اقدام جهادی دامپزشکی کرمانشاه با جهش ۷۱ درصدی واکسیناسیون دام‌ها

کرمانشاه - ایرنا - مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه گفت: این اداره کل در اقدامی جهادی توانست آمار واکسیناسیون دام‌ را در این استان به میزان ۷۱ درصد افزایش دهد.

دکتر حسین حیدری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: در سال گذشته ۱۱ میلیون نوبت سر واکسیناسیون دام های سبک و سنگین در سطح استان انجام شده است که این میزان حدود پنج میلیون نوبت بیشتر از سال قبل از آن بود.

وی با بیان اینکه این سطح از پوشش واکسیناسیون در استان تاکنون امری بی سابقه بوده است یادآور شد: این اقدام جهادی عمدتا با تمرکز در مناطق کم برخوردار و کمتر توسعه یافته استان کرمانشاه انجام پذیرفته است.

مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه اضافه کرد: در سه ماه نخست امسال نیز پوشش صددرصدی واکسیناسیون دام ها از جمله آبله، PPR و تب برفکی را دام های سبک و سنگین داریم که از برنامه تدوین شده جلوتر هستیم.

موردی از سویه تب برفکی آفریقایی در استان مشاهده نشد

دکتر حیدری در زمینه شیوع سویه آفریقایی بیماری تب برفکی در استان نیز یادآور شد: در اواخر سال گذشته این سویه تب برفکی در کشور عراق شایع شد که برای جلوگیری از ورود و شیوع آن در استان قبل از آن که حتی موردی از آن دیده شود تمام دام های موجود در کل نوار مرزی از جمله دام های عشایری که در این مناطق زندگی می کردند بلافاصله تحت پوشش ۱۰۰ درصدی واکسیناسیون قرار داده شدند.

وی افزود: در این راستا تنها ۲ کانون این بیماری گاو و گوساله گزارش شد که خوشبختانه پس از نمونه گیری و آزمایش های لازم آنها نیز منفی اعلام شد.

دکتر حیدری با بیان اینکه استان کرمانشاه به لحاظ رصد و کنترل بیماری های دامی اعم از دام، طیور، زنبور عسل و آبزیان در شرایط مطلوبی در کشور قرار دارد یادآور شد: در بیماری تب برفکی در سال ۱۴۰۰ حدود هشت مورد و در سال گذشته نیز تنها ۶ مورد مشاهده شد که این تعداد در سال جاری نیز تنها یک یا ۲ کانون مشاهده شده است که این امر نشاندهنده رصد و کنترل تمامی بیماری هاست.

مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه افزود: طی ۱۰ تا ۱۲ سال گذشته در استان کرمانشاه حتی یک موردی از بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان گزارش نشده است و تنها در سال گذشته تنها یک مورد و آنهم در یکی از روستاهای حاشیه آبگیرها مشاهده شد.

استان کرمانشاه از قطب های تولید دام و طیور کشور است

دکتر حیدری تاکید کرد: وظایف ذاتی سازمان دامپزشکی پیشگیری ، مبارزه و کنترل بیماری های طیور، دام ، آبزیان و زنبورعسل و نیز بیماری های مشترک انسان و دام و نظارت بهداشتی و شرعی بر فرآورده های خام دامی است و این اداره کل در این راستا تاکنوی بخوبی عمل کرده است.

وی همچنین به ظرفیت های استان کرمانشاه در زمینه دامپروری پرداخت و گفت: این استان با حدود سه تا سه میلیون و ۲۰۰ هزار راس دام سبک یکی از استان های برخوردار در این زمینه است که توانسته است علاوه بر تامین نیازهای داخل استان زمینه صادرات دام سبک به سایر استان های همجوار و حتی خارج از کشور را نیز دارا باشد.

حیدری تاکید کرد: علاوه بر این استان کرمانشاه با داشتن یکهزار و ۲۰۰ واحد مرغداری گوشتی، تخمگذار، مرغ اجداد و مرغ مادر نیز یکی از ظرفیت های مهم کشور است که در این زمینه نیز امکان صادرات تولید مازاد به دیگر استان ها و حتی خارج از کشور وجود دارد.

به گزارش ایرنا، استان کرمانشاه در حال حاضر دارای بیش از سه میلیون و ۳۰۰ هزار راس دام سک و سنگین است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha