گرمای مهارت‌آموزی و استعدادسنجی در تابستان دانش‌آموزان فارس

شیراز - ایرنا - امسال مهارت‌آموزی در برنامه‌های تابستانه دانش‌آموزان فارس وزنی بالایی پیدا کرده است و فضایی فراهم شده تا کودکان و نوجوانان این استان در میانه فراغت تابستانه خود ساعاتی را به آموزش‌های مهارتی و شناسایی استعدادهای بگذرانند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، گذران اوقات فراغت می‌تواند غیر از تفریح و استراحت، از کارکرد آموزشی نیز برخوردار باشد تا از این مسیر فردای دانش‌آموزان را جهت دهی کند و به آینده‌سازی او کمک کند.

بسیاری از کارشناسان، والدین، مربیان دوره‌های هنری و مهارت آموزان معتقدند که در میان همین دوره‌های کوتاه مدت تابستانه است که استعدادهای نهفته نونهالان و نوجوانان شناسایی می‌شود تا روند شکوفایی و ثمربخشی این توانمندی‌ها به موقع آغاز شود.

شاید در ابتدا دانش‌آموزان تنها با هدف سرگرمی پای به یک کلاس آموزش هنری، مهارتی یا ورزشی بگذارند اما در ادامه میزان علاقمندی واقعی خود را می‌شناسد و توان و استعداد او نیز از سوی مربی و استاد شناخته می‌شود تا مسیر برای پرورش استعدادهای او برنامه‌ریزی شود.

برپایی دوره‌های آموزشی و مهارتی تابستانه دانش‌آموزان از سوی آموزش و پرورش و آموزش فنی و حرفه‌ای بسترهای موثری برای آموزش و در ضمن آن شناسایی و شکوفایی استعدادهای نسل نو ایران در استان فارس فراهم کرده است.

گذران اوقات فراغت ۲۰۰ هزار دانش‌آموز در پایگاه‌های تابستانه آموزش و پرورش فارس

امروز یک هزار و ۴۵۰ پایگاه تابستانی اوقات فراغت دانش آموزی در استان فارس فعالیت خود را آغاز کردند تا "تربیت بدون توقف" در این استان عملیاتی شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش استان فارس در آیین افتتاحیه این پایگاه‌های تابستانه که در کانون فرهنگی تربیتی شهید دوکوهکی ناحیه ۲ شیراز برگزار شد، گفت: پیش بینی می‌شود بیش از ۲۰۰ هزار دانش آموز در برنامه‌های این پایگاه‌ها حضور داشته باشند.

آنطور که علیرضا شادباش بیان کرد ۹۲۷ مدرسه، ۱۲۹ کانون مسجد، ۱۲۱کانون فرهنگی تربیتی، ۹۷ سازمان دانش آموزی، ۷۴ دارالقرآن، ۳۰پژوهش‌سرای دانش آموزی، ۲۱ اردوگاه فرهنگی تربیتی دانش‌آموزی ، ۲۰ پایگاه بسیج دانش‌آموزی، ۱۵ مجموعه ورزشی، ۱۰ هسته مشاوره و ۹ اتحادیه انجمن اسلامی این تابستان میزبان دانش‌آموزان استان فارس هستند.

به گفته او دوره‌های آموزشی، مهارتی و تفریحی این پایگاه‌های تابستانه با رویکرد مهارتی و تقویت هویت ملی و مذهبی دانش آموزان عملیاتی شده است.

معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش استان فارس با دعوت از والدین برای ترغیب دانش‌آموزان به استفاده از این دوره‌ها و ارتقای اطلاعات و آگاهی فرزندان‌شان، اظهار کرد: تحقیقات نیز نشان می‌‍‌دهد افرادی که اوقات فراغت تابستانه خود را با مشارکت در فعالیت‌های تابستانی گذرانده‌اند، در آینده نیز کارایی موثری در رشد، توسعه و تولید کشور دارند.

معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش فارس افزود: فعالیت های تابستانی با شعار «تربیت بدون توقف» و صورت می گیرد.

