به گزارش خبرنگار ایرنا، دل که بزرگ باشد فرق نمیکند که زن باشی یا مرد، پیر باشی یا جوان. عشق کمک به همنوع وقتی در جانت ریشه بدواند، بیتردید اگر با هزار مشکل هم روبه رو شوی یک تنه دل به دریا میزنی تا گرهی از نیاز خلق باز کنی، چون به این باور رسیدهای که آرامش زندگی در کار خیر است و دستگیری از نیازمندان.
داستان زندگی خیر ما و مسئولیتپذیری او از حضور در دفاع مقدس آغاز میشود زمانی که در نوجوانی به جبهه رفت تا از کشور دفاع کند، در سالهای ۶۴ تا ۶۶ در جبهه مقابله با دشمنان حضور داشته و یکی از کم سن و سالترین رزمندگان آن دوره بوده است.
پس از پایان جنگ اما این حس مسئولیتپذیری و کمک به همنوع فروکش نکرده و حتی شعلهورتر شده، حالا همین رزمنده یک خیر است که در دستگیری از نیازمندان شهره است، این رزمنده خیر که در طول زندگی خود از بسیاری از خانوادههای نیازمند دستگیری کرده است، حالا ۵۰۰ فرزند معنوی دارد.
گفتوگوی ما با این خیر را در زیر میخوانید:
ایرنا. خودتان را معرفی بفرمایید و بگویید شغلتان چیست؟
سجاد مقدمی متولد ۱۳۴۹ هستم و در کار تولید نخ فعالیت دارم.
ایرنا. از چه زمانی به این کار مشغول هستید؟
تقریبا بعد از بازگشت از جبهه یعنی تقریبا اواخر دهه ۶۰ فعالیت خودم را در این رسته آغاز کردم و در سال ۸۴ به عنوان رئیس اتحادیه تزئینات، موکت انتخاب شدم.
فعالیت این واحد تولیدی با عنوان شرکت اتحاد در شهرک صنعتی اشراق زنجان برای قریب به ۲۰ نفر اشتغالزایی کرده است.
خوشبخانه با یاری خداوند، امروز دیگر رقیب خارجی نداریم و کیفیت و قیمت کالاهای داخلی بسیار مناسب است به نحوی که کشورهای همسایه چون آذربایجان و افغانستان نیز برای خرید محصولات ایرانی علاقه نشان میدهند.
ایرنا. از زندگی شخصیتان بگویید، چند فرزند دارید؟
با مکث جواب میدهد، ۵۰۲ فرزند!
ایرنا. ۵۰۲ فرزند چطور؟
بله همینطور است و ۱۰۰ فرزند امسال به جمع فرزندانم اضافه شدهاند.
ایرنا. در این باره بیشتر توضیح میدهید؟
از طریق کمیته امداد ۵۰۰ یتیم را به فرزندی قبول کردم.من از ابتدای شروع کارم کمک به نیازمندان را در اولویت داشتم به همین خاطر است که خیلی به دستگیری از نیازمندان علاقه دارم.
ما یک خانواده پنج نفره هستیم که با همراهی همسرم، دخترم، پسرم و عروسم سه خیریه داریم و در قالب این خیریهها به خانوادههای نیازمند کمک میکنیم.
البته همکاری نزدیکی با کمیته امداد هم دارم و از آن طریق ۵۰۰ یتیم را به فرزندی قبول کردهام که ۱۰۰ نفر از این ایتام را ماه رمضان امسال به فرزندی قبول کردم.
ایرنا. تعداد فرزندانتان زیاد است، چطور از پس هزینهها برمیآیید؟
برکت در کار خیر زیاد است و من همیشه به این معتقد بودم که دستگیری از دیگران موجب برکت در زندگی میشود.
من هم بر اساس عهدی که با خود و خدای خودم دارم، ماهیانه مبلغی را به حساب این ایتام واریز میکنم.
البته علاوه بر این هر کمکی که نیاز باشد هم انجام میدهم، ولی به عنوان مستمری ماهیانه واریزی مشخصی به حساب ایتام دارم.
ایرنا. هیچ وقت این ایتام را از نزدیک دیدهاید؟
واقعیتش را بخواهید خیر. ولی خب از طریق مسئولان کمیته در جریان مشکلات و مسائل آنها قرار دارم و گاها به صورت موردی هم به آنها کمک میکنم.
ایرنا. چه نیتی باعث شد که سراغ این کار بروید؟
مشکلات اقتصادی در جامعه ما زیاد است و من هم انسان هستم و دوست دارم همنوعان من همان لذتی را از زندگی ببرند که بقیه میبرند، پس یکی از اهداف من در این کار این بود که نیازمندان هم مثل سایرین زندگی عادی داشته باشند.
ایرنا. تعدد خانوادهها باعث نشده است که برخی از نیازهای آنها جا بماند؟
نخیر، من به تنهایی به خانوادهها کمک نمیکنم، بلکه وقتی مشکلی برای آنها پیش میآید با همکاری دوستانم و با بهرهگیری از ظرفیتها تلاش میکنیم، موضوع حل و فصل شود.
شما در نظر بگیرید، یا دختری مشکل جهیزیه دارد یا خانوادهای مشکل مسکن و یا شغل دارد، این موضوع از طرف بنده به دوستان مطرح میشود و سپس با یک خرد جمعی آن را حل میکنیم.
ایرنا. در بحث حمایت از دختران یتیم چه حمایتی انجام میشود؟
علاوه بر کمکهای مستمر و موردی ایتام تعدادی از آنها نیز با ارایه لوازم کار، خودکفا شده اند.در بحث دختران یتیم که به سن ازدواج میرسند هم با هماهنگی فروشگاههای لوازم خانگی، وسایل مورد نیاز آنها برای زندگی مشترک تامین میشود و خوشبختانه همکاری در این زمینه بسیار خوب است.
یا مثلا برای برخی از خانمهای خانهدار که به لحاظ فنی مهارت داشتند، چرخ خیاطی تهیه شد و خوشبختانه در حال حاضر خودکفا شدهاند.
البته این نکته را هم عرض کنم که برای کمک بهتر به این افراد در امر بازاریابی هم به آنها مساعدت میشود تا بهتر بتوانند محصولات خود را به فروش برسانند.
ایرنا. خانواده شما چه واکنشی در ارتباط با این کار دارند؟
خانواده ما چهار نفره است و یک فرزند دختر و یک فرزند پسر دارم که خوشبختانه از سنین کودکی با فرهنگ کمک به دیگران آشنا بودهاند و در حال حاضر پسر و عروس بنده در یک خیریه دانشجویی فعالیت دارند که از همین طریق ۱۵۰ خانواده را زیرپوشش قرار دادهاند.
ایرنا. خاطرهای از این افرادی که به آنها کمک میکنید، دارید؟
کار خیر همیشه خاطره خوبی در ذهن انسان دارد، اما شاید یکی از ماندگارترین آنها مربوط به دختر بچه دانشآموزی بود که در ایام کرونا برایش گوشی تلفن همراه تهیه کردم، آن دختر بچه به قدری خوشحال بود که میگفت، دعایش به درگاه حضرت ابوالفضل (ع) برآورده شده است.
تقویت همدلی و همکاری در جامعه و ترویج سنت حسنه احسان از اهداف اکرام ایتام است.البته این را هم اضافه کنم که در ایام کرونا همراه تعدادی از خیرین در روزهای نخست شیوع این ویروس بستههای معیشتی را تهیه و در بین نیازمندان توزیع کردیم و جزو نفرات اولی بودیم که به این پویش خیر پیوستیم و این کار را در طی همه این ایام به حول و قوه الهی ادامه دادیم و خوشحال هستیم که توانستیم باری از دوش محرومان و نیازمندان برداریم.
مدیرکل کمیته امداد استان زنجان نیز با اشاره به ثبت نام چهار هزار و ۶۲۷ نفر جدید در طرح اکرام ایتام و محسنین از ابتدای سال جاری تاکنون گفت: هدف از اجرای طرح اکرام ایتام و محسنین تقویت حس همدلی و همکاری در جامعه اسلامی و ترویج سنت حسنه احسان به ایتام بوده است که زمینه را برای مشارکت افراد خیر و نیکوکار فراهم میکند.
وی افزود: در راستای اجرای موفق طرح اکرام ایتام، نیکوکاران و خیرین می توانند علاوه بر مساعدت های نقدی ماهیانه و معمول، حمایت های غیر نقدی شامل پوشاک، مواد غذایی، خدمات مسکن شامل تأمین خرید و ساخت، ودیعه مسکن، کمکهای درمانی و مساعدتهای فرهنگی شامل تجهیزات آموزشی، فرهنگی، اردویی و مساعدت در جهت کمک به فرزندان معنوی خود را نیز بر عهده گیرند.
صالحی تصریح کرد: خیران و نیکوکاران می توانند از طریق ارسال عدد ۱ به سرشماره۳۰۰۰۳۳۳۳۲۴، تماس با ستاد اکرام ایتام استان به شماره ۳۳۷۸۶۶۰۲ به صورت غیر حضوری و یا از طریق دفاتر ۱۴ گانه این نهاد، مراکز نیکوکاری و یا پایگاههای ثبت نام حامی، حمایت مادی و معنوی از فرزندان عزیز تحت حمایت این نهاد را تقبل کنند.
نظر شما