نعمت ملکی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: طی سال گذشته نیز بیش از ۱۳ هزار نوزاد و بیش از یک هزار و ۶۰۰ کودک سه تا پنج ساله با مراجعه به پایگاه های شنوایی سنجی غربال شده اند.
وی اظهار کرد: آزمون های غربالگری برای نوزادان بصورت تست OAE ( اصوات کم شدت) انجام می گیرد و تست AABR ( آزمایش پاسخ شنوایی ساقه مغز) برای کودکان ارجاعی و دارای عوامل خطر است که با دستگاه های کوچک و بدون درد و خطر، در شرایطی که نوزاد به آرامی استراحت می کند، انجام می شود.
این مسوول ادامه داد: در زمان حاضر هشت پایگاه غربالگری شنوایی نوزادان و کودکان سه تا پنج سال با هدف پیشگیری از معلولیت شنوایی و ارتقاء سطح سلامت شنوایی استان ایجاد شده است.
سرپرست بهزیستی استان زنجان یادآورشد: ۲ پایگاه در شهرستان های زنجان و ابهر غربالگری کودکان سه تا پنج سال را با دستگاه های ادیومتری و تیمپانومتری انجام می دهند.
وی اظهار داشت: پایگاه های غربالگری شنوایی موظف هستند علاوه بر غربال نوزادان، نسبت به پیگیری کودکان و نوزادان ارجاعی اقدام کنند و نوزادان مشکوک پس از تشخیص به امور توانبخشی معرفی میشوند.
این مسوول یادآور شد: نوزادان مشکل دار پس از شرکت در کمیسیون و تشکیل پرونده، در صورت نیاز به سمعک یا کاشت حلزون کمک هزینه دریافت می کنند.
سرپرست بهزیستی استان زنجان خاطرنشان کرد: بهزیستی از خانوادههایی که یک فرد ناشنوا دارند درخواست میکند قبل از ازدواج، مشاوره ژنتیک را در راستای کاهش معلولیت و تولد فرزند سالم انجام دهند.
وی اضافه کرد: این در حالی است که ازدواج فامیلی، داشتن ژن ناشنوایی، عفونتهای ویروسی در دوران بارداری و مشکلات زمان تولد از علل دیگر ناشنوایی است که باید به آنها نیز توجه داشت.
نظر شما