اعضای تیم برنامه عمران ملل متحد (UNDP) از تالاب کانی‌برازان مهاباد بازدید کردند

مهاباد - ایرنا - رییس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد گفت: اعضای تیم برنامه عمران ملل متحد (UNDP) و هیات خبرنگاران سفارت ژاپن از پناهگاه حیات وحش و تالاب بین‌المللی کانی‌برازان این شهرستان بازدید کردند.

فاروق سلیمانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: اعضای تیم برنامه عمران ملل متحد (UNDP) به همراه تیم مستندسازی هیات خبرنگاران سفارت ژاپن از دستاوردهای طرح حفاظت از تالاب‌های ایران در استان آذربایجان‌غربی و پناه‌گاه حیات وحش و تالاب بین المللی کانی‌برازان مهاباد بازدید کردند.

وی افزود: این هیات با استفاده از دوربین‌های چشمی و تلسکوبی به تماشا و رصد پرندگان آبزی و کنار آبزی تالاب بین المللی کانی‌برازان پرداختند و از وضعیت آب، حضور پرشمار پرندگان و بویژه زادآوری گونه‌های در حال انقراض مانند اردک سرسفید در این تالاب ابراز خشنودی کردند.

اعضای تیم برنامه عمران ملل متحد (UNDP) از تالاب کانی‌برازان مهاباد بازدید کردند

رییس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد ادامه داد: اعضای برنامه عمران ملل متحد(UNDP)بر این باور بودند که طرح حفاظت از تالاب‌های ایران در تالاب بین المللی کانی برازان خوب اجرا شده و از نتایج آن رضایت داشتند.

وی گفت: براساس آخرین طبقه بندی حفاظتی مهره داران کشور ۳۰ گونه از ۹۴ گونه پرندگان حفاظت و حمایت شده در تالاب «کانی برازان» مشاهده شده و کارشناسان این اداره در بهار امسال گونه‌های نادر اردک سبز، اردک مرمری، اردک سر سفید، تونجه و پرندگان نایاب نظیر کفچه‌نوک و خروس سینه سیاه را در تالاب مشاهده کردند.

رییس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد اضافه کرد: براساس آخرین بررسی‌ها تعداد ۷۵ گونه پرنده آبزی و کنارآبزی متعلق به ۱۱ خانواده در این تالاب شناسایی شده است که در صورت اضافه کردن گونه‌های خشک‌زی، این تعداد به بیش از ۱۸۰ گونه خواهد رسید که همین امر اهمیت تالاب را بیش از پیش آشکار می‌سازد.

اعضای تیم برنامه عمران ملل متحد (UNDP) از تالاب کانی‌برازان مهاباد بازدید کردند

به گزارش ایرنا، تالاب بین‌المللی «کانی‌برازان» مهاباد با وسعتی افزون بر ۹۱۰ هکتار یکی از مهمترین تالاب‌های اقماری جنوب دریاچه ارومیه و با ارزش‌ترین زیستگاه‌های انواع پرندگان آبزی و کنارآبزی مهاجر و بومی در شمال‌غرب کشور به شمار می‌رود.

این تالاب که به دلیل موقعیت ویژه و شرایط زیستی منحصربفرد خود در سال ۱۳۸۵ به عنوان منطقه شکار ممنوع اعلام شد، به نخستین پناهگاه حیات وحش آذربایجان‌غربی تبدیل و به این ترتیب به عنوان یکی از مناطق چهارگانه کشور با جایگاه قانونی معرفی شده است.

تاکنون ۴۵ گونه گیاهی از ۳۵ جنس و ۱۷ خانواده در کانی‌برازان شناسایی شده که بیشتر آنها از خانواده «اسفناج/ Chenopodiaceae» و «گندمیان/ Graminae» است؛ گونه‌های شناسایی شده در داخل تالاب نیز شامل نی، بوریا، جگن و گز است.

علاوه‌بر تالاب بین‌المللی «کانی‌برازان»، تالاب‌های دایمی حسن‌خان و قوپی‌باباعلی و تالاب‌های فصلی دیگری از جمله گروس، داشخانه و قره‌قشلاق نیز در مهاباد وجود دارد.

برنامه پیشرفت و توسعه ملل متحد یا برنامه عمران ملل متحد (UNDP)، بزرگترین مرجع کمک‌کننده برای توسعهٔ کشورها در سطح جهان است و اکنون دفاتر UNDP در ۱۶۶ کشور فعال هستند که با دولت و انجمن‌های محلی برای حل چالش‌های مربوط به توسعه جهانی و توسعه کشور، همکاری می‌کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha