کاداستر و دلگرمی کشاورزان سلسله به تثبیت مالکیت‌ها

خرم‌آباد- ایرنا- طرح جامع کاداستر و تهیه بانک اطلاعاتی اراضی کشاورزی که در سال‌های اخیر در راستای حفظ و توسعه اراضی کشاورزی اجرا شده یکی از مهمترین اقدامات دولت برای حفظ منابع بخش کشاورزی است که به گفته مسوولان و کارشناسان، اجرای آن از تخلفات قولنامه‌ای و مالکیت غیرقانونی اراضی کشاورزی جلوگیری می کند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، استان لرستان با دارا بودن بیش از ۸۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و تولید ۲.۹ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی، یکی از استان های پیشرو در تامین امنیت غذایی کشور محسوب می شود که طی سالهای اخیر، اجرای طرح حدنگاری اراضی در این استان با جدیت آغاز و با همکاری کشاورزان و مسوولان، شتاب رو به رشدی به خود گرفته است.

در این بین شهرستان سلسله نیز با تشکیل بیش از یکهزار و ۴۰۰ پرونده جهت تهیه نقشه برداری هوایی از شهرستان های پیشرو در اجرای این طرح در استان لرستان محسوب می شود که با همکاری و همراهی مردم و مسوولان شهرستان، اجرای طرح حدنگاری اراضی آن در حال انجام است.

۳۱۳ سند مالکیت تحویل کشاورزان سلسله شد

مدیرکل ثبت اسناد و املاک لرستان در مراسم تحویل ۳۱۳ سند مالکیت اراضی زراعی شهرستان سلسله، اظهار کرد: با توجه به برنامه هفتم توسعه و دستور ویژه مقام معظم رهبری برای مشخص شدن مالکیت متر به متر اراضی کشور اداره کل ثبت اسناد و املاک لرستان با تشکیل قرارگاه ویژه حدنگاری شهید سلیمانی به صورت جهادی فعالیت خود را آغاز کرد و در این راستا، شهرستان سلسله یکی از شهرهای پیشرو در زمینه حدنگار اراضی کشاورزی بوده است.

علی اکبر باقری با بیان اینکه حدنگاری اراضی زراعی مصلحت قطعی کشور است، افزود: مردم استان چهارسال فرصت دارند تا نسبت به دریافت سند رسمی اراضی کشاورزی خود اقدام نمایند و پس از چهارسال اسناد عادی هیچ سندیتی در ادارات و محاکم نخواهند داشت.

باقری با اشاره به ویژگی‌های سند تک برگ، تصریح کرد: داشتن بارکد امنیتی، نمایش کروکی و نقشه، چاپ در چاپخانه‌های دولت، مشخصات دقیق و کامل مالک اعم از شماره یا شناسه ملی، داشتن شناسنامه ملی جغرافیایی املاک و مستغلات(جام)، جامع و خوانا بودن اطلاعات، داشتن اطلاعات مربوط به نشانی دقیق ملک، اقامتگاه، نمایش نقشه کاداستر که دقیقا منطبق با نقشه‌های هوایی محل است، کدپستی و ثبت مشخصات ملک و نقشه آن در بانک جامع اطلاعاتی املاک از ویژگی‌های سند مالکیت تک برگی است.

وی، افزود: عمده ترین پرونده های مطروحه در دادگاه اسناد عادی هستند و چنانچه این املاک دارای سند معتبر رسمی شوند بسیاری از مشکلات رفع خواهد شد.

باقری بیان کرد: شرکت های مستقر در شهرستان ها آماده هرگونه همکاری در این زمینه با کشاورزان هستند تا اسناد اراضی آنها با کمترین هزینه صادر شود.

حدنگاری اراضی و دلگرمی کشاورزان لرستان به تثبیت مالکیت‌ها

یکپارچه سازی اراضی گامی موثر در افزایش درآمد کشاورزان

رییس سازمان جهاد کشاورزی لرستان نیز افزود: در رفع تداخلات اراضی استان اولین کاری که انجام دادیم، برگزاری هفتگی جلسات و انجام کار با روحیه جهادی بود.

سید عماد شاهرخی بیان کرد: کل رفع تداخلات استان از سال ۹۴ تاکنون، ۵۳۳ پلاک بوده که ۳۲۹ فقره از این مجموع متعلق به سال ۱۴۰۱می باشد و امسال نیز تاکنون ۵۹ فقره‌ رفع تداخل صورت گرفته است.

شاهرخی تصریح کرد: در سال ۱۳۴۰‌ با موضوع اصلاحات اراضی بسیاری از زمین ها خرد شد که برای بهره وری نیاز است به سمت یکپارچه سازی اراضی حرکت کنیم تا درآمد کشاورزان نیز حدود سه تا چهار برابر افزایش یابد.

وی افزوود: گرچه مرزها به ظاهر برداشته می شود اما با نقاط یو تی ام می توان دوباره مرزها را مشخص کرد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با تاکید بر اینکه باید نتیجه صدور اسناد و رفع تداخل، ضمن هویت بخشی به کشاورز از تغییر کاربری جلوگیری نماید، عنوان کرد: باید به سمت دولت الکترونیک و الگوی کشت و یکپارچه سازی حرکت کنیم.

شاهرخی افزود: فرصت های خوبی برای سرمایه گذاری در استان ایجاد شده و با توجه به بحران کم آبی پیش آمده در استان های کویری، سرمایه گذاران به سمت استان های زاگرس نشین آمده اند و این یک فرصت برای استان لرستان است که باید از آن نهایت استفاده را برد.

حدنگاری گامی موثر در جلوگیری از زمین خواری

امام جمعه الشتر نیز گفت: بحث زمین خواری روندی تاریخی دارد و سطح گسترش آن از روستاها شروع و کشور را در برگرفته و همچنان رو به افزایش است.

حجت الاسلام مراد امیدی بیان کرد: در این زمینه باید ۲ رکن را مراعات کنیم، باید اخبار این موارد را جمع آوری به هم ربط داده و سپس به نتیجه حل مسئله برسیم.

وی افزود: مقام معظم رهبری بر مقابله با زمین خواری تاکید دارد لذا توصیف و تبیین و تجویز در این راستا ضروری است تا به وضعیت قابل قبولی برسیم و در این راستا صدور اسناد موضع گیری و تبیین بسیار مناسبی برای رسیدن به نتیجه مطلوب است.

حدنگاری اراضی و دلگرمی کشاورزان لرستان به تثبیت مالکیت‌ها

حدنگاری حرکتی در مسیر تامین امنیت غذایی کشور

فرماندار سلسله نیز با تاکید بر اینکه مردم سلسله دانش حقوقی بالایی دارند و فضای حقوقی خوب و مجربی بر شهرستان حاکم است، افزود: اگر می خواهیم به سمت پیشرفت در امنیت غذایی حرکت کنیم لازمه آن حرکت در مسیر حقوقی است و حدنگاری اراضی حرکت خوبی در این زمینه است.

میلاد شرفی با بیان اینکه کشور ما ظرفیت تبدیل به قطب غذایی در منطقه غرب آسیا را دارا است، عنوان کرد: لازمه آن برداشتن موانع حقوقی و هموار کردن مسیر پیشرفت است که همکاری دستگاه های ذیربط نیز ضروری است.

شرفی با بیان اینکه هرجا در مسائل فرابخشی خوب عمل کردیم اتفاقات خوبی افتاد، تصریح کرد: هرجا صحبت از توسعه می شود قبل از آن حقوق شما باید مشخص و تدوین شده باشد چرا که بسیاری از موانعی که مدیران دستگاه ها با آن سر و کار دارند به دلیل مشکل در حوزه حقوق و وضع قوانین است.

وی با تاکید بر اینکه باید توسعه در حقوق پایدار تدوین شود تا مسیر باز شده و توسعه اتفاق بیفتد، افزود: باید تصمیم گیری کلانی برای رشد امنیت غذایی داشته باشیم و این اتفاق مهم( حدنگاری اراضی)را زمینه ای برای توسعه امنیت غذایی می دانیم.

حدنگاری اراضی و دلگرمی کشاورزان لرستان به تثبیت مالکیت‌ها

حدنگاری حرکتی موثر در تثبیت مالکیت اراضی

رییس دادگستری سلسله نیز افزود: قانون اصلاحات ارضی معایب و محاسنی را برای کشاورزان به همراه داشت اما کاداستر(حدنکاری اراضی) مشکل مالکیت اراضی را حل کرده است.

سید احمد موسوی عنوان کرد: سندی رسمی است که در اداره ثبت اسناد یا دفاتر اسناد رسمی یا اتاق اسناد رسمی یا توسط مامور ثبت اسناد به ثبت رسیده باشد.

موسوی بیان کرد:یکی از اقدامات مهمی که سال گذشته در شهرستان صورت گرفت ، صدور اسناد رودخانه های شهرستان بود که محل اختلافات و نزاع های بسیاری بود و با صدور این اسناد این اختلافات کاهش یافت.

وی افزود: با حدنگاری و صدور اسناد رسمی اراضی زراعی بار پرونده های ورودی به دادگستری به میزان ۴۰‌ درصد کاسته می شود.

در شهرستان سلسله بیش از ۴۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی وجود دارد که سالانه به کشت انواع مختلف محصولات کشاورزی اختصاص می یابند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha