استفاده از شرکت‌های داخلی در تهیه تجهیزات آتش‌نشانی/پاسخ به مطالبات آتشنشانان اولویت شورا

تهران - ایرنا - رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه تولید ۹۰ درصد تجهیزات ساختمانی حوزه آتش‌نشانی و ایمنی در داخل کشور عملیاتی‌ شده است، بر ضرورت استفاده از شرکت‌های دانش بنیان داخلی در تولید تجهیزات آتش‌نشانی و خرید از این شرکت ها تاکید کرد.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از شورای اسلامی شهر تهران، مهدی بابایی در هشتادمین جلسه کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران بر اهمیت پبشگیری تاکید کرد و افزود: پایش مناطق مشخص می‌کند در کدام منطقه شاهد رشد حوادث و در کدام منطقه‌ توقف حوادث را شاهد هستیم.

وی با بیان اینکه می‌توان با برنامه‌های آموزشی تعداد حوادث در مناطق را متوقف کرد، اظهار داشت: مرکز آموزش سازمان آتش‌نشانی یکی از ظرفیت‌های این سازمان است و می‌توان گفت مجهزترین مرکز آموزش غرب آسیا را در تهران داریم.

به گفته رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای اسلامی شهر تهران، اکنون از ۲۰ درصد ظرفیت این مرکز استفاده می‌شود در حالی که می‌توان آموزش گروه‌های مردمی آتش‌نشان، گروه‌های داوطلب و گروه‌های دوام را از طریق این مرکز پیگیری کرد.

بابایی با اشاره به فعالیت گروه‌های دوام در محلات شهر تهران گفت: این گروه‌ها آمادگی دارند تا آموزش‌های لازم را دریافت و در پیشگیری همکاری کنند.

رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به برخی موازی‌کاری‌ها بین آتشنشانان داوطلب و گروه‌های دوام خاطرنشان کرد: برای داشتن شهری ایمن و آماده، باید شاهد هم افزایی گروه‌های دوام و آتش‌نشانان داوطلب به عنوان دو بال افزایش ایمنی در شهر باشیم.

وی با اشاره به برخی تخلفات دفاتر خدمات الکترونیک شهر در حوزه ایمنی ساخت و ساز تاکید کرد:رفع تخلفات باید به شکل ویژه پیگیری شود و هر کجا در حوزه ایمنی اهمالی انجام شود، اعلام و برخورد قاطع انجام شود.

بابایی درباره خرید تجهیزات سازمان آتش‌نشان نیز اظهار داشت: تولید ۹۰ درصد تجهیزات ساختمانی حوزه آتش نشانی و ایمنی در داخل کشور عملیاتی‌ شده و فقط ۱۰ درصد آن وارداتی است.

وی با بیان اینکه این در حالی است که ۹۰ درصد تجهیزاتی که در سازمان آتش‌نشانی استفاده می‌شود، وارداتی است، خاطرنشان کرد: این سازمان تفاهم‌نامه‌هایی با دانشگاه‌های داخلی در خصوص تولید تجهیزات منعقد کرده اما انتظار می‌رود در این حوزه تسریع داشته باشد تا از ظرفیت نخبگان بخش خصوصی استفاده شود.

وی با اشاره به نامگذاری‌های سال در یک دهه اخیر در کشور از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی، اظهار داشت: رشد تولید داخل یکی از اولویت‌ها است که در شعار یک دهه اخیر مورد توجه بوده و بر این اساس باید در تامین تجهیزات آتش نشانی نیز مورد توجه قرار گیرد.

رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای اسلامی شهر تهران به مدیریت علمی سازمان آتش نشانی تاکید کرد.

در این نشست، رئیس کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران یکی از مهم ترین اولویت‌های این دوره شورای شهر را پاسخ به مطالبات به حق آتش نشانان و رفع مشکلات معیشت و مسکن آنها عنوان کرد و افزود: یکی از موضوعات مهمی که امیدواریم در این دوره مدیریت شهری با پیگیری های سازمان آتش نشانی اتفاق بیفتد موضوع شهید دانستن آتش‌نشانانی است که در حین خدمت جان خود را برای شهروندان ایثار می‌کنند.

