به گزارش ایرنا، از دیرباز اجرای حرکات ورزش باستانی با نواختن ضرب و زنگ و قرائت اشعار حماسی ، دینی و عرفانی اجرا می شود و اثبات شده است که آهنگ ضرب مرشد ، ریتم، سرعت، شدت و توالی حرکات را تعیین نموده و موجب هماهنگی حرکتی بین ورزشکاران خواهد شد.
ملودیهای موسیقی زورخانه در گذشته با سازهای مختلفی مانند ضرب ، نی و سه تار انجام میشد ولی امروزه موسیقی زورخانه تنها شامل آواز به همراهی ضرب زورخانه است و اغلب نیز هر دو را مرشد اجرا میکند .
محمد معین نادری یکی از نوجوانان شرکت کننده در شانزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران گفت: ورزش زورخانهای تنها ورزشی است که با موسیقی زنده اجرا می شود.
این ورزشکار افزود: موسیقی زورخانهای و پهلوانی با تمدن ما پیوند خورده و جایی برای یادگرفتن افتادگی، مردانگی، تواضع، از خودگذشتگی، دست گیری، ایثار و خلوص است.
ترویج آواها و نواهای موسیقی زورخانه در جشنواره
مرشد امیر فردی هم گفت: در این جشنواره سعی شد مختصری از ورزش زورخانه ای از لحظه ورود تا خروج را ارائه دهیم و مخاطبان را با موسیقی زورخانه بیشتر آشنا نمائیم.
وی افزود: آواها و نواها در ورزش زورخانه ای سینه به سینه از مرشدان و اساتید فن به نسل امروز رسیده که باید در حفظ این فرهنگ اصیل ایرانی تلاش کنیم.
وی اظهار داشت: شاهنامه خوانی و ثناخوانی در توصیف خدا، اهل بیت رسول خدا (ص) و حضرت علی (ع) در شانزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران اجرا شد چون در زورخانهها هم در مناسبت خوانی و مذهبی خوانی مرسوم است.
وی بیان کرد: در موسیقی زورخانه انواع ریتم ها در دستگاه های مختلفی چون همایون، ماهور و دشتی ارائه میشود.
این مرشد افزود: ریتم های ترکیبی و تلفیقی مختلفی در موسیقی زورخانه ارائه می شود که برخی از آنها نتیجه خلاقیت ذهنی مرشد و برخی هم سنت گذشتگان است که با حفظ سنت ها سعی در هنریتر کردن اجرا داریم.
نظر شما