محمود قربان زاده روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: نظر به قرار داشتن در شرایط خشکسالی و شدت گرمای هوا، شاهد تکثیر و ازدیاد فراوان کنه، به عنوان ناقل بیماری مهلک تب خونریزی دهنده کریمه کنگو هستیم.
وی تاکید کرد: به همین دلیل به جد به شهروندان توصیه می شود که از کشتار دام در منازل، باغها و همچنین خرید دام زنده و کشتار در کنار جادهها یا خرید گوشت دام کشتار شده خارج از شبکه کشتارگاه خودداری کنند.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی با اشاره به فعالیت ۳۳ کشتارگاه دام در استان گفت: این واحدهای کشتارگاهی همزمان با روز عید قربان با شهروندان برای ارائه خدمات از جمله فروش و کشتار دام و پیش سرد کردن لاشه برای تامین سلامت مردم همکاری کاملی دارند.
قربان زاده تاکید کرد: همانند گذشته تاکید می شود که گوشت و آلایش گوشت به هیچ وجه بلافاصله بعد از کشتار نباید مصرف شود.
وی افزود: پیشسرد کردن لاشهها به معنای نگهداشتن لاشه یا گوشت در دمای چهار درجه بالای صفر برای مدت ۲۴ ساعت و آلایش گوشت به مدت ۴۸ ساعت است که فضای کشتارگاهی به دلیل وجود تجهیزات و شرایط لازم برای این کار مناسب است.
وی ادامه داد: انجام عملیات پیش سرد در منازل با آلودگیهای محیطی و بالا بودن احتمال بروز بیماری همراه است.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی گفت: همزمان با روز عید قربان امسال ۱۵۹ تیم دامپزشکی با همراهی ۲۰۲ بازرس بهداشتی و ۴۱ ناظر شرعی فعال و ناظر بر روند ذبح دام در سراسر استان هستند.
نظر شما