به گزارش خبرنگار ایرنا محمدعلی بخشی روز سهشنبه در نشست خبری افزود: زیرکوه تنها شهرستانی است که کشتارگاه ندارد و در این زمینه با همکاری ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) اقداماتی در حال انجام است.
وی گفت: فرهنگسازی خوبی در چند سال گذشته برای کشتار دام در کشتارگاهها صورت گرفته و افزایش بیماریهای مشترک بین انسان و دام از جمله عواملی است که اهمیت رعایت مسائل بهداشتی را دوچندان میکند.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی اظهار داشت: اگر بعد از کشتار دام، گوشت ۲۴ ساعت در دمای یخچال نگهداری شود خیلی از عوامل بیماریزا از بین میرود.
وی ادامه داد: امسال برای عید قربان ۶۳ تیم دامپزشکی شامل ۲۳ تیم ثابت و ۴۰ تیم سیار با همکاری ۹۲ نفر از همکاران دامپزشکی، نظارت بر امور ذبح دام را برعهده دارند.
بخشی گفت: به نهادهای حمایتی از جمله کمیته امداد امام خمینی (ره)، بهزیستی و موسسه توانبخشی حضرت علی اکبر (ع) نیز تاکید شده است که دامها را برای ذبح به کشتارگاههای بیرجند و خوسف منتقل کنند، این مراکز قربانگاه داشتند و کشتار دام آنجا انجام میشد اما امسال تاکید شده که دامهای قربانی را به کشتارگاه ببرند.
وی عنوان کرد: ۱۱ کشتارگاه در استان وجود دارد و در برخی بخشها نیز کشتارگاه فعال است.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی افزود: سال قبل چند لاشه ضبط یا مقداری اصلاح لاشه انجام شد؛ ۲۰ درصد جگر و ۷۰ درصد ریه گوسفندان ضبط شده که بیشتر بیماریهای سلی، باکتریایی و ویروسی بوده است.
وی با اشاره به اینکه دامپزشکی در ارتقای شاخصهای سلامت انسانی نقش موثری دارد گفت: بیش از ۸۰۰ نوع بیماری بین انسان و دام مشترک است که دامپزشکی نقش مهمی در کنترل آنها دارد.
بخشی اضافه کرد: سال گذشته ۵۰ تن فرآورده دامی و طیور غیر بهداشتی از چرخه مصرف خارج شد، امسال نیز بیش از ۱۸ تن فرآورده خام دامی غیر قابل مصرف را ضبط کردیم که ۱۵ تن معدوم شده است.
وی گفت: بیماریهای دامی که روی گوشت اثر میگذارند در صورت انتقال به انسان باعث بیماری میشود و برخی از آنها راه درمانی هم ندارند، به عنوان مثال شیر حیوان مبتلا به تب مالت اگر جوشیده نشود باعث بیماری میشود.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی ادامه داد: اگر لاشهای در قصابی بدون لیبل دامپزشکی باشد غیرمجاز است و ضبط میشود همچنین فرد متخلف به مراجع قضایی معرفی میشود.
وی با اشاره به ذبح غیربهداشتی دام در برخی معابر شهری و روستایی گفت: برخی افراد نیز امعا و احشا (فرآوردههای فرعی گوشت) را به حیواناتی مانند سگ و گربه میدهند که میتواند سبب بروز و انتقال بیماری شود.
مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در اداره کل دامپزشکی خراسان جنوبی هم در این نشست خبری گفت: عید قربان امسال ۱۴ ناظر شرعی آموزش دیده بر روند ذبح شرعی و اسلامی در کشتارگاهها نظارت کامل دارند همچنین ۶۷ قصاب که آموزش ذبح شرعی و حرفهای را دیدهاند زیر نظر ناظران شرعی ذبح را انجام میدهند تا گوشت حلال به دست مردم برسد.
حجتالاسلام علی حیدری با اشاره به اینکه نفس عمل قربانی است که به انسان میرسد بیان کرد: مردم و خیرین در روز عید قربان، قربانی میکنند اما اگر سهلانگاری شود میتواند باعث آزار دیگران، بیماری و آسیب به شهروندان شود.
وی افزود: توصیه میشود که مردم ذبح دام در روز عید قربان را به سمت کشتارگاهها ببرند همچنین دعای قربانی بر همه دامها توسط ناظران شرعی خوانده میشود و از این بابت جای نگرانی وجود ندارد.
نظر شما