۱۹ تیر ۱۴۰۲، ۹:۴۱
کد خبر: 85165102
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تکمیل ۴۴ پروژه مرمتی، گامی بلند در حفاظت از میراث فرهنگی فارس

شیراز - ایرنا – فارس در تاریخ و تمدن ایران باستان و اسلامی جایگاه ویژه‌ای دارد و بناهای به یادگار مانده از دوران کهن موقعیت ویژه‌ای را به گردشگری تاریخی این استان بخشیده است و تکمیل ۴۴ پروژه مرمتی، گامی بلند در حفاظت از میراث فرهنگی این دیار قلمداد می شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، تخت جمشید، فیروزآباد و پاسارگاد فارس در دوران کهن سه پایتخت تمدن‌ باستانی هستند و شیراز نیز پس از اسلام در دوره زندیه به عنوان پایتخت روزهای با شکوهی را سپری کرده است، بناهای شاخص و سنگ‌نگاره‌های ارزشمند به جای مانده از دوران مختلف تاریخی شیراز را شهره کرده و سالانه جمعیت انبوهی از گردشگران را به این استان می‌کشاند.

۱۱۱ میراث تاریخی منقول و سه هزار و ۹۷ میراث نامنقول استان فارس در فهرست ملی میراث فرهنگی به ثبت رسیده و ۱۱ اثر آن ثبت جهانی است که همه اینها نشان دهنده ظرفیت بزرگ این استان در گردشگری تاریخی است.

بی‌تردید مرمت و نگهداری علمی و استاندار از این میراث گرانبها نه صرف هزینه بلکه سرکمایه‌گذاری برای حفاظت از جایگاه تاریخی ارزشمند فارس و پایداری صنعت گردشگری این استان است.

تکمیل ۴۴ پروژه مرمتی، گامی بلند در حفاظت از میراث فرهنگی فارس

مرمت آثار تاریخی استان فارس اکنون شتاب خوبی به خود گرفته است تا پیکر این میراث ارزشمند از گزند گذر زمان در امان بماند.

مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس از تکمیل فرآیند مرمت و مطالعه فنی- پژوهشی ۴۴ بنای تاریخی فارس خبر داد و گفت: برای رسیدن به نقطه مطلوب در کار مرمت بناهای تاریخی نیاز به اعتبارات بیش‌تری است و اعتبارات مرمتی کنونی کافی نیست.

سید مؤید محسن نژاد روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان ضرورت حفظ و احیای بناهای تاریخی، ادامه داد: از ۴۴ پروژه مرمتی فارس ۲۸ پروژه مربوط به مرمت آثار و بناهای تاریخی است که با اعتباری پیش از ۱۰۰ میلیارد ریال انجام شده و ۱۶ پروژه مطالعات فنی- پژوهشی نیز با اعتبار ۲۶ میلیارد ریال در استان فارس اجراشده است.

او عنوان کرد: کاخ ساسانی سروستان، مسجد جامع کبیر نی‌ریز، خانه سوخکیان داراب، مسجد سنگی داراب، مسجد سوریان بوانات ، مجموعه تاریخی ایزدخواست، باغ نشاط لار، بقعه جاماساب و آرامگاه شیخ خلیفه خفر، کاروانسرای گمرگ، مرمت جداره‌های بافت روستایی چنار آباده و دشتک مرودشت از شاخص‌ترین بناهای مرمت‌شده هستند.

مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس این را هم اضافه کرد که بناهای تاریخی به علت فرسودگی‌های ناشی از گذر زمان، همواره نیازمند مرمت هستند و انجام یک پروژه مرمتی در یک بنای تاریخی، پایان کامل کار مرمت آن بنا قلمداد نمی‌شود، بلکه برحسب ضرورت، اقدامات مرمتی همچنان ادامه دارد.

او یادآور شد که استان پهناور فارس از نظر گستردگی آثار تاریخی، طبیعی و معنوی از جایگاه بالایی برخوردار است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha