به گزارش روز شنبه ایرنا، این مقام سابق سیا به خبرگزاری اسپوتنیک با اشاره به آثار زیانبار بمب های خوشه ای، گفت این بمب ها همچنین ضمن کشتار غیرنظامیان، اراضی کشاورزی اوکراین را برای سالها تخریب خواهد کرد.
روز جمعه، وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) اعلام کرد که این کشور مهمات خوشهای را در یک بازه زمانی مرتبط با ضد حملات، به اوکراین تحویل خواهد داد.
گیرالدی در این زمینه گفت: بمب های خوشه ای به پیروزی جنگ برای اوکراین منجر نخواهد شد. کاری که این بمب ها انجام می دهند، کشتن تعداد زیادی از غیرنظامیان و تخریب اراضی به دلیل مهمات مدفون منفجره نشده در سالهای طولانی پیش رو خواهد بود.
مقام پیشین سیا اظهار داشت، تصمیم دولت بایدن برای ارسال چنین مهماتی در حالی اتخاذ می شود که اوکراین در حال شکست در میدان جنگ با روسیه است.
وی افزود، این تصمیم همچنین دو رویی دولت بایدن را نشان می دهد که سال گذشته استفاده ادعایی روسیه از چنین سلاح هایی را مورد انتقاد قرار داد.
گیرالدی خاطرنشان کرد، آمریکا توافق های بین المللی درباره ممنوعیت استفاده از سلاح های خوشه ای را امضا نکرده است. از دیدگاه بیشتر کشورها، استفاده از این بمب ها معادل ارتکاب جنایت جنگی همچون استفاده از گازها یا مواد شیمیایی است.
جو بایدن رئیسجمهور آمریکا روز گذشته (جمعه) گفت، واشنگتن برای یک دوره موقت مهمات خوشهای در اختیار اوکراین قرار میدهد. این کشور درعین حال به تولید گلولههای توپ ۱۵۵ میلیمتری کافی برای تامین نیازهای نظامی کی یف در بحبوحه عملیات نظامی ویژه روسیه ادامه میدهد.
آناتولی آنتونوف سفیر روسیه در آمریکا، تصمیم اخیر دولت بایدن را نشانه «استیصال» این دولت خواند و گفت این تصمیم بشریت را به یک جنگ جهانی جدید نزدیکتر می کند.
فرانسیس بویل (Francis Boyle) استاد حقوق دانشگاه ایلینویز و مشاور سازمان ملل متحد در امور جنایات جنگی نیز معتقد است که تصمیم آمریکا برای ارسال چنین سلاح هایی، باعث تشدید استفاده از سلاح های تروریستی می شود.
اسپوتنیک نوشت: دموکرات ها، منتقد انتقال مهمات خوشه ای آمریکا به اوکراین هستند و دولت بایدن را متهم می کنند که بنیان اخلاقی کشور را به خطر می اندازد زیرا سلاح های جنجال برانگیز چنین اصولی را کمرنگ می کنند.
نظر شما