مهدی پیرهادی با بیان اینکه کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران از ابتدای دوره ششم شورای شهر دغدغه حقوق و مزایای کارکنان سازمان آتش نشانی را داشته است، گفت: موضوع حقوق و مزایای کارکنان آتش نشانی یکی از خطوط قرمز این کمیسیون و مدیریت شهری بوده است که اکنون با تمهیدات اندیشیده شده حقوق و مزایای آنان افزایش یافته است.

پیرهادی تاکید کرد: اکنون موضوع حقوق و مزایای آتشنشانان حل شده و برای موضوع مسکن آنان نیز که از دغدغه‌های اعضای شورای شهر بود اقدامات مناسبی انجام شده و در این دوره مدیریت شهری، باید به نحو عادلانه‌ای آتش‌نشانان خانه‌دار شوند و ما تا حصول نتیجه این موضوع را پیگیری خواهیم کرد.

رئیس کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: یکی از موضوعات که سازمان آتش‌نشانی با آن در ارتباط است موضوع استفاده از ظرفیت‌های قانونی برای بهره‌ مندی کارکنان آتش‌نشانی از مزایای متناظر با بیمه تامین اجتماعی نظیر بازنشستگی و مزایای سختی کار است که این موضوع را از شورای عالی استان‌ها و مجلس شورای اسلامی با همکاری اعضای کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری پیگیری خواهیم کرد.

پیگیری ناایمنی ساختمان های درمانی در تهران ضروری است

رئیس کمیته سلامت شورای اسلامی شهر تهران نیز در این نشست اظهار داشت: سازمان آتش نشانی به دلیل ماموریت و وظایفی که دارد یک سازمان شبهه نظامی است و ساختار نظام‌مند دارد و از همین روی با همه سازمان های شهرداری متفاوت می باشد.

سوده نجفی با اشاره به برنامه چهارم توسعه شهرداری تهران گفت: یکی از برنامه های مهم برای شورای اسلامی شهر تهران برنامه چهارم توسعه است که توسط شهرداری تدوین و به شورا ارائه شده است. انتظار از سازمان ها، مناطق و معاونت های شهرداری تهران عمل به تکالیف مقرر شده در این برنامه است.

وی ادامه داد: در احکام ۶۷ این برنامه وظایفی در مورد تجهیز و تعمیر ایستگاه های آتش نشانی در نظر گرفته شده است که بر اساس گزارشی که امروز از سوی این سازمان ارائه شد اقدامات خوبی صورت گرفته و می تواند سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی را جزء معدود سازمان هایی دانست که در عمل به تکالیف خود در برنامه چهارم توسعه عملکرد مثبتی تا به امروز داشته است.

این عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به موضوع هوشمندسازی یادآور شد: یکی از مشکلات اصلی سازمان آتش‌نشانی در فناوری اطلاعات در حوزه عملیات، پیشگیری و بروز کردن سامانه های ارتباط با مردم است که سازمان فناوری و اطلاعات شهرداری تهران در این زمینه همکاری لازم را نداشته است. یکی از تاکیدهای شورای ششم موضوع هوشمندسازی است که در این زمینه سازمان فناوری اطلاعات(فاوا) نقش محوری به عنوان مجری این طرح دارد اما امروز به هر سازمان، منطقه و معاونت شهرداری تهران که مراجعه می کنیم به عملکرد سازمان فاوا انتقاد دارند و عنوان می‌کنند که برخی از مشکلات ما به دلیل عدم همراهی و همکاری این سازمان است.

وی گفت: خودروهای سازمان آتش نشانی نیز مانند سایر خودروهای امدادی همچون آمبولانس در امداد رسانی مهم هستند حتی در برخی از مواقع اهمیت بیشتری نسبت به آنها دارد و باید معافیت‌های گمرکی برای این خودروها در نظر گرفته شود.

رئیس کمیته سلامت شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به ساختمان های ناایمن تهران گفت: در بین ساختمان های ناایمن موجود در شهر تهران ساختمان هایی که مربوط به مراکز درمانی است از اهمیت ویژه برخوردار است و از سازمان آتش نشانی می خواهیم تا نسبت به رعایت استانداردهای ایمنی لازم در این ساختمان ها سختگیری بیشتری داشته باشند زیرا مراکز درمانی باید در زمان وقوع حادثه احتمالی مرکزی برای درمان باشد و اینگونه نباشد که خود عامل ایجاد بحران شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha