پروانه کلاته روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: از این تعداد ۲۷۶ مورد مجوز تولید انفرادی، هفت مورد کارت شناسایی و پنج مورد نیز مجوز تولید کارگاهی بوده است.
وی افزود: این مجوزها برای هنرمندان در رشتههای گلیم بافی، سوزندوزی، معرق کاری و مشبک چرم صادر شده است.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان شمالی گفت: مجوزهای سه گانه در قالب کارت شناسایی، پروانه تولید انفرادی و پروانه تولید کارگاهی برای هنرمندان صادر می شود.
کلاته خاطرنشان کرد: مهمترین خصوصیت مجوزهای سه گانه را می توان حمایت از کارگاههای کوچک و بهره مندی صنعتگران از خدماتی شامل بیمه صنعتگران، تسهیلات بانکی و نمایشگاه صنایع دستی و سایر حمایت های سازمانی صادر یا پس از زمان تمدید انقضا را برشمرد.
وی با تاکید بر آموزش هنرمندان صنایع دستی خراسان شمالی گفت: از ابتدای سالجاری ۷۸۰ نفر دوره های آموزشی صنایع دستی در رشته های گلیم بافی، چرم، رودوزی سنتی، معرق چوب، حصیر بافی، جواهرسازی و تراش سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی گذراندند.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان شمالی یادآور شد: ۱۸ هزار صنعتگر در رشته های مختلف صنایع دستی استان فعالیت می کنند که ۸۰ درصد از آنها بانوان هستند و بیشتر هنرمندان در رشته گلیم بافی و دست بافته های داری فعالیت می کنند.
به گفته وی؛ از سال ۹۱ تاکنون با تولیدات خلاقانه هنرمندان و صنعتگران خراسان شمالی، ۶۱ اثر صنایع دستی استان نشان ملی مرغوبیت و پنج اثر که اکثرا دست بافته های سنتی هستند مهر اصالت یونسکو دریافت کردند.
استان یک میلیون نفری خراسان شمالی در شمالشرق کشور دارای اقوام کرد، کرمانج، ترک، ترکمن، تات و بلوچ است که صنایع دستی هر یک از آنها ویژگی های منحصر به فردی دارد.
نظر شما