نادر تقیزاده روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: سوزاندن بقایای گیاهی بعد از برداشت محصول از سطح مزارع باعث از بین رفتن مواد غذایی خاک، افزایش شوری خاک زراعی، آلودگی آب و هوا و محیط زیست شده و موجب آسیب شدید به مواد مغذی خاک می شود که همین امر فقیر شدن خاک را در پی خواهد داشت.
وی گفت: علاوه بر این سوزاندن کاه و کلش موجودات زنده و مفید خاک را از بین برده و خاک زراعی را فشرده و سفت میکند و مواد آلی خاک را از بین می برد و لطمات جبران ناپذیری به خاکهای کشاورزی وارد میکند.
برای سریعتر آماده شدن زمین برای کشت بعدی و از بین بردن آفات و علفهای هرز میتوانند از سموم مناسب، تناوب زراعی و خاکورزی حفاظتی را جایگزین کنند
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل بیان کرد: کشاورزان بجای این اقدام غیرعلمی و غلط و برای سریعتر آماده شدن زمین برای کشت بعدی و از بین بردن آفات و علفهای هرز میتوانند از سموم مناسب، تناوب زراعی و خاکورزی حفاظتی را جایگزین کنند.
تقیزاده تصریح کرد: آتش زدن کاه و کلش بعد از برداشت محصولاتی مثل گندم و جو طبق ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی و ماده ۲۰ هوای پاک ممنوع بوده و جرم تلقی شده و متخلفان به مراجع قضایی معرفی خواهند شد.
وی به مردم و دوستداران محیط زیست توصیه کرد در صورت مشاهده این اعمال غیر قانونی جهاد کشاورزی را در جریان امر قرار دهند.
نظر شما