نبود شغل و توجه به زیست‌بوم‌ها دلیل حذف هزار کدرشته محل دانشگاهی

تهران- ایرنا- معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، تعداد زیاد فارغ‌التحصیلان بیکار در برخی رشته‌های دانشگاهی و لزوم توجه بیشتر به رشته‌های مورد نیاز در مناطق مختلف کشور را دلیل حذف هزار کدرشته محل دانشگاهی عنوان کرد.

قاسم عموعابدینی روز شنبه در حاشیه نشست خبری پنجمین اجلاس ملی کرسی‌های نظریه پردازی، نقد و مناظره؛ سرآمدان نظریه‌پردازی، علمی و آزاداندیشی در مسیر تحقق تمدن ایرانی- اسلامی و نخستین اجلاس سرآمدان آموزشی کشور درخصوص دلیل حذف هزار کد رشته از سوی وزارت علوم به خبرنگاران اظهار داشت: این اتفاق در ارتباط با بحث آمایش آموزش عالی صورت گرفته است چراکه ما باید به این نکته توجه کنیم هنگامی که رشته ای ایجاد و جوان متقاضی تحصیل وارد این رشته می شود باید توانمند شود تا بتواند شغل های موجود را اختیار کند.

وی علل دیگر حذف هزار کد رشته را نبودن شغل مربوط به رشته انتخابی توسط متقاضیان تحصیل عنوان کرد و افزود: در برخی کد رشته ها تعداد فارغ التحصیلان به قدری زیاد شده که بسیاری از فارغ التحصیلان بیکار هستند.

معاون آموزشی وزیر علوم به طرح تحول دولت سیزدهم اشاره و تاکید کرد: وزارت علوم برنامه اصلاح هزار و ۵۰۰ برنامه درسی را برای رفع دو معضل در دستور کار خود قرار داده است. اول بحث اشتغال و دوم تقویت حوزه مهارت در دانشگاه ها است، به طوری که سه تا ۱۵ واحد را به دانشگاه ها اختیار داده و آنها را موظف کردیم واحدهای درسی را به گونه ای طراحی کنند که کارورزی و مهارت آموزی داشته باشند و این مهم را در لایحه برنامه هفتم وسعه نیز قید شده است.

عموعابدینی درمورد نیازهای بخش صنعت هم گفت: در این بخش نیز در حوزه علوم انسانی و فنی و مهندسی ۴۰ واحد کارورزی و مهارت آموزی تعریف شده که ۱۵ واحد آن در اختیار دانشگاه ها است و می خواهیم اساتید آن مطالبی را تدریس کنند که مورد نیاز صنعت است.

وی با تاکید بر آمابش آموزش عالی در استان های مختلف کشور اذعان کرد:در حال حاضر برخی رشته ها که مورد نیاز مناطق مختلف کشور است و در آن استان وجود ندارد و بالعکس به عنوان مثال در دانشگاه زاهدان نیازمند رشته آب هستیم، حال آنکه در دانشگاه مازندران که رشته آب وجود دارد به رشته تصفیه آب نیازمندیم و بر همین اساس نیاز زیست بوم منطقه و البته شغل در کارگرهی در وزارت علوم با حضور روسای دانشگاه های اصلی کشور و استانداران و تعدادی از مدیران کل مناطق مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha