۲۴ تیر ۱۴۰۲، ۱۷:۴۴
کد خبرنگار: 897
کد خبر: 85170363
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

مطالباتی از جنس فرهنگ و هنر که در چهارمحال و بختیاری پیگیری شد + فیلم

شهرکرد-ایرنا- سفر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به چهارمحال و بختیاری روز ۲۲ تیرماه در یکی از گرمترین روزهای تابستانی باعث شد مطالبات بر زمین مانده بخش فرهنگ و هنر در سال‌های اخیر مطرح شود و دستورات لازم از سوی بالاترین مقام اجرایی این وزارتخانه صادر شود.

به گزارش ایرنا، محمد مهدی اسماعیلی که به منظور حضور در اختتامیه جشنواره موسیقی زاگرس‌نشینان به صورت زمینی به چهارمحال و بختیاری سفر کرده بود، پیش از حضور در این جشنواره، در نشست با استاندار، مجتمع نمایندگان و همچنین شورای فرهنگ عمومی پیگیر مطالبات چندین ساله استان در بخش فرهنگ و هنر شد.

مطالبات بخش فرهنگ و هنر چهارمحال و بختیاری در سفر وزیر در ۲ بخش نرم‌افزاری و سخت افزاری پیگیری و بررسی شد.

در بخش نرم‌افزاری مطالباتی مانند ساخت فیلم سینمایی و مستند با موضوع پیاده‌روی مردم لردگان به جبهه در طول دفاع مقدس، توجه به مفاخر فرهنگی و هنری استان، توجه به تولیدات و آثار هنری هنرمندان، اختصاص اعتبار برای برنامه‌های فرهنگی غیر از برنامه‌های عمرانی بخش فرهنگ و هنر مورد تاکید قرار گرفت.

در بخش سخت‌افزاری نیز مباحثی همچون توسعه، تکمیل و بهره‌برداری از فرهنگسراها، کتابخانه مرکزی، احداث ساختمان خانه مطبوعات کتابخانه‌ها، زیرساخت‌های کانون مساجد و بوستان فرهنگ و هنر مورد تاکید قرار گرفت.

مطالبات زیرساختی بخش فرهنگ

مطالبه‌ای که استاندار چهارمحال و بختیاری مطرح کرد در خصوص توجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به حوزه زیرساخت بود و اینکه اعتبارات خوبی در سفر سال گذشته رییس جمهور و اعضای هیأت دولت به استان اختصاص یافت.

غلامعلی حیدری افزود: این استان به سبب محرومیت تاریخی نیازمند توجه بیشتری است و این کاستی با رویکرد عدالت محورانه دولت سیزدهم و توزیع عادلانه منابع با اولویت مناطق محروم در حال جبران است.

وی خاطرنشان کرد:در سفر رییس‌جمهور اعتباراتی برای تکمیل فرهنگسراها، مجامع قرآنی و مجتمع های فرهنگی و هنری تخصیص داده شد اما با این وجود به اعتبارات و امکانات بیشتری در استان نیاز داریم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در خصوص توجه توسعه زیرساخت‌های چهارمحال و بختیاری در پاسح به این مطالبه گفت: در این خصوص بسته حمایتی برای جبران عقب‌ماندگی استان در بخش زیرساخت‌های فرهنگ و هنر تهیه شده است.

محمد مهدی اسماعیلی در خصوص مطالبات مطرح شده برای توسعه سالن‌های فرهنگ و ارشاد اسلامی در شهرستان‌های استان نیازمند دارند، پاسخ لازم را ارائه کرد.

مطالبه رییس مدیریت و برنامه‌ریزی استان در خصوص تامین اعتبار برای تکمیل فرهنگسراهای نیمه تمام شهرهای استان بود که او تصریح کرد: امسال منابع اعتباری مصوب برای پروژه‌های فرهنگی و هنری استان از منابع مختلف اعتباری ۱۳هزار میلیارد ریال است که پاسخ‌گوی نیاز این بخش نیست.

علی شهریارپور یادآور شد: درخواست می‌شود از محل ردیف‌های ملی و همچنین منابع متمرکز در اختیار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مبلغی به حوزه فرهنگ و هنر چهارمحال و بختیاری اختصاص یابد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به این مطالبه اعلام کرد که بودجه این وزارتخانه متحول شده است و به استان کمک خواهد شد.

مطالبه نماینده مردم شهرستان‌های لردگان، خانمیرزا و فلارد در مجلس شورای اسلامی در خصوص شهرستان‌های تازه تاسیس خانمیرزا و فلارد بود که وی اعلام به سبب موقعیت جغرافیایی و بازهای فرهنگی و هنری به شدت نیازمند استقرار تشکیلات و ساختار اداری فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

حسین بامیری افزود: شهرستان خانمیرزا با ۷۰ هزار نفر جمعیت در سال ۹۸ تاسیس شد اما ساختار و تشکیلات اداری جدیدی در حوزه فرهنگ و هنر در این شهرستان شکل نگرفته و مردم برای انجام امور مربوطه باید لردگان مراجعه کنند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به این مطالبه نماینده مجلس اعلام کرد که بزودی مجوز ۴۰۰ استخدامی صادر می‌شود که بخشی از آن به استانها اختصاص می‌یابد و در صورت امکان نمایندگی ادارات در شهرستانها ارتقا می‌یابد.

مطالبه نماینده مردم شهرستان‌های شهرکرد، بن و سامان در مجلس شورای اسلامی پیرامون ایجاد کتابخانه مرکزی در شهرکرد بود و از مطالبات جدی این نماینده تکمیل طرح‌های نیمه تمام فرهنگی است.

احمد راستینه هفشجانی اظهار داشت: با بیان اینکه فرهنگ زیربنای پیشرفت و توسعه کشور است، نقد ما به تمام دولت‌ها این بوده که رویکرد و عملکر آنها با محوریت فرهنگ نبوده اما می‌طلبد با وجود همه محدودیت‌های اعتباری وقتی بحث فرهنگ مطرح می شود خود را سرباز نظام بدانیم.

اسماعیلی در خصوص این مطالبه نماینده شهرکرد، بن و سامان در مجلس شورای اسلامی با این سوال که متاسفانه در چند سال قبل باید این روند طی می شد و اینکه شهرکرد کتابخانه مرکزی ندارد، جای سوال است.

وی تاکید کرد: در خصوص توسعه زیرساخت های فرهنگی و هنری در صورت تخصیص زمین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای تکمیل طرحها اقدام خواهد کرد.

مطالبه نماینده شهرستان بروجن در مجلس شورای اسلامی توجه به اقوام و توسعه زیرساختها بود و تاکید این مساله هر چه بتوان فرهنگ زاگرس‌نشینان را حفظ و بسط دهیم در حفظ نظام اسلامی کار مهمی انجام داده‌ایم.

حجت الاسلام امیر قلی جعفری خاطرنشان کرد: زاگرس‌نشینان قومی هستند که هیچ‌گاه دشمن نتوانسته به آنها دست درازی کند و اکنون که جشنواره موسیقی زاگرس‌نشینان بعد از سالها شیوع کرونا آغاز به کار کرده فرصت مناسبی برای تقویت این رویداد مهم فرهنگی و هنری در راستای تقویت فرهنگ زاگرس‌نشینان است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز اعلام آمادگی این وزارتخانه را برای کمک به برگزاری جشنواره در سالهای آینده بیان کرد.

اسماعیلی در این سفر نیم‌نگاهی هم به طرحهای در حال ساخت این بخش در استان داشت و اعلام کرد: با تهیه بسته ویژه از آخرین وضعیت زیرساخت‌های فرهنگی چهارمحال و بختیاری، تمامی طرح‌های عمرانی فرهنگی نیمه‌تمام این استان تا پایان دولت تکمیل می‌شود.

اسماعیلی افزود: گروهی از مدیران عمرانی وزارتخانه در آینده‌ای نزدیک به چهارمحال و بختیاری سفر می‌کند و با بازدید میدانی از تمامی شهرستان‌ها، بسته ویژه‌ای را از آخرین وضعیت زیرساخت‌های موجود و همچنین طرح‌های نیمه‌تمام و موردنیاز این استان تهیه خواهد کرد

وی با بیان اینکه تصمیم‌گیری‌ها برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام بر اساس این بسته ویژه صورت می‌گیرد، تصریح کرد: منابع مناسبی نیز از بخش‌های مختلف در حال جذب است تا مشکلات این طرح‌ها به‌صورت عمده در چهارمحال و بختیاری حل شود

اسماعیلی همچنین به اعتبارات فرهنگی استان در دور اول سفر رییس‌جمهور اشاره کرد و یادآور شد: بخشی از این اعتبارت تخصیص یافته است و طرح‌ها فعال شده و پیشرفت خوبی دارند که تلاش خواهد شد با پیگیری تخصیص منابع عقب‌افتاده، روند اجرای طرح‌ها سرعت بگیرد.

00:00
00:00
Download

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha