سید کاظم حسینی چهارشنبه در گفتوگو با ایرنا با اشاره به اجرای طرحهای کوچ و سواد حرکتی در مدارس فارس افزود: میتوان گفت حدود نیمی از دانشآموزان این استان یکی از ۳۰ ناهنجاری قامتی و اسکلتی را در بدن خود دارند که غیر از موارد مادرزادی به سبک زندگی و کم تحرکی آنها بر میگردد.
وی ادامه داد: رفع این مشکلات به تنهایی از عهده آموزش و پرورش بر نمیآید و نیازمند برنامهریزی همه جانبه از سوی خانوادهها و دیگر دستگاهها برای فراهم کردن امکان ورزش همگانی و رایگان برای عموم مردم است.
معاون تربیت بدنی و سلامت ادارهکل آموزش و پرورش فارس بیان کرد: در آموزش و پرورش باید درس تربیت بدنی جدی گرفته شود و این نیازمند نیروی انسانی متخصص، تدوین محتوای صحیح و تجهیزات کافی است.
حسینی گفت: در زمان حاضر ۲ هزار و ۱۲۰ معلم تربیت بدنی در مدارس استان حاضرند که از این نظر با کمبود شدیدی روبرو هستیم.
وی افزود: یکی دیگر از مشکلات فارس در این ارتباط ضعف در سرانه ورزش دانشآموزی است به گونهای که در میان استانهای کشور رتبه ۲۵ را دارد.
دولت سیزدهم و ایجاد ۱۲۰ فضای ورزش دانشآموزی در فارس
حسینی اضافه کرد: این در حالی است که این جایگاه باید دستکم به رتبه سوم کشور ارتقا یابد چرا که فارس از نظر جمعیت دانشآموزی سوم است و از نظر پراکندگی ناحیههای آموزشی رتبه نخست کشور را دارد.
معاون تربیت بدنی و سلامت ادارهکل آموزش و پرورش فارس، از بهبود سرانه فضای ورزشی استان در دولت سیزدهم خبر داد و گفت: با اجرای طرح شهید سلیمانی در این دولت، در مرحله نخست طرح ۸۹ و در مرحله دوم ۴۱ فضای ورزشی به آموزش و پرورش استان افزوده شد.
وی یادآور شد: با بهرهبرداری از این ۱۲۰ پروژه، سرانه فضای ورزش دانش آموزی فارس از ۲۲ صدم به ۲۹ صدم ارتقا یافت.
حسینی اظهار کرد: با این وجود این سرانه باید با حمایت های بیشتر و همکاری اعتبارات دولتی و خیران بهبود یابد.
معاون تربیت بدنی و سلامت ادارهکل آموزش و پرورش فارس بیان کرد: امروز خانوادهها برای لباس، خوراک، مدرسه و دیگر نیازهای خود وقت و هزینه صرف میکنند اما درمورد تحرک بدنی نه خود تحرک کافی را دارند و نه فرزندانشان را به ورزش ترغیب میکنند.
وی توصیه کرد: رسانه ها باید فرهنگ ورزش کردن را ترویج کنند و خانوادهها باید برنامههای پیادهوری، کوهپیمایی و دیگر ورزش های خانوادگی را ترتیب دهند.
حسینی یکی از موانع تحرک بدنی فرزندان را گران بودن هزینه کلاسها و تجهیزات ورزشی دانست و عنوان کرد: راهکار افزایش این تحرک بدنی فراهم کردن امکانات ورزش همگانی و رایگان در سطح شهرها با در اختیار گذاشتن سالنهای عمومی دستگاهها است.
نیمی از دانشآموزان فارس دستکم یکی از مشکلات ۲۰ گانه قامتی را دارند
وی یکی از موانع تحرک بدنی فرزندان را گران بودن کلاسهای با اشاره به سنجش ساختار قامتی دانش آموزان، گفت: خوشبختانه پایش حرکتی نیز امسال در زمره مولفههای سنجش نوآوزان قرار گرفته و در صورتی که کودکی با مشکلات و ناهنجاریهای اسکلتی و قامتی روبرو باشد به والدین او اعلام میشود که یا با کمک معلم ورزش در مدارس و یا در صورت شدت با کمک کانونهای اصلاح قامتی آموزش و پرورش برای بهبود آن اقدام کند.
معاون تربیت بدنی و سلامت ادارهکل آموزش و پرورش فارس ادامه داد: ۲۰ نوع مشکلات ساختار قامتی در بالاتنه پایین تنه و دستها وجود دارد که زانوی پرانتزی و ضربدری ، کف پای صاف، گودی کمر و قوز (لوردوز و کیفوز) و شانه افتاده برخی از آن ها است.
وی اذعان کرد: میتوان گفت حدود ۵۰ درصد دانشآموزان استان یکی از این مشکلات را دارد و راهکار آن ورزش است که باید به عنوان بخشی ثابت در زندگی افراد نهادینه شود و تا پایان عمر تداوم یابد.
حسینی گفت: دانشآموزان تنها هشت ماه در مدارس حضور دارند اما همه سال در خانواده زندگی میکنند و والدین باید به تحرک بدنی آنها در همه سال و به ویژه ایام تعطیلات توجه ویژه داشته باشند.
نظر شما