گرمای مهارت‌آموزی و استعدادسنجی در تابستان دانش‌آموزان فارس

طرح تابستانه مهارت؛ چراغ راه هدایت تحصیلی دانش‌آموزان

امسال در تفاهمی چندجانبه میان سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزارت آموزش و پرورش، سازمان صدا و سیما جمهوری اسلامی ایران، کمیته امداد امام خمینی(ره)، سازمان بسیج سازندگی کشور و دانشگاه آزاد اسلامی طرحی سه ساله با عنوان "طرح تابستانه مهارت" عملیاتی شده و پایگاه‌های تابستانه آن از ۱۵ تیر به طور رسمی فعالیت خود را آغاز می‌کنند.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای فارس درباره‌ این دوره‌های مهارتی کوتاه مدت که تا ۱۵ شهریور ماه برای دانش‌آموزان برپا است، گفت: این طرح با هدف ایفای نقش موثر در هدایت شغلی و تحصیلی کودکان و نوجوانان و بهره‌مندی از ظرفیت‌های متقابل سازمان‌های متولی مهارت آموزی، عدالت آموزشی و توانمندسازی اقتصادی، اجرایی شده است.

به گفته رهام کیائی طرح تابستانه مهارت، دانش آموزان کم‌بضاعت استان فارس را هدف قرار داده تا به کمک این دوره‌های آموزشی راه توانمند شدن را در پیش گیرند.

شرکت در این دوره‌های آموزشی کوتاه مدت ضمن اینکه آغاز راهی برای مهارت‌آموزی، اشتغال و آینده‌سازی دانش‌آموزان است، بر تغییر دیدگاه‌ خانواده‌ها و نوجوانان به نفع تقویت فرهنگ کار نیز موثر است و زمینه‌ای برای ادامه تحصیل دانش‌آموزان به رشته‌های مهارتی فراهم می‌کند.

مدیرکل فنی وحرفه‌ای استان فارس یکی از مهمترین هدف‌های تفاهم نامه چندجانبه و اجرایی شدن طرح تابستانه مهارت را توسعه و تقویت فرهنگ کار و مهارت آموزی، ایجاد زمینه مناسب برای شناسایی استعدادهای مهارتی دانش آموزان و کمک به هدایت تحصیلی آنها، کمک به خلاقیت، نوآوری و رشد مهارت‌های کسب و کار در دانش آموز است.

دوره‌های مهارتی امروز، راهنمایی برای انتخاب شغل فردای دانش‌آموزان

همچنین به گفته کیائی شرکت در این طرح می‌تواند زمینه‌ای مناسب را برای شناسایی استعدادهای مهارتی بازماندگان از تحصیل و کمک به هدایت تحصیلی و شغلی آنها باشد و در استعداد سنجی، رغبت سنجی و سنجش الگوی شخصیتی و تعیین مناسب‌ترین شغل به دانش‌آموزان استان فارس کمک کند.

او معرفی ظرفیت‌های اشتغال در جامعه، مشاغل آینده و آینده مشاغل را به فهرست سودمندی شرکت در این دوره‌های آموزشی فنی و حرفه‌ای افزود.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای فارس درباره جزئیات برپایی این دوره‌های مهارت آموزی این استان فارس گفت: جامعه هدف طرح تابستانه مهارت دانش آموزان و سایر گروه‌های سنی ۱۲ تا ۱۸ سال هستند، این دوره‌ها به صورت رایگان برگزار می‌شود و نام نویسی از سوی آموزش‌وپرورش انجام شده است.

به گفته مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان فارس ۵۵ مرکز دولتی این مجموعه در استان فارس رایگان به ارایه دوره‌های کوتاه ‌مدت مهارت آموزی می‌پردازند.

این فراغت سه ماه از درس و تحصیل مدرسه‌ای فرصتی غنیمت برای دانش‌آموزان است تا گامی در مسیر برنامه‌ریزی برای فردای خود بردارند و با فراگیری مهارت‌ها و شناخت استعدادهای درونی خود، چشم‌اندازیروشن‌تر را برای فردای خود رقم بزنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha