درخواست برای اعلام سرانجام ۶۲ هزار میلیاردریال مالیات در کرمان+فیلم

کرمان - ایرنا - می‌گویند ما دنبال نام بردن از اداره مالیاتی و تبلیغ خودمان نیستیم، بلکه تنها می‌خواهیم مردم مطلع شوند حالا که مالیاتشان را می‌پردازند، کدام پروژه‌های خدماتی در شهر یا روستا با مالیاتی که خودشان پرداخته‌اند احداث شده، آیا این خواسته زیادی است؟

به گزارش ایرنا ۱۶ تیر روز مالیات که هفته مالیاتی نیز از همان روز آغاز می‌شود مناسبتی است تا درباره وضعیت گرفتن مالیات و هزینه‌کرد آن بیشتر صحبت شود و این بار هم مسئولان امور مالیاتی استان کرمان به همین مناسبت مهمان خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) بودند که هم اطلاعاتی از آخرین وضعیت مالیاتی استان ارائه کردند و هم البته گلایه هایی داشتند.

می‌گویند مواجهه مستقیم و مستمر با همه نوع از اقشار و صنوف برای گرفتن مالیات بر سر نحوه محاسبه و دریافت آن باوجود برخی اعتراض هایی که ممکن است شهروندان از سر ضعف اطلاعات داشته باشند کار سختی است اما کارکنان امور مالیاتی این مهم را انجام می‌دهند و بخش مهمی از درآمدهای کشور و حتی پروژه های خدماتی شهرها و روستاها نیز از همین محل تامین می شود ولی هفته مالیاتی هم که فرا می‌رسد، کسی حتی یادی از مالیاتی‌ها نمی‌کند.

البته در پاسخ به اظهارات خبرنگار ایرنا مبنی بر اینکه نباید مردم در پرداخت مالیات یا نحوه صحیح محاسبه آن دچار مشکل شوند یا مبالغ بیشتری دریافت شود نیز موضوع را تایید می‌کنند و می‌گویند تلاش دارند این اتفاق نیفتد.

مدیرکل و برخی معاونان وی در امور مالیاتی استان کرمان در جریان حضور در خبرگزاری جمهوری اسلامی استان کرمان به مناسبت هفته مالیات ضمن تشریح عملکرد این اداره کل در مصاحبه با خبرنگاران ایرنا درخواستی هم داشتند که بخشی از آن خطاب به شهرداری ها بود، البته با اندک چاشنی گلایه.

حمید زینل پور مدیرکل امور مالیاتی استان کرمان گفت: شهرداری‌ها باید ضمن اجرای پروژه های عمرانی، محل جذب اعتبار از درآمدهای مالیاتی را نیز اطلاع رسانی کنند اما متاسفانه در این زمینه همکاری لازم را ندارند و اسمی از مالیات برده نمی شود، مردم هم کمتر اطلاع پیدا می‌کنند که چه پروژه‌هایی با مالیات آنان احداث شده است.

رقم قابل توجه بودجه شهرداری ها

وی در عین حال آمار داد که ۶۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال از محل مالیات بر ارزش افزوده تنها طی سال ۱۴۰۱ به شهرداری‌ها و دهیاری‌های استان پرداخت شده که این اعتبار کلان صرف پروژه‌های عمرانی شهرها و روستاهای این استان می‌شود.

این مسئول با بیان اینکه سهم این اعتبار بسته به شهرها متفاوت است، اعتبار شهرداری کرمان را قابل توجه خواند و گفت که در عین حال هنگام افتتاح پروژه ها باز نامی از محل تامین اعتبارات آنها در اطلاع رسانی ها برده نمی شود که درست نیست.

زینل پور همچنین با اشاره به وضعیت فرهنگ مالیاتی و اینکه مردم حق دارند بدانند مالیات پرداختی آنان در کجا هزینه می شود؟ گفت: یک درصد مالیات در بخش سلامت و چهار درصد آن در حوزه شهرداری ها هزینه می شود که رقم قابل توجهی برای استان می شود.

درخواست برای اعلام سرانجام ۶۲ هزار میلیاردریال مالیات در کرمان+فیلم

افزایش ۵۰ درصدی مالیات کرمان

مدیرکل امور مالیاتی استان کرمان گفت: مالیات این استان از ابتدای سال جاری تا کنون نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۵۰ درصد رشد داشته است.

وی اظهارداشت: ۳۱ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان سهم وصول مالیات استان برای امسال در قانون بودجه پیش بینی شده و سه تا چهار درصد مالیات سهم اصناف، ۹ تا ۱۱ درصد حقوق بگیران و مابقی مربوط به اشخاص حقوقی و شرکت های بزرگ است.

زینل پور بیان کرد: سال گذشته ۲۴ هزار میلیارد تومان وصول مالیات در استان کرمان داشتیم که ۵۰ درصد آن مربوط به شرکت های بزرگ بود و مالیات خودروسازان شرق استان نیز به کمک معادن آمد اما ارزش افزوده برخی معادن مثل گل گهر افت کرد.

مدیرکل امور مالیاتی استان کرمان گفت: پرونده مالیاتی ایمیدرو در تهران بود و با سازمان برنامه و بودجه مکاتبه کردیم که سهم فروش آن هم به مالیات ارزش افزوده استان اضافه شد.

وی ادامه داد: معافیت شرکت های بورسی مثل مس و گل گهر باعث کاهش رقم مالیاتی استان کرمان شده زیرا براساس قانون بودجه معادل سرمایه گذاری در بورس شامل معافیت مالیاتی می شود.

درخواست برای اعلام سرانجام ۶۲ هزار میلیاردریال مالیات در کرمان+فیلم

اجرای قانون پایانه های فروشگاهی از مهرماه

زینل پور با بیان اینکه ۱۹۰ هزار مودی مالیاتی در خردادماه سال جاری اظهارنامه مالیاتی و فرم تبصره ماده ۱۰۰ خود را تکمیل کردند عنوان کرد: بزرگترین مشکل ما در حوزه اصناف است و قانون پایانه های فروشگاهی خیلی از مشکلات کسبه را رفع می کند زیرا با اجرای این قانون در آینده شفافیت ایجاد و مالیات واقعی اصناف با توجه به سود آنان مطالبه می شود.

وی ادامه داد: این قانون در مرحله اجراست که برای شرکت های بورسی و دولتی از نیمه دوم سال قبل و برای سایر اشخاص حقوقی از ابتدای سال جاری اجرا شده و قرار است برای اشخاص حقیقی در نیمه دوم سال جاری اجرایی شود.

مدیرکل امور مالیاتی استان کرمان ابراز داشت: قبلا اطلاعات دقیقی از وضعیت دخل و خرج این ۱۹۰ هزار صنف در استان کرمان نداشتیم و اکنون با محاسبه اطلاعات حساب بانکی و کارت خوان، رقم مالیات نیز بالا رفته اما آنان به روش های قدیمی عادت کرده‌اند و اکنون اطلاعات فروش دقیق شده است.

وی با اشاره به اینکه اصناف باید مراقب استفاده از کارت خوان هایشان در معاملات باشند افزود: در گذشته اصناف هر کار خواستند کردند، ماشین فروختند یا وام گرفتند و در کارتخوان کشیدند که این موضوع آمار مالیات را غیر واقعی می کرد و نیاز به اطلاع رسانی دارد.

زینل پور تاکید کرد: به دلیل افزایش شفافیت معاملات طبیعی‌است که رقم مالیات برخی کسبه افزایش داشته باشد که نباید آن را محاسبه نامناسب یا اضافه دریافت تلقی کرد.

در این دیدار که هفته گذشته برگزار شد داود میاندهی رییس خبرگزاری جمهوری اسلامی استان کرمان نیز آمادگی این خبرگزاری مادر و ملی را برای توسعه همکاری های مشترک با امور مالیاتی در حوزه اطلاع‌رسانی اعلام کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha