علیاکبر صفایی روز چهارشنبه در حاشیه بازدید از بندر شهید رجایی در گفتوگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به وجود ۱۴ جزیره در استان هرمزگان افزود: نقش این ۱۴ جزیره در اقتصاد و مباحث اجتماعی برای سازمان بنادر و دریانوردی حائز اهمیت است.
وی بیان کرد: به همین منظور برای راهاندازی و احداث طرحهای سازمان بنادر، مطالعاتی با هدف تعیین آینده اقتصادی این جزایر در کارگروههای مختلف نقشهایی تعریف و وظایف آنها مشخص میشود.
نقش بینالمللی هرمزگان در اثرگذاری حوزه حمل و نقل و توسعه تجارت دریایی غیرقابل انکار است
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در جلسات اقتصادی دریایی که هر ماه با حضور معاون اول رییس جمهوری برگزار میشود، این مباحث نیز مطرح و امیدواریم پس از تصویب طرحهای با رویکرد آینده اقتصادی جزایر فعالیتهای اجرایی آنها نیز از همین امسال آغاز کنیم.
صفایی در بخش دیگری با بیان اینکه هرمزگان با برخورداری از ۲ هزار و ۲۰۰ کیلومتر نوار ساحلی و وجود ۱۴ جزیره دارای چندین نقش از جمله محلی و منطقهای است، نقش بینالمللی این استان در حوزه حمل و نقل و اثرگذاری آن در توسعه تجارت دریایی را غیرقابل انکار دانست.
وی تصریح کرد: استان هرمزگان به تنهایی ۶۰ درصد تجارت دریایی، کشتیرانی و بنادر را برعهده دارد، به همین دلیل برای اینکه بتوانیم در هر ۲ حوزه ملی و محلی رونق اشتغال و هم در بعد بینالمللی فعالیتهایی اثرگذاری داشته و بتوانیم پاسخگوی عملکرد خود باشیم، نیازمند به برنامهریزی منسجمی هستیم.
ضرورت برنامهریزی منسجم در تعریف و احداث طرحهای جدید دریایی
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی گفت: در تمام نقشهای و اقدامات اجرایی تعریف شده این سازمان در دولت سیزدهم برنامهریزیها به شکلی درحال انجام است که بتوانیم در حوزههای مربوط به تکالیف حاکمیتی نقش خود را به درستی ایفا کنیم.
صفایی در بخش دیگری اظهار کرد: در حوزه احداث و تقویت بنادر کوچک رویکرد سازمان بنادر و دریانوردی معیشت و اشتغال مردم مدنظر است، اما این هدف در مورد تعریف طرحهای جدید و یا در دست اقدام باید با یک برنامهریزی منسجم دنبال شود.
وی در این رابطه به احداث بندر چندمنظوره سیریک و اقدامات درحال انجام در بندر جاسک و همچنین مطالعات جانمایی و اقتصادی در بندر جدید لنگه اشاره کرد.
نظر شما