اطلاعات مکانی قابل‌ انتشار دستگاه‌ها در اختیار سرمایه گذاران و مردم قرار بگیرد

رشت- ایرنا - معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گیلان تاکید کرد: دستگاه‌ها باید اطلاعاتی را که با بودجه عمومی دولت تهیه کرده‌اند، به‌عنوان کالای عمومی برای توسعه و آبادانی کشور مورداستفاده و در اختیار مردم و سرمایه‌گذاران قرار دهند.

وحید طیفوری روز دوشنبه در حاشیه کارگاه آموزشی نحوه ساخت سرویس فرا داده مکانی و بارگذاری آن در ژئوپورتال زیرساخت داده در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به راه‌اندازی اطلس سرمایه گذاری گیلان به عنوان زیرپورتال SDI(بستر زیرساخت داده مکانی) استانی گفت: این اطلس یکی از کاربردهای زیرساخت داده مکانی است که می‌تواند نقش مهمی در کمک به جذب و توسعه سرمایه‌گذاری در استان داشته باشد.

وی یادآور شد: پیگیری استقرار زیرساخت داده مکانی در استان از سال ۱۳۹۵ آغاز شده و طی این مدت ضمن انتقال دانش و مباحث فنی به کارشناسان دستگاه ها، ژئوپورتال استانی SDI به بهره‌برداری رسیده و تعدادی از سرویس های داده مکانی برخی از دستگاه های اجرایی استان همراه با فراداده‌ها در پایگاه اینترنتی به آدرس guilansdi.mpogl.ir قرار گرفته است.

SDI بستری را جهت یافتن، ارزیابی و استفاده از داده های مکانی برای عموم کاربران و تهیه کنندگان داده های مکانی در تمامی سطوح دولتی، بخش خصوصی، دانشگاه ها و سایر اقشار جامعه ایجاد می‌کند.

وی با اشاره به اینکه در اواخر سال گذشته مقرر شد در راه‌اندازی سامانه اطلس سرمایه‌گذاری استان همکاری مستمری داشته باشیم، افزود: این اطلس در بستر SDI یکی از کاربردهای زیرساخت داده مکانی است که به‌عنوان نخستین کاربرد آن در استان می‌تواند نقش بسزایی در تبیین اهمیت استقرار SDI داشته باشد.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گیلان با تأکید بر اینکه امروزه بحث اطلاعات مکانی از یک فعالیت فرعی خارج شده و به‌ عنوان یکی از ابزارهای مهم نظام برنامه‌ریزی مورد استفاده قرار می‌گیرد، خاطرنشان کرد: ژئوپورتال زیرساخت داده مکانی این امکان را فراهم می‌کند تا داده ها و اطلاعات مکانی موردنیاز برنامه‌ریزان و سایر کاربران در یک بستر امن، بهنگام و دقیق در اختیارشان قرار گیرد.
طیفوری افزود: اطلاعاتی که در این بستر قرار می‌گیرد بروزترین اطلاعات بوده و مورد تأیید دستگاه‌های اجرایی است ازاین‌رو ادغام و انطباق این اطلاعات می‌تواند امکان اصلاح بسیاری از نارسایی‌ها و مشکلات فنی در زمینه داده و اطلاعات مکانی موجود در کشور را فراهم کند.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گیلان با بیان اینکه اقدام برای استقرار زیرساخت داده مکانی در کشور ما با تأخیر همراه بوده و به ثمر نشستن آن نیازمند عزم جدی در سطح کارشناسی و مدیران است، گفت: اقدامات خوبی در سطح ملی انجام‌گرفته و بسترهای لازم قانونی و نرم‌افزاری برای استقرار زیرساخت داده مکانی فراهم شده است.
وی افزود: دستگاه‌ها نمی‌توانند اطلاعاتی را که با بودجه عمومی دولت تهیه کرده‌اند فقط برای استفاده خود نگه دارند و این اطلاعات باید به‌عنوان کالای عمومی برای توسعه و آبادانی کشور مورداستفاده قرار بگیرد.
وی تصریح کرد: زیرساخت داده مکانی این امکان را فراهم می‌کند که از یک سو همه دستگاه‌های اجرایی باتوجه‌ به سطوح دسترسی تعریف شده و در تعامل رسمی با یکدیگر به داده‌ها و اطلاعات مکانی همدیگر دسترسی داشته باشند و از سوی دیگر داده‌ها و اطلاعات مکانی قابل‌انتشار در اختیار سایر کاربران عمومی نیز قرار بگیرد.
طیفوری با تأکید بر اینکه طبق مصوبه شورای‌عالی نقشه‌برداری کشور تمامی وزارت‌خانه‌ها و دستگاه‌ها موظفند هستند که در حوزه SDI نقش‌آفرینی کرده و اطلاعات مکانی خود را در ژئوپرتال ملی و استانی زیرساخت داده مکانی بارگذاری کنند، گفت: از سال آینده در ارزیابی عملکرد دستگاه‌های اجرایی مرتبط ۱۰۰ امتیاز برای بحث مشارکت دستگاه از کارشناسان و مدیران خواست تا توسعه ژئوپورتال زیرساخت داده مکانی را با جدیت دنبال کنند.

معاون آمار اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گیلان ادامه داد: دستگاهها این کار را با به‌عنوان فعالیتی که می‌تواند در رشد و شکوفایی استان نقش داشته باشد در نظر بگیرند، زیرا تنها در یک کاربرد مورد اشاره که اطلس سرمایه‌گذاری است، کامل‌بودن اطلاعات مکانی می‌تواند موجب کمک به جذب سرمایه در استان شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha