.

وی با اشاره به روند صدور رای در دیوان عدالت اداری ، خواستار بازنگری در این روند شد و افزود: بسیاری از پرونده‌ها بعد از رسیدگی مجدد در دیوان بررسی و قضات به صورت ماهوی به پرونده ها ورود و رای صادر می کنند.

پیرهادی با اشاره به موضوع سدمعبر نیز اظهارداشت: همکاران ما در شهرداری ضابط قضایی نیستند و ضرورت دارد در این حوزه ورود جدی انجام شود. 

رئیس کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران همچنین با اشاره به موضوع آتش نشانی و ساختمان ناایمن و فرونشست زمین، این موضوعات را موضوعاتی اعلام کرد که قوه قضاییه باید بیشتر به آنها توجه کند.

پیرهادی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به هفته افشای حقوق بشر آمریکایی ، اظهار داشت: ترور رهبر معظم انقلاب اسلامی و انجام ۱۷ هزار ترور توسط منافقین در کشور صورت گرفته است که ضرورت دارد به آنها پرداخته شده و افشاگری شود.

وزارت آموزش و پرورش به شهریه مدارس غیر انتفاعی ورود کند

حجت الاسلام حکمت علی مظفری در حاشیه جلسه شورای اسلامی شهر تهران در جمع خبرنگاران در پرسش های آنان پاسخ داد و درباره وضعیت مدارس غیر انتفاعی اظهار داشت: وزارت آموزش و پرورش، وزارت مهم و ساختاری است و بقیه وزارتخانه ها پشتیبانی هستند اما این وزارتخانه آدم پروری می کند و شأن آن بالا است. 

وی ادامه داد: وزارتخانه به عنوان متولی امر باید ورود کند و موضوعات مدارس غیرانتفاعی هرچه است شفاف در اختیار شهروندان قرار دهند.

مظفری تأکید کرد: اصل بر مدارس دولتی است و وزارتخانه باید بهترین معلم ها را به مدارس دولتی ببرد.

وی درباره موضوعات شورایاری ها نیز اظهارداشت: اختلاف قضیه از جایی نشات می‌گیرد که به عنوان ساختار اداری قانون‌مند به آن نگاه کرده بودند اما اصل موضوع که شورایاری ها رابط شورا و مردم هستند نکته مهم و قابل توجهی است و انسان عاقل آن را رد نمی‌کند.

وی با بیان اینکه هر امر ممدوحی را نباید از طرق غیرقانونی به آن برسیم، افزود: اگر قانون‌گرایی در همه حال باشد بسیاری از مشکلات ما حل می شود؛ به آقایان قول دادم که این موضوع را به صورت موردی مورد بررسی مجدد از دیدگاه حقوقی قرار دهیم اما اگر نتیجه این شد که رای ما خلاف قانون بوده از اشتباه خود بر می‌گردیم.

سید جعفر تشکری هاشمی رئیس کمیسیون حمل و نقل و عمران شورای شهر نیز از عملکرد دیوان عدالت اداری در ابطال مصوبه عارضه سنجی ترافیکی پروژه‌های بزرگ مقیاس، باهشدار نسبت به از بین رفتن ظرفیت محیط زیستی مناطق انتقاد کرد.

وی با بیان اینکه اگر این عارضه سنجی انجام نشود، کیفیت زندگی به شدت کاهش می‌یابد، گفت: این در حالی است که علاوه بر این دیوان عدالت اداری با اخذ عوارض کسری پارکینگ مخالفت کرده و جای سوال است که وقتی خیابان‌ها مملو از خودرو شده چرا نباید عوارض کسری پارکینگ اخذ شود.

تشکری هاشمی ادامه داد که دیوان عدالت اداری شورایاری را در تهران لغو کرده و این در حالی است که شورایاران بزرگ و معتمدین مردم بودند.

مهدی اقراریان دیگر عضو شورای اسلامی شهر با اشاره به ابطال دو مصوبه شورا در خصوص عارضه سنجی ترافیکی و کسری پارکینگ، گفت: امروز ترافیک تهران اسفناک است و باید در مورد ترافیکی که ناشی از پروژه‌های بزرگ مقیاس است مطالعه شود.

مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران نیز اظهار داشت: تشکیل یک کارگروه مشترک را با دیوان عدالت اداری در دستور کار قرار خواهیم داد.

وی گفت: در حال حاضر در پرونده‌هایی همچون باغات و ماده ۱۰۰ شاهد ایجاد یک زنجیره هستیم به گونه‌ای که تا حکم از سوی مدیریت شهری صادر می‌شود بلافاصله یک دلال پیدا می‌کنند تا در دیوان شکایت کند. اگر رأی مثبت گرفتند که هیچ اما اگر رأی منفی گرفته شد دوباره پرونده را به تجدید نظر می‌برند و این زنجیره ادامه دارد.

مهدی عباسی دیگر عضو شورای شهر تهران نیز، استقرار دادگاه‌های تخصصی در خصوص مدیریت شهری و حوزه شهرسازی عملکرد خوبی عنوان کرد و گفت: به صراحت یک پرونده را باغ اعلام کردیم اما در دیوان عدالت اداری اتفاق دیگری افتاد.

حبیب کاشانی دیگر عضو شورای شهر تهران نیز از رئیس دیوان عدالت اداری خواست که میز خدمت و ملاقات با شهروندان در شهرداری گذاشته شود تا قضات از نزدیک با مشکلات مردم مواجه شوند و با ابزار موجود در رفع هر چه بیشتر مشکلات ورود کنند.

پرویز سروری نایب رئیس شورای شهر تهران نیز با موضوع شورایاران و رای دیوان عدالت اداری دراین باره اشاره کرد و اظهار داشت: شورایاران ۱۵ سال به صورت شایسته به مردم خدمت می‌کردند و جای سوال است که اگر فعالیت آنها خلاف قانون بوده چرا ۱۵ سال فعال بوده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha