۱۹ میلیون هکتار اراضی آماده اجرای آبخیزداری/ افزایش تعداد استان‌های بیابانی به ۲۲ مورد

تهران- ایرنا- رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: اکنون حدود ۹۰ میلیون هکتار عملیات آبخیزداری باقی مانده است که از این میزان ۱۹ میلیون طرح آماده اجرا داریم.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «عباسعلی نوبخت» در دومین روز از کارگروه آموزشی و نشست هم افزایی برای حکمرانی متعالی سرزمین که با حضور وزیر کشور برگزار شد افزود: مدیریت سرزمین و حفظ منابع طبیعی تنها با در نظر گرفتن مسایل اکولوژیک امکان پذیر نیست، بلکه باید فاکتورهایی همچون اکولوژیک، اقتصادی و اجتماعی را مورد توجه قرار داد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه ۱۳۵ تا ۱۳۷ میلیون هکتار اراضی کشور عرصه های منابع طبیعی است اظهار داشت: سازمان منابع طبیعی به عنوان یک سازمان بدون مرز اگر این سه فاکتور را در کنار هم قرار دهد می تواند در مدیریت سرزمین موفق باشد تا بتوانیم بحران را به فرصت تبدیل کنیم.

وی تصریح کرد: تلاش داریم در برنامه هفتم و هشتم توسعه مطالعه و اجرای حوزه های آبخیزداری را با کمک مردم و جوامع محلی به پایان برسانیم.

نوبخت دربحث ارزش گذاری حفاظت از منابع طبیعی اضافه کرد: به ازای یک واحد هزینه و اعتبار در حوزه آبخیزداری، ۴.۴ تا ۴.۷ سود به طبیعت باز می‌گردد.

سرعت بیابانی شدن کشور ۳ برابر فعالیت های بیابان زدایی است

رییس سازمان منابع طبیعی کشور با بیان این که سطح عرصه‌ های بیابانی کشور ۴۴ میلیون هکتار است، اظهارداشت: از این سطح حدود ۳۰ تا ۳۲ میلیون هکتار در معرض فرسایش بادی است.

وی درباره سرعت بیابانی شدن اراضی کشور گفت: سرعت بیابانی شدن اراضی کشور ۳ برابر فعالیت‌ هایی است که در بخش مقابله با بیابانزایی انجام می‌دهیم زیرا با اعتبارات اختصاصی در قالب برنامه ششم توسعه سالانه ۳۰۰ هزار هکتار مقابله با بیابانزایی در کشور انجام می شود در حالی که سالانه حدود یک میلیون هکتار بیابانزایی داریم.

نوبخت افزود: طی سالهای اخیر تعداد استان‌ های بیابانی کشور از ۱۴ استان به ۲۲ استان رسیده، ضمن آن که حدود ۲۷۰ میلیون هکتار عرصه‌ های گرد و غبار در اطراف کشور ما هستند و ایران تحت تاثیر گرد و غبار این اراضی قرار دارد.

مراتع درجه ۳ کشور در معرض بیابانی شدن

معاون وزیر جهاد کشاورزی یکی از مشکلات عمده را بیابانی شدن مراتع درجه ۳ کشور دانست و گفت: برنامه ارتقای کمی و کیفی پوشش گیاهی در سطح ۵۰ میلیون هکتار مراتع کشور به منظور مدیریت و حفاظت در یک بازه زمانی پنج ساله تدوین شده است که امیدواریم با هم افزایی با وزارت کشور این مهم اجرایی شود.

وی با اشاره به تدوین طرح مردمی‌سازی منابع طبیعی و مدیریت جامع آبخیزداری افزود: این طرح با رویکرد مدیریت جوامع محلی آماده شده، همچنین تضمینی برای امنیت زیستی، غذایی و ملی کشور است.

نوبخت با بیان اینکه کار را در سه حوزه بزرگ آبخیزداری شروع کرده ایم تصریح کرد: درحال حاضر طرح کاشت یک میلیارد درخت علاوه بر همکاری جوامع محلی نیازمند کمک و حمایت برخی استانداری‌ های کشور است که به طور نمونه استانداری خراسان جنوبی برای همکاری بیشتر به دستگاه های مختلف ابلاغیه صادر کرده اند.

وی اضافه کرد: اکنون برخی نگران تامین آب و فضای طرح کاشت یک میلیارد درخت هستند، اما کشور برای مقابله با ریزگردها و ماسه های روان دارای ۴.۴ میلیون هکتار عرصه برای این کار است بنابراین نگرانی در این خصوص نداریم.

وی خواستار افزایش سطح همکاری‌ های تمامی استانداری‌ های کشور با توجه به ظرفیت های موجود استانی برای اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در کشور شد و اظهار داشت: اگر بخواهیم ایران قوی داشته باشیم باید پوشش گیاهی موجود کشور را حفظ و سپس به فکر غنی‌سازی و توسعه آن باشیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی درباره طرح مدیریت پایدار اراضی شمال کشور گفت: سال ۹۶ این کار شروع شد و ۷۵ لایحه مطالعاتی و ۹ کاربردی در نظر گرفته شد اما به نوعی این طرح مغفول ماند درحالی که اجرای این طرح از مطالعات آمایشی بالاتر است زیرا این طرح برای توانمندسازی جوامع محلی شمال کشور موثر است.

۱۹ میلیون هکتار اراضی آماده اجرای آبخیزداری/ افزایش تعداد استان‌های بیابانی به ۲۲ مورد

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha