به گزارش خبرنگار ایرنا محمد شفاهی روز سهشنبه در نشست خبری افزود: امسال فوت انسان بر اثر هاری در استان نداشتیم ولی سال گذشته یک نفر به خاطر ابتلا به هاری جان خود را از دست داد.
وی درباره افزایش بیماری هاری در خراسان جنوبی هشدار داد و گفت: سال ۱۴۰۰ هیچ موردی از این بیماری نداشتیم ولی سال گذشته ۱۲ مورد شناسایی شد و امسال که سه ماه از آن گذشته، ۱۱ مورد مثبت داشتهایم.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان خراسان جنوبی از شغال، گرگ، خفاش، روباه، راکون و راسوها به عنوان ناقلان هاری در طبیعت و سگها و گربهها را ناقلان این بیماری در جوامع شهری و روستایی نام برد و افزود: سرایت بیماری به حیوان یا انسان در بیش از ۹۵ درصد موارد از طریق گاز گرفتن یا خراش پوستی ناشی از پنجه کشیدن است.
وی از شهروندان خواست هر گونه موارد مشکوک به هاری را به شبکههای دامپزشکی گزارش دهند.
شفاهی گفت: در صورت هر گونه گزش توسط حیوانات بلافاصله محل زخم ۱۵ تا ۲۰ دقیقه با آب و صابون شست و شو، سپس با آب معمولی صابونزدایی و بعد از ضد عفونی با الکل یا بتادین سریعا به مراکز بهداشتی و درمانی برای دریافت سرم و واکسن ضد هاری مراجعه شود که با این اقدامات ۱۰۰ درصد از بیماری پیشگیری میشود.
وی با بیان اینکه در سه ماه نخست امسال ۶۰ درصد تعهد واکسیناسیون هاری سال جاری انجام شده است عنوان کرد: در این مدت واکسیناسیون چهار هزار و ۹۵۱ قلاده سگ انجام شد که هزار قلاده در پناهگاهها بودند.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان خراسان جنوبی گفت: سالانه واکسیناسیون هاری برای ۹ تا ۱۰ هزار قلاده سگ باید انجام شود و سگهای گله و پناهگاه رایگان واکسینه میشوند.
وی اضافه کرد: سال گذشته اعتبار ملی این اداره کل ۴۴ میلیارد تومان ولی سهم ما از اعتبارات استانی هشت میلیارد تومان بوده که با توجه به گستردگی فعالیت در حوزه دام و طیور، اعتبار استانی کم است.
شفاهی گفت: ۲۵ نفر به خاطر تخلف در حوزه بهداشتی به مراجع قضایی معرفی شدند و احکام مختلف برای آنان صادر شده است، در سه ماه امسال نیز یک نفر متخلف حوزه بهداشتی به مراجع قضایی معرفی شد.
وی بیان کرد: حمل و نقل غیرمجاز، گوشت بدون برچسب، عرضه گوشت تاریخ گذشته و کشتار غیر مجاز از جمله تخلفات حوزه دامپزشکی است.
نظر شما