به گزارش خبرنگار ایرنا جواد قناعت روز شنبه در مراسم بزرگداشت روز فناوری اطلاعات که با حضور فعالان بخش خصوصی و دولتی فناوری اطلاعات و ارتباطات خراسان جنوبی برگزار شد، اظهار کرد: باید نگاه عمیق و وسیع در حوزه سرمایهگذاری به ویژه در بخش فناوری اطلاعات داشته باشیم و نباید نگاهها محدود و بسته باشد.
وی گفت: یکسری محدودیتها را خودمان ایجاد میکنیم که در این خصوص حتما باید تغییر نگاه داشته باشیم و نگاههای ما نسبت به یکدیگر و توسعه استان تغییر کند.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به فرصتهای فراوان این استان برای سرمایهگذاری از جمله معادن، مرز، کشاورزی، دانشگاهها، منطقه ویژه اقتصادی و پهنای باند اینترنت بیان کرد: وظیفه بخش دولتی بسترسازی، حمایت، رقابت سالم، خوب و علمی برای بخش خصوصی است که باید به خوبی دنبال شود.
وی افزود: بخش دولتی با بسترسازی و حمایت مناسب باید موانع را از پیشروی بخش خصوصی و توسعه بخش فناوری اطلاعات بردارد و انتظار این است که با کار تیمی زمینه توسعه IT را در استان ایجاد کنیم.
قناعت گفت: یکی از کارهایی که استاندار و بخش دولتی باید انجام دهند این است که اولویتها و چارچوبها را مشخص و ارتباطات معقول، منطقی و به روز بین بخش خصوص و دولتی ایجاد کنند.
وی تاکید کرد: باید در کارهای تیمی نظاممندی و انسجام بخشی بیشتری داشته باشیم زیرا کارهای تیمی در همه زمینهها نتیجهبخش است و سرعت پیشرفت استان را بالا میبرد.
استاندار خراسان جنوبی گفت: وظیفه مسئولان متولی است که با حمایت و پشتیبانی خود فاصله بین بخش دولتی و خصوصی را کم کنند همچنین این حمایتها و پشتیبانیهای دولتی حساب شده و گسترده باشد.
وی اظهار داشت: مهمترین پیشران دولت در برنامه هفتم توسعه حوزه فناوری اطلاعات است چرا که امروز تجارت بدون بستر علمی به هیچوجه امکان پذیر نیست و کشوری پیشرونده است و میتواند برای خودش اقتدار رقم بزند که در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات پیشگام باشد.
قناعت از فناوری به عنوان مهمترین ابزار تولید قدرت در دنیا یاد کرد و گفت: فناوری اطلاعات یک انتخاب نیست بلکه یک ضرورت اجتنابناپذیر برای جامعه و حکمرانی مدیران دولتی است.
وی افزود: یکی از مباحثی که به خوبی در چند سال گذشته به آن پرداخت شده، توسعه دولت الکترونیک است اما مهمتر از آن بحث حکمرانی هوشمند است که باید به خوبی با استفاده از ظرفیتها به آن بپردازیم.
استاندار خراسان جنوبی با ذکر این نکته که انسجام و همدلی باعث پیشرفت در هر استانی میشود بیان کرد: باید درک و فهم درستی از موضوع فناوری اطلاعات برای توسعه و پیشرفت داشته باشیم و مدیران ما از حالت سنتی خارج و به روز و کارآمد شوند.
وی با اشاره به ظرفیتهای خوب خراسان جنوبی در حوزه فناورانه که میتواند در اولویت سرمایهگذاری قرار گیرد عنوان کرد: سرمایهگذاری در بخش تولیدات سخت افزاری و سرمایه گذاری در حوزه توسعه و تولید محصولات نرم افزاری از اولویتهای استان در حوزه سرمایهگذاری است.
قناعت با اشاره به اینکه در حوزه توسعه زیرساختهای ارتباطی توسعه خوبی در کشور و استان داشتهایم گفت: در حال حاضر تمامی شهرهای استان از نسل سوم و چهارم اینترنت برخوردار هستند و بیش از ۸۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار خراسان جنوبی به شبکه ملی اطلاعات متصل شدهاند که باید از این ظرفیت بیش از گذشته استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه ۷۰ درصد پهنای باند اینترنت خراسان جنوبی بدون استفاده و خالی است افزود: هر سال دانشجویان زیادی در دانشگاههای استان فارغالتحصیل میشوند که میتوانیم از این ظرفیتها استفاده مناسبی داشته باشیم.
قناعت به پیشنهادات مختلف در راستای توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات در خراسان جنوبی پرداخت، گفت: اولین پیشنهاد این است که از ظرفیت شرکتهای دانش بنیان به ویژه پارک علم و فناوری استفاده بیشتری داشته باشیم، پارک درش باز و دانش بنیانها را بپذیرد و پیگیر مشکلات آنان باشد.
وی با بیان اینکه دستگاههای خدماترسان در نمایشگاههای مختلف حضور فعال داشته باشند و ظرفیتهای استان را در حوزه آی تی بیان کنند، اضافه کرد: در نمایشگاه مختلف بخش دولتی و خصوصی ما حضور قوی، جدی، بروز، پررنگ، موثر، علمی و فعال داشته باشند.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری بر توسعه هوش مصنوعی، خاطرنشان کرد: تمام تلاش مدیران مدیران ما جهت تسلط بر این بخش باشد و باید از ظرفیت هوش مصنوعی استفاده کنیم تا از استانهای دیگر عقب نمانید.
قناعت گفت: ۱۱ درصد تسهیلات تبصره ۱۸ سال گذشته استان به حوزه فناوری اطلاعات اختصاص یافته که باید مسئولان متولی روند پرداخت این تسهیلات را تسریع کنند.
وی افزود: فناوری اطلاعات یکی از حلقههای تاثیرگذار زنجیره ارزش افزوده است که مدیران متولی توجه ویژه به این موضوع داشته باشند.
استاندار خراسان جنوبی از مدیران دستگاههای اجرایی خواست در رویدادهای داخلی و خارجی ورود موثر داشته باشند چرا که کسب تجربههای مفید و مختلف باعث پیشرفت و ترقی استان خواهد شد.
وی یادآور شد: نخبگان و صاحب نظران این حوزه نیز شناسایی شوند تا برنامهریزی حساب شدهای برای توسعه در این بخش داشته باشیم.
قناعت یکی از نیازهای خراسان جنوبی را بانک داده بزرگ در حوزه فناوری اطلاعات دانست و گفت: ما در خراسان جنوبی این ظرفیت را نداریم لذا معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری موضوع را بررسی کنند و از ظرفیت بخش خصوصی و دولتی برای توسعه این بانک استفاده شود.
وی افزود: امیدواریم شاهد همدلی، همصدایی، همسویی و کار تیمی فراوان، خوب و قابل قبول بین بخش دولتی و خصوصی در استان باشیم.
در این مراسم با حضور استاندار خراسان جنوبی از حوزههای برتر بخش دولتی و خصوصی در زمینه فناوری اطلاعات استان شامل چهار دستگاه فعال در توسعه زیرساختهای فناوری و ۶ شرکت بخش خصوصی تقدیر شد.
همچنین تفاهمنامه سهجانبه در راستای رشد تولید و ضرورت اهتمام ویژه استان به حوزه فناوری اطلاعات، اقتصاد دیجیتال و ظرفیت شرکتهای دانش بنیان در رشد تولید و ایجاد اشتغال در این بخش بین سازمان نظام صنفی رایانهای استان خراسان جنوبی، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند و اداره کل آموزش فنی و حرفهای خراسان جنوبی به امضا رسید.
بیست و دوم تیر همزمان با زادروز دانشمند و ریاضیدان بزرگ ایرانی «محمد بن موسی خوارزمی» در تقویم رسمی کشور روز فناوری اطلاعات نامگذاری شده است.
نظر شما