به گزارش ایرنا حسن رضانیا روز چهارشنبه در نشست کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان با محوریت بررسی سه دستور کار تعیین تکلیف عطاریهای غیرمجاز، وضعیت استان در بیماری اچ.آی.وی و اجرای طرح پزشک خانواده، بر لزوم عملکرد عطاریها در چارچوب قانون و شاخص های مورد تأیید علوم پزشکی تأکید کرد.
وی همچنین در خصوص اجرای طرح پزشک خانواده با اشاره به ضرورت فرهنگسازی و همراهی همه دستگاههای مرتبط عنوان کرد: بهتر است اجرای این طرح با رویکرد و محوریت طب سنتی و ایرانی باشد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار همدان به لزوم توجه بیشتر دستگاه ها به برنامه کنترل و مقابله با اچ آی وی تاکید کرد و گفت: هریک از دستگاههای مرتبط در اجرای برنامه باید نماینده ثابت برای شرکت در جلسات اچ.آی.وی معرفی کند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز خواستار مقابله با رشد قارچگونه عطاریها شد و اظهار داشت: در راستای تعیین تکلیف ۹۵ عطاری در استان، ۴۰ مورد به مراجع قضایی معرفی شدند.
قدرت الله رستمی افزود: عطاریهای غیرمجاز بدون داشتن بهره علمی کافی و تخصص لازم در این زمینه ورود کرده و به سلامت مردم آسیب وارد کردند.
مدیر طب سنتی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز گفت: طب سنتی ایرانی بر پیشگیری، تشخیص و درمان متمرکز است و طب مکمل، در واقع تکمیل کننده طب سنتی ایرانی است.
علی گودرزی اضافه کرد: هر کشوری با شرایط اقلیمی و ظرفیتهای طبیعی، سنتی دارای طب مختص خودشان است که در کنار طب نوین مورد استفاده قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه در بیشتر کشورهای جهان طب سنتی و مکمل تحت پوشش بیمهها قرار دارد گفت: طب ایرانی در کشور سه هزار سال قدمت دارد و چهرههای شناخته شده بسیاری از جمله بوعلی سینا در این عرصه حضور و فعالیت داشتهاند.
مدیر طب سنتی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: هم اینک ۶۶ هزار هکتار از اراضی کشور مملو از انواع گیاهان دارویی است که در طب سنتی ایرانی کاربرد زیادی دارد.
گودرزی اضافه کرد: تهیه امکانات و تهیه دارو و زمینه سازی برای آموزش در زمره وظایف حوزه طب سنتی دانشگاهها قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه همدان نمره کامل را در حوزه طب سنتی از وزارت متبوع دریافت کرده است ، گفت: مأموریت این استان در حوزه طب سنتی پیشگیری از سنگ کلیه است.
نظر